Er Jeff Bezos den rikeste mannen på jorden?

Med mindre du har bodd under en stein, må du allerede ha hørt om Amazon. Og nei, ikke den tette regnskogen i Sør-Amerika, men den populære online detaljhandelsplattformen. Faktisk, hvis du regelmessig handler for ting på nettet, må du ha bestilt en vare eller to fra Amazon, eller i det minste bladet etter produkter på denne enorme markedsplassen.Amazon er populært blant nettforhandlere og forbrukere for det faktum at det tilbyr et bredt utvalg av varer til konkurransedyktige priser. Nettkunder elsker spesielt nettstedet for sine sikre og sikre betalingsmetoder, samt den vennlige returpolitikken og responsive kundesupport. Nå er tankene bak denne strålende ideen Jeff Bezos.

Jeff Bezos, født Jeffrey Preston Jorgensen, er en amerikansk industri, investor og medieinnehaver. Bezos ble født 12. januar 1964 i Albuquerque, New Mexico, men oppvokst i Houston, Texas og Miami, Florida. Foruten å være kjent for å ha stiftet og ledet nettbutikkgiganten Amazon, nyter Jeff Bezos også den prestisjetunge tittelen som den første millionjæren. Og som du kanskje har gjettet nå, er Jeff verdens rikeste mann, en tittel han har hatt siden 2017.

Innholdsfortegnelse

Raske fakta om Jeff Bezos

[su_table]
Fullt navn: Jeffrey Preston Jorgensen
Populært navn: Jeff Bezos
Kjønn: Mann
Bursdag: 12. januar 1964
Alder: 56 år
Fødested: Albuquerque, New Mexico, USA
Nasjonalitet: Amerikas forente stater
Etnisitet: Hvit
Utdanning: River Oaks Elementary School, Miami Palmetto High School, University of Florida og Princeton University
Sivilstatus: Skilt
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: MacKenzie Bezos
Barn: Tre sønner (biologiske) og en datter (adoptert)
Dating: Lauren Sanchez
Nettoformue: 140,5 milliarder dollar (per 20. april 2020)
Rikdomskilde: Amazon-sjef og interessent, medieinnehaver, entreprenør og investor
Høyde: 1,71 m (5 ″ 7 ″)
Vekt: 70 kg (154 lbs)
[/ su_table]

Jeff Bezos ble født 12. januar 1964 til Ted og Jacklyn Jorgensen. Faren var sykkelbutikkeier mens moren var en 17 år gammel videregående student. Foreldrene til Jeff ble senere skilt, og i 1968 giftet moren seg med en kubansk innvandrer kjent som Miguel 'Mike' Bezos. Miguel adopterte Jeffrey og endret deretter navnet til Bezos.

Familien flyttet fra Albuquerque til Houston, Texas, hvor faren til Jeff jobbet. Jeff Bezos gikk på Houston-baserte River Oaks Elementary School fra sin fjerde til sjette klasse. Bezos demonstrerte en sterk interesse for vitenskap og teknologi. Det rapporteres at han har manipulert en elektrisk alarm for å hindre yngre søsken i å få tilgang til rommet hans.

Senere flyttet Bezos-familien til Miami, Florida, hvor Jeff ble innskrevet på Miami Palmetto High School. Mens han fortsatt var på videregående, ble Jeff Bezos med i Student Science Training Program basert på University of Florida. Under eksamen på videregående skole holdt han en rørende tale om hvordan han ønsket at mennesket kunne kolonisere rommet. Talen var så kraftig at en lokalavis siterte en linje fra den. I 1986 ble Jeff Bezos uteksaminert med en Bachelor of Science in Electrical Engineering & Computer Science fra Princeton University.

Karriere og nettoverdi

Jeff Bezos 1999 Amazon-kontor

Rett etter at han ble uteksaminert til begynnelsen av 1994, jobbet Jeff på Wall Street innen ulike relaterte felt, inkludert hos Fitel, Bell Labs, Intel og Andersen Consultant. Han hadde også en periode i bank- og tjenestebransjen, der han en gang var produktsjef for Bankers Trust før han begynte i D.E Shaw & Co.

I slutten av 1994 grunnla Jeff Bezos Amazon, som da var en online bokhandel. Selskapet var tidligere kjent som Cadabra, men navnet ble senere endret til Amazon, etter den ikoniske Amazon-elven i Sør-Amerika.

Etter hvert som Amazonas utvidet seg til å omfatte en bred samling av e-handelsprodukter og -tjenester. De fleste tjenestene selskapet tilbød var relatert til vitenskap og teknologi, for eksempel kunstig intelligens og cloud computing. For tiden er Amazon det største detaljhandelsmarkedet på nettet, så vel som den største leverandøren av virtuelle assistenter.

Men som ethvert selskap, har Amazon vært vitne til høyder og nedturer. I 2012 gikk Amazon nesten konkurs, og fikk Bezos til å nedlegge 14% av arbeidsstyrken. Imidlertid begynte selskapets formuer å øke igjen i 2013, og det året registrerte det et overskudd på 400 millioner dollar. Samme år ble Amazon erklært den største nettmarkedet for detaljhandel, en tittel den har hatt til dags dato.

I 2017 ble Jeff Bezos verdens rikeste person, og kantet ut Microsoft Corporations Bill Gates. I september 2018 krysset Amazon markedskapitalmarkedet på 1 billion dollar og ytterligere sementerte Jeff Bezos 'plass som verdens rikeste mann.

Foruten Amazon, har Jeff Bezos også grunnlagt Blue Origin, et selskap som produserer romfart og tilbyr romfart under orbital. Han har siden investert mer enn 1 milliard dollar i selskapet. Jeff Bezos eier også Washington Post, Nash Holdings og Bezos Expeditions. Noen av de suksessrike selskapene han har investert i inkluderer UBER der han investerte $ 37 millioner, Twitter ($ 15 millioner), Airbnb ($ 112 millioner) og Grail ($ 100).

Livsleksjoner og sitater fra Jeff Bezos

USAs forsvarsminister Ash Carter møter Bezos i 2016 på Pentagon

Det er mange livstimer som vi kan lære av Jeff Bezos. Først er å alltid gå utenfor komfortsonen. Før han etablerte Amazon, jobbet Jeff for anerkjente selskaper i Wall Street. Han tok med seg enorme lønnsslipp, og hvis det ikke var hans søken etter høyere prestasjoner, hadde han ikke gått foran for å grunnlegge Amazon.

Jeff minner oss også om viktigheten av tålmodighet og utholdenhet. Amazon begynte fra ydmyk begynnelse som en enkel online bokhandel. Imidlertid fortsatte Jeff med å introdusere flere produkter og tjenester, og holdt Amazon-merket på en jevn vekstbane.

Til slutt er Jeff Bezos et levende bevis på at kritikk og skepsis burde drive drivkraften din for å lykkes, ikke drepe den. Da han startet Amazon, møtte han seriøs konkurranse fra anerkjente online giganter på den tiden, som Barnes & Noble. Kritikere og skeptikere lurte på hvordan en slik ny aktør kunne utpeke veletablerte merkevarer. Hvis Bezos hadde lyttet til kritikerne sine, ville han sannsynligvis ha oppløst selskapet.

Følgende er noen av sitatene fra Jeff Bezos;

• “Det viktigste er å fokusere obsessivt på kunden. Målet vårt er å være jordens mest kundesentriske selskap. '

• “Det er to typer selskaper. De som jobber for å prøve å lade mer og de som jobber for å lade mindre. Vi blir den andre. ”

• 'Du må være villig til å bli misforstått hvis du skal innovere.'

• “Sparsomhet driver innovasjon, akkurat som andre begrensninger gjør. En av de eneste måtene å komme seg ut av en tett boks, er å finne opp veien ut. '

• 'Min egen oppfatning er at alle selskaper krever et langsiktig syn.'

7. okt dyrekretsen

• 'Hvis du dobler antall eksperimenter du gjør per år, vil du doble oppfinnsomheten.'

Pakk opp

Jeff Bezos, som mange vellykkede bedriftsmoguler i vår tid, er et bevis på at alle kan oppnå sitt fulle mål på suksess og lykke. Alt som trengs er lidenskap, tålmodighet og konsistens.

Del Med Vennene Dine: