Indeksfond vs. verdipapirfond: hva er forskjellen?

Hvis du ikke er noen som investerer i aksjemarkedet, kan du få et bredt spekter av investeringsbiler som tilbys i 21St.århundre. Med fremveksten av nyere ting i denne bransjen får du muligheter til å velge andre investeringsbiler som kan virke lovende nok til å generere en anstendig fortjeneste som også inkluderer midler!Midler, for å være generelle, er tilfeldigvis en pool av penger som er satt av på grunn av noen bestemte formål. Faktisk kan disse bassengene ofte bli investert. Selv om disse forvaltes profesjonelt, er det også noen typer fond i markedet.

Og når det handler om å investere i fondene, kan du få et bredt spekter av alternativer som fungerer annerledes. Disse avhenger imidlertid av et bredt spekter av faktorer som inkluderer kostnad, mål, ledelse og mer. Mens noen kanskje foretrekker å stille krav i de enkelte aksjene, er det en mengde opsjoner tilgjengelig som indeksfond og aksjefond.

Men spørsmålet her er hvilken som er bedre for deg. For å vite det, er det først nødvendig å kjenne dem individuelt.

Innholdsfortegnelse

Så, hva er indeksfondet?

Hvis du spør ‘ Hva er indeksfond ’ , her er svaret på spørsmålet ditt! Når vi snakker om indeksfond, er det tilfelle investeringsfondet som er innenfor fondet. Den er designet for sporing og speiling av de grunnleggende referanseindeksene.

Den består av obligasjoner, aksjer, samt noen andre investeringer. Denne typen fond er utformet som et passivt fond, som er ansvarlig for automatisk sporing av den underliggende indeksen.

22 mai dyrekretsen

De beste indeksfondene er passive, i motsetning til aksjefondene som forvaltes aktivt. En betydelig fordel ved å velge et indeksfond er at det vil tillate investorer å plassere pengene i globale aksjer uten investering individuelt i dem. Det er et flott alternativ for å diversifisere porteføljen din.

I tillegg kommer indeksfondene med en iboende metode som investorer synes er så tiltalende. Dette betyr spesielt at når investoren velger fondet, behøver han eller hun ikke aktivt å ta beslutninger for investeringer.

Hva er et aksjefond?

Til en hel prosentandel av folk, verdipapirfond som mirae aktiva nye Bluechip fond kan virke som en komplisert fondstype. Det kan synes å være skremmende til tider også.

Men generelt trekker investeringen i aksjefond pengene fra investorene og investerer rundt et bredt spekter av verdipapirer som obligasjoner, aksjer og mer. I motsetning til indeksfondet forvaltes det aktivt (som diskutert ovenfor) med fondsforvalterne som velger investeringene og tar overskudd fra aksjonærhonorar.

Generelt sett er det normalt sett at aksjefond investerer mellom obligasjoner, aksjer og andre verdipapirer. Dette gjør disse fondene mindre risikable enn individuelle aksjer eller obligasjoner. Fondaksjene blir også referert til som fondene.

Disse er kjøpt til fondets nettoverdi, dvs. NAVPS eller NAV. Faktisk deler den ganske enkelt verdien av verdipapirer i fond med antallet utestående aksjer.

Investering i et aksjefond betyr at du velger å investere i ett fond som forvaltes aktivt av fondsforvalterne. Derfor må du betale et gebyr som tilfeldigvis er litt høyere enn den tidligere typen midler. Hvis du går for det vanlige fondet som en avhengighet small-cap fond , vil det være en mulighet for at du i gjennomsnitt må betale 1-3% som gebyr.

Så hvilket fond er bedre - er det aksjefond eller et indeksfond?

Hvis du vil vite om indeksfond kontra fond, kan du sjekke forskjellene mellom de to. De viktigste forskjellene er nevnt nedenfor:

  • Deres lederstil

En betydelig forskjell mellom aksjefond og indeksfond ligger i forvaltningsstil, dvs. om de er aktive eller passive. Når du oppgir nevnte informasjon, vet du det allerede. Her snakker vi imidlertid mer om det.

Indeksfond er tilfeldigvis passive i den type forvaltning de viderefører. Dette betyr at de ikke legger til eller handler investeringer på en aktiv måte. Indeksfondene blir automatisert til sporet sammen med noen referanseindekser som S&P 500.

Derfor avhenger investeringsmiks i aksjefond av den underliggende indeksen.

I motsetning til indeksfondets forvaltningsstil, er tilfeldigvis fond i aktiv forvaltningsstil som de viderefører. Dette betyr at fondsforvalterne i denne typen fond eller analytikerne velger fondets beholdning på en aktiv måte som obligasjoner, aksjer og andre verdipapirer.

  • Målene deres

For indeksfondene er det primære målet å matche avkastning av referanseindekser rett før gebyrene. Målet for ethvert indeksfond er imidlertid å generere det samme avkastningstallet som referanseindeksen, trukket av gebyrene. Likevel fokuserer aksjefondene på å slå avkastningen til den sammenlignbare eller referanseindeksen rett etter gebyrene.

Når markedet blir ustabilt, kan indeksfondene bli vanskeligere å bli trukket ut! Så dette er et stort indeksfond kontra fondsforskjell som du kan lære før du velger en av de tilgjengelige alternativene.

Nå, hvilken skal du velge?

Når det gjelder det som er nevnt ovenfor, blir det viktig å vite om hva indeksfond og aksjefond kan tilby deg! Med aksjefond får du bedre fleksibilitet for å flytte eiendelene fordi de generelt kommer med lavere fleksibilitet, hovedsakelig på grunn av deres passive natur. Du kan også få høyere potensiell avkastning ved å velge aksjefond.

I tillegg kan du være heldigere med å få kortsiktige handelsmuligheter fordi fondforvaltere kan handle aktivt.

Tvert imot, ved å velge indeksfond, kan du få lavere avgifter på kapitalen gitt at den kommer med mindre omsetning fra aksjer. Du kan få tilgang til globale aksjer uten å investere aktivt i dem. Indeksfond kan til og med tillate settet og glemme det (formatet) som du kan investere i fond uten å spore de enkelte aksjene hver dag.

Mens du har lest om forskjellene deres, kan begge generelt tilby deg praktiske og høyinntektsmuligheter. Du trenger bare å sørge for at du er godt kjent med dem, og at du gjør leksene dine med omhu for å finne ut den som passer best for deg!

Del Med Vennene Dine: