Iot forretningsideer for 2020: De viktigste trendene

I 2020 kommer tingenes internett til å forstyrre og forme næringene ytterligere. IoT-sensorer, blockchain og matfølende teknologier smelter sammen, for å gi matindustrien nye muligheter og gjøre den mer avansert. Sammen med IoT, vil blockchain-teknologi gjøre løsningen på mattilknyttede problemer enklere.24 november stjernetegn

Sikker og gjennomsiktig matforsyning har alle sjanser til å dekke det globale markedet, ved å utnytte sultstatistikken. Derfor handler IoT ikke bare om smartteknologi som gir komfort. Det handler om makten til å starte en virksomhet som bidrar til global velferd.

Imidlertid, som enhver ny industri, kan IoT utgjøre noen risiko. Cybersecurity-markedet er fullt av antivirusløsninger, som TotalAV antivirus , men vi vet fremdeles ikke hvordan de kan brukes på de nye grenene i den digitale verden.

Innholdsfortegnelse

IoT: Essentials

Tingenes internett er basert på M2M-teknologi (machine-interaction). Modellen gjør det mulig for maskiner å bruke mobilnett for å utveksle eller overføre informasjon ensidig. ? 2? teknologi er effektiv i helse- og sikkerhetssystemer, produksjon, verktøy, energi, banksystemer.

IoT tech er kjent for sin bekvemmelighet. Først og fremst handler det om sikkerhet og kontroll. Uansett hvor du er, har du full kontroll over hjemmet ditt.

I en byomfattende skala er fordelene enda tydeligere: teknologi optimaliserer bytransport og bruksutgifter. Eksemplene inkluderer optimalisering av byanlegg ved hjelp av IoT. Smarte søppelkasser sender bare et signal til søppelbiler når de er fylt.

Systemet analyserer dataene og legger en optimal rute for søppelbiler. Og i stedet for å kjøre som planlagt, kommer bilene bare når det er behov.

IoT Business i 2020

Løsningene med tingenes internett har fått grep om de spesifikke markedssegmentene.

Smarte byer. Utsiktene til smarte byer er de rosa. McKinsey’s forskning sier at antallet IoT-tilknyttede byområder vil vokse til 600 globalt i løpet av 2020-2021. Innen 2025 skal byene produsere mer enn halvparten av verdens BNP. Derfor er en smart by en voksende forretningsmulighet der IoT gir verdi.

Fremveksten av IoMT. Adopsjonen av IoT i helsevesenet er ikke ny. Det som er nytt, er forskningen fra Frost & Sullivan forutsier en vekst på 26% av IoMT-markedet som vil ha nådd $ 72 millioner innen 2021. Bærbare sensorer og enheter, navigasjonsteknologi, sporbarhet i sanntid i forsyningskjeden i narkotikaeksport. Videre vil IoT i dag forbedre lys- og temperaturkontrollen til enhetene som brukes til omfattende pasientbehandling.

Faktisk er IoT en kraftkilde for belysningssystemer knyttet til skanneskjermer. Den nye kombinasjonen av mobile helseprogrammer med virtuelle assistenter og AI-wearables definerer pasientens parametere og gir helseovervåking hjemme. Faktisk er dette et skifte fra vertikale løsninger innen medisin til folkeorientert teknologi. Med rask implementering av telemedisin åpner IoT tilgang til eksterne helsetjenester.

Blockchain. Internet of Things trenger blockchain for å løse datasikkerhetsproblemer. Som en desentralisert, sporbar og hackresistent datastruktur fungerer blockchain som en “trust factory” for enhetsgodkjenning og sikkerhet. Påvirkningen av blockchain er tydelig gjennom hele IoT-datas livssyklus:

  • enhetsregistrering i blockchain;
  • gjennomsiktighet og sporbarhet av data fra perifer til gateway til blockchain;
  • sikker databehandling og overføring.

Verdikjeder for mat. Forskere utvikler måtene å kombinere data om industrielle og gårdsprosesser knyttet til innholdet, samt om transport av varer til butikker til et enkelt økosystem. IoT for gjennomsiktighet i sanntid i forsyningskjeden vil redusere opptil 4% av det globale tapet av mat. I henhold til WEF-rapporten om matverdi, vil sporbarhet-aktivert sporbarhet redusere tap av mat med 2% globalt.

I mellomtiden samler tingenes internett omfattende data om matvarer langs den gitte forsyningskjeden. Sporbarhetsteknologien inkluderer sensorer som letter mattrygghet og tilstandssporing (f.eks. Temperatur, pH-nivå osv.). Tilnærmingen vil også sikre matsikkerhet og eliminere svindelforsyning.

hva gjorde vi hele dagen

Unike mat-sensing teknologier identifiserer og analyserer produktinformasjon via ML og bildebehandlingsalgoritmer.

IoRT (detaljhandel). Supply chain management har transformert seg under påvirkning av IoT. I 2020 kommer utviklingen av sensing-teknologi inn i vår daglige shoppingopplevelse. Spesielt skal IoT tilpasse kommersiell tilstedeværelse og derfor bidra til kundeopplevelsesstrategien.

Og de smarte butikkene som er godkjent av radiofrekvensidentifikasjonsmerker (RFID), beviser poenget. RFID muliggjør både lagerstyring for arbeidsgivere, samt enkel kartnavigering for de besøkende. Samtidig skal belysningssystemer analysere måten besøkende oppfører seg i butikken, noe som vil hjelpe forhandlerne med å bygge kundeorienterte opplevelser.

Forbereder IoT-produkt for Time-to-Market

Siden teknologien gjelder en rekke bransjer som har bred innvirkning. Derfor krever markedet kvalitetsprodukter og tjenesteløsninger, ikke bare for hjemmetilkobling, men også for å løse globale problemer. Det er grunnen til at sikkerhet, bruksbrudd må forhindres før lanseringen for å bevise påliteligheten til moderne IoT-teknologi.

  • Brukermodus “På”

Først er det nødvendig å sørge for at kunden er komfortabel med daglig bruk. Mens maskinvaren må vise varsler, feilmeldinger, advarsler, bør programvaren registrere aktiviteten. Den stabile driften av hard- og programvare hjelper brukerne til å bruke produktet intuitivt og kontrollere databasetilgangen.

Dessuten er det viktig at varslene vises på skjermen og gir muligheten til å overføre data til skjermene på andre enheter. Det betyr at nye IoT-produkter forener datavisning, databehandling, oppgavelinje fra forskjellige enheter.

  • Datasikkerhet

Datasikkerhet er en av de mest diskuterte problemene innen teknologiene. Før IoT-produktene sendes ut til butikkene, er sikkerhetskontrollen en obligatorisk del av forretningsstrategien. Når det gjelder datastrøm på tvers av enheter, er det alltid muligheten for at data kan være tilgjengelig eller lest når de overføres.

Dataene må beskyttes / krypteres når de flyttes fra en enhet til en annen.

  • Feilfri tilkobling

Tilkobling spiller en viktig rolle, spesielt for helsetjenester. Uansett hvor pålitelig systemet og nettverket er, er det alltid en risiko å slippe en tilkobling. Det er avgjørende å sjekke de frittstående arbeidsforholdene.

Når systemet ikke er tilgjengelig online, bør advarselen vises. Videre er en pålitelig midlertidig datalagringsmekanisme også en del av tilkoblingsaspektet. Funksjonen gjør det mulig å hente de nyeste dataene i tilfelle en tilkoblingsnedgang.

Tingen å huske: Når systemet begynner å fungere, må lagrede data distribueres for å forhindre lekkasje.

  • Fleksibel kompatibilitet

Forutsatt at IoT-systemarkitekturen er kompleks, er det obligatorisk å kontrollere at produktet er kompatibelt. Dette innebærer flere operativsystemversjoner, nettlesertyper og tilhørende versjoner, enhetsgeneratorer, kommunikasjonsmodi (WI-FI. Bluetooth 2.0, 3.0, 4G, 5G, etc.).

  • Generell ytelse

Hensikten med virksomheter er å sørge for at IoT-appen håndterer enorme datalaster og nødsituasjoner. Simulert belastning og unormale situasjoner er ment å kontrollere IoT-ytelsen under tung trafikkbelastning.

Bunnlinjen

Siden IoT begynner å modnes, vil søknadsprosessen variere i hvert forretningsområde. Mens produksjon og helsetjenester vil bruke IoT til forbedring av driften, vil detaljhandel utvikle kundeopplevelse. Derfor er det avgjørende å forberede virksomheten din til å modne fordelene med den nye teknologien. 2020 er lovende å starte.

2. sept dyrekretsen

Del Med Vennene Dine: