Hvordan være trygg på jobben: 8 enkle tips å følge

For all del er det viktig å ha et trygt miljø på arbeidsstedet ditt. Hver og en av oss ønsker å jobbe i et trygt og beskyttende miljø. Når du vet at arbeidsmetodene dine bygger på høye sikkerhetsstandarder, har du trygghet og vet at det er lite sannsynlig at du kommer til å bli skadet mens du er på jobb.Som et resultat vil du sannsynligvis også prestere bedre. På den annen side, hvis du føler deg usikker på jobben på grunn av dårlige sikkerhetsstandarder, vil du sannsynligvis føle deg engstelig og usikker mens du utfører dine rutinemessige oppgaver; som igjen vil påvirke ytelsen din og hindre deg i å oppnå arbeidsmål.

Når det gjelder sikkerhet på arbeidsplassen, er forsiktighet bedre enn kur. Før du opplever noen 'ulykker', er det bedre å redusere risikoen på arbeidsplassen din for å forhindre at de skjer. Til å begynne med bør arbeidsgivere gi sikkerhetstrening til sine ansatte for å sikre at alle overholder visse standarder mens de jobber og vet hva de skal gjøre i nødstilfeller.

Sikkerhetskurs, som f.eks brannslukningskurs kan være en fin måte å utdanne ansatte på. Hvis du er en ansatt som ikke har slike programmer på arbeidsplassen din, er det en god ide å fortelle lederne eller avdelingslederne om risikoen som påvirker sikkerheten og teamet ditt, slik at de kan ta nødvendige grep .

Helse og sikkerhet er grunnleggende menneskerettigheter. Derfor er det hver arbeidsgivers ansvar å prioritere disse alvorlige problemene for å sikre de ansattes sikkerhet og velvære. Dette gjelder ikke bare i produksjonsindustrien, men for alle virksomheter, uavhengig av bransje.

Hvis du ønsker å ha et tryggere arbeidsmiljø på arbeidsstedet ditt, er det våre beste tips for å hjelpe deg med å nå dette målet:

Innholdsfortegnelse

1. Forstå farene og risikoen

Mens du arbeider, må du følge gjeldende arbeidsrutiner og identifisere eventuelle problemer. Du kan oppdage at noen øvelser er farlige med muligheten for at noen blir skadet som et resultat. Mange ganger kan ansatte identifisere sikkerhetsspørsmål bedre enn ledelsen, ettersom de er direkte involvert i arbeidet.

Sørg for å informere helse- og sikkerhetskomiteen eller lederen din om eventuelle sikkerhetsfarer du kommer over, slik at de kan gjøre de nødvendige endringene. Ledelsen til selskapet er juridisk forpliktet til å gi deg et trygt og sunt miljø.

2. Reduser trykk og stress

De vanligste problemene du kan oppleve i jobben din inkluderer konflikter med sjefene dine, jobbusikkerhet, lang arbeidstid og press for å overholde tidsfrister . Hver av disse kan forårsake forskjellige lidelser, for eksempel depresjon, søvnløshet, tretthet og konsentrasjonsvansker på oppgaver. Arbeidsplassstress er farlig fordi du jobber under press, tankene dine blir lett omledet og du øker risikoen for ulykker.

Det er viktig å jobbe når du er rolig ved å finne passende løsninger på problemene dine. Diskuter eventuelle problemer du har med lederen din, eller søk rådgivning fra en ekspert.

3. Ta pauser

Det anbefales sterkt å ta en pause etter lange arbeidstimer. Nesten hvert selskap tilbyr en pause på minst tretti minutter når de skal betjene selskapet i noen timer sammenhengende.

Uansett hvor mye arbeidsmengde du har, er det viktig å ta pauser etter jevne mellomrom– etter å ha tatt tillatelse fra leder eller veileder. Disse intervallene hjelper deg å holde deg rolig og fokusert og forbedre arbeidsevnen din. Hvis du har et alternativ, er det også bedre å planlegge de vanskeligste oppgavene til starten av dagen, da dette er når tankene dine er friske og fokuserte.

4. Oppretthold god holdning mens du jobber

Ulike plager kan unngås, ganske enkelt ved å opprettholde en god holdning og unngå unødvendig press på musklene mens du jobber. Hvis jobben din krever at du sitter i lang tid, må du sørge for å holde ryggen rett og skuldrene holdes tilbake mens du sitter, og unngå å slappe av. De fleste mennesker er ikke klar over at de har en vane å slappe av mens de sitter eller står på jobb - og dette forårsaker unødvendige nakke- og ryggsmerter.

Benytt deg av alt utstyr som er designet for å gjøre livet ditt enklere. Det anbefales også å ordne det ofte brukte utstyret slik at du enkelt får tilgang til det.

5. Bruk mekaniske verktøy

Hvis du jobber på produksjonssiden av en hvilken som helst bransje, kan det være en del av jobben din å bære tunge ting. I slike tilfeller må du bruke trillebår, tralle, transportbånd, gaffeltruck eller kran for å gjøre jobben enklere. Disse verktøyene hjelper deg med å utføre alle oppgaver, med minimal risiko. De reduserer også den manuelle innsatsen som kreves fra din side.

Å bære tunge ting, uten hjelp av verktøy, risikerer å forårsake alvorlige skader. Hvis du ikke har utstyr tilgjengelig for å bære den tunge lasten, er teknikken å bære det nær kroppen din og støtte hele vekten gjennom lårmusklene.

Håndverksprotoler er en nettressurs du kan bruke til å holde deg oppdatert med de nyeste verktøyene og utstyret i din bransje, slik at du kan jobbe smartere, ikke hardere.

6. Bruk personlig verneutstyr

PPE er et akronym for personlig verneutstyr. Det er et lovkrav å bruke EPP for de som jobber i produksjonsindustrien eller jobber som brannmenn. I henhold til arbeidsregelverket må hver arbeidsgiver sørge for at passende personlig verneutstyr blir levert til sine ansatte, spesielt de som er utsatt for et høyt risikonivå som en del av jobben. Noen eksempler på personlig verneutstyr inkluderer vernebriller, ansiktsmasker, øreklokker, ørepropper og hansker.

7. Hold deg edru

Du bør alltid unngå bruk av alkohol og narkotika på arbeidsplassen. Narkotika og alkohol er en viktig årsak til arbeidsulykker ettersom de tar bort fokuset ditt.

bøker som ligner på percy jackson-serien

8. Arbeid som et team for å forbedre sikkerheten

Ved å jobbe sammen som et team, vil ansatte sannsynligvis være forpliktet til å sikre et tryggere arbeidsmiljø. Møter kan ordnes etter regelmessige intervaller for å diskutere ulykker som har skjedd nylig og hvordan man kan dempe dem i fremtiden.

I stedet for å gjøre sikkerheten til noen få enkeltpersoner, kan alle ansatte oppfordres til å gi tilbakemelding om hvordan de kan oppnå større sikkerhetsstandarder og mål som er satt for hver enkelt person for å unngå ulykker. Ved å få alle involvert i å forbedre de generelle sikkerhetsstandardene, vil sikkerhet bli en del av bedriftskulturen, med alle ansatte som bryr seg om sin egen helse så vel som for andre medlemmer av teamet.

Konklusjon

Sikkerhet på arbeidsplassen er viktig fordi den kommer både selskapet og de ansatte til gode. Når en bedrift ikke prioriterer sikkerhet, risikerer den å miste verdifulle ansatte så vel som omdømmet - ingen kunder ønsker å gi virksomhet til et selskap som ikke engang kan tilby et trygt arbeidsmiljø for de som jobber hele dagen for å lykkes.

For ansatte er et trygt arbeidsmiljø deres juridiske rett og noe som har en betydelig innvirkning på deres generelle jobbtilfredshet og produktivitet. Så begynn å jobbe med å forbedre sikkerhetsstandardene dine - det er viktig for din suksess på lang sikt.

Del Med Vennene Dine: