Jack Dorsey’s Net Worth and How the Twitter Co-grunnlegger tjente sine milliarder

InnholdsfortegnelseHvem er Jack Dorsey?

Jack Patrick Dorsey er en amerikansk teknologientreprenør, investor og filantrop. Dorsey er mest kjent for å være en av grunnleggerne av den sosiale nettverksplattformen Twitter, som han også fungerer som nåværende administrerende direktør.

I tillegg til Twitter er Dorsey også grunnlegger og administrerende direktør for det mobile finansielle betalingsselskapet Square.

Kjappe fakta

Fullt navn: Jack Patrick Dorsey
Populært navn: Jack Dorsey
Kjønn: Mann
Bursdag: 19. november 1976
Alder: 44 år
Foreldre: Tim Dorsey og Marcia Smith Dorsey
Søsken: Ingen
Fødested: St. Louis, Missouri
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Engelsk, irsk og italiensk
Utdanning: Katolsk biskop DuBourg videregående skole, Missouri University of Science and Technology, og New York University
Sivilstatus: Enkelt
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Ingen
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 10 milliarder (per 1. desember 2020)
Rikdomskilde: Nettutvikling, programvareutvikling og entreprenørskap
Høyde: 5 ′ 11 ″ (1,8 m)
Vekt: 75 kg; I pund: 165 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Jack Dorsey ble født 19. november 1976 i St. Louis, Missouri, av Tim Dorsey og Marcia Smith Dorsey. Faren hans jobbet for et spektrometerutviklingsfirma, mens moren var husmann.

Før han utviklet en interesse for en verden av teknologisk innovasjon, jobbet Jack Dorsey tidvis som en motemodell. I en alder av 14 år var han fascinert av utsendingsrutingen. Han fortsatte med å lage kraftig programvare med åpen kildekode innen forsendelseslogistikk, hvorav noen fremdeles brukes i dag av mange taxibilselskaper.

Etter eksamen fra den katolske biskopen DuBourg videregående skole, fortsatte Jack Dorsey til Missouri University of Science and Technology, hvor han studerte i drøye to år før han gikk over til New York University. Det var under studietiden ved NYU at Dorsey oppfattet ideen om Twitter. Imidlertid droppet han ut av universitetet i 1999 og bestemte seg for å våge seg fullt ut i verden av teknologisk innovasjon.

Etter å ha forlatt NYU, flyttet Jack Dorsey til California, hvor han opprettholdt jobben som utsendingsprogrammerer. I 2000 etablerte han sitt eget selskap i Oakland som tilbød nettbaserte sendetjenester.

Med inspirasjon fra sine elektroniske utsendelsestjenester kom Dorsey på ideen om nettbaserte sanntids SMS-tjenester. Han gikk sammen med andre oppfinnere og fremtidige investorer, Biz Stone, for å opprette Twitter som en online SMS-tjeneste i sanntid. Heldigvis ble ideen godt mottatt, spesielt blant kunder hos selskaper som var spesielt interessert i tekstmeldinger, som Odeo.

Men mens ideen om Twitter generelt ble godt mottatt, var det også kritikere som var klare til å stikke hull i den. Ifølge slike kritikere var Twitter bare et verktøy for inaktive og selvsentrerte individer som ønsket å kringkaste sitt livs frustrasjoner til universet. Foruten hard kritikk opplevde Twitter også hyppige nedetider.

Oppstartsformuen endret seg imidlertid til det bedre da kjendiser begynte å bruke tjenesten. Og da de daværende amerikanske presidentkandidatene John McCain og Barack Obama brukte plattformen som et verktøy for å oppdatere sine støttespillere, ble selskapet et kjent navn. I dag er Twitter den fjerde mest populære sosiale nettverksplattformen globalt etter Facebook, YouTube og Instagram.

I tillegg til Twitter er Jack Dorsey også tilknyttet Square, Inc. Plus, han er nåværende styremedlem i Berggruen Instituttets Governance Center og tidligere styremedlem i The Walt Disney Selskap.

Jack Dorsey’s Net Worth

Per 1. desember 2020 hadde Jack Dorsey en nettoverdi på 10 milliarder dollar. Til sammenligning er følgende nettoverdien av administrerende direktører i andre populære sosiale medieselskaper:

Mark Zuckerberg , Facebook-sjefen, har en nettoverdi på 107 milliarder dollar
• Evan Spiegel, administrerende direktør i Snapchat, har en nettoverdi på 9 milliarder dollar
• Kevin Systrom, administrerende direktør på Instagram, har en nettoverdi på 2 milliarder dollar
• Susan Wojcicki, YouTube-sjefen, har en nettoverdi på 500 millioner dollar
• Kevin Mayer, avtroppende TikTok-sjef, har en nettoverdi på 15 millioner dollar

Mens Dorsey er best kjent for å være med å grunnlegge Twitter, kommer en stor del av hans rikdom faktisk fra Square Inc.

I følge en evaluering fra Business Insider i september 2012 var Square verdt 3,2 milliarder dollar. 14. oktober 2015 søkte selskapet om en børsnotering (børsintroduksjon) som skulle noteres på New York Stock Exchange (NYSE). Rundt den tiden eide Dorsey 24,4% av selskapet. I 2019 genererte Square Inc. en årlig omsetning på 4,7 milliarder dollar, og Dorsey eier fortsatt en eierandel på 24,4% i selskapet.

Når det gjelder Twitter, har Dorsey's aksjer svimlet rundt 2% i noen tid nå. Men med tanke på at Twitters årlige inntekt for 2019 var kjevefallende 3,46 milliarder dollar, oversetter Dorsey's aksjer i selskapet hundrevis av millioner i årlig inntekt.

Bortsett fra Twitter og Square Inc. tjener Jack Dorsey også fra andre virksomheter, blant annet for sin rolle som styremedlem i Berggruen Instituttets Governance Center. Programvarearkitekten var også styremedlem i The Walt Disney Company, samt dommer for NYC BigApps-konkurransen av Bloomberg i 2011. Uansett hvor mye han gjorde ut av disse satsingene, bidro det helt sikkert til hans samlede nettoverdi.

Leksjoner fra Jack Dorsey

1. Vær lidenskapelig opptatt av jobben din

Jack Dorsey utviklet en lidenskap for programvareutvikling i sine førjente år. Og hele livet hans har ganske mye dreid seg om denne nisje.

2. Gi sjenerøst

Ikke bare har Dorsey tjent millioner, han er også en sjenerøs giver. I februar 2017 donerte han og Twitters administrerende styreleder Omid Kordestani $ 530 000 til American Civil Liberties Union (ACLU). Mer nylig har han donert til hjelpeprogrammer for COVID-19.

3. Det er tid til alt

Selv om han er velstående, kjekk og kvalifisert, har ikke Jack Dorsey vært opptatt av å gå ned midtgangen. Han tror på ekteskap i orden, bare at han mener nå ikke er det rette tidspunktet å slå seg ned.

Berømte sitater av Jack Dorsey

“Forvent det uventede. Og når det er mulig, vær det uventede. ”

'Det er veldig komplisert å lage noe enkelt.'

89 engelnummer

'Gjør hver detalj perfekt og begrense antall detaljer til perfekt.'

'Du kan bekymre deg for konkurransen, eller du kan fokusere på det som ligger foran deg og kjøre fort.'

'Du trenger ikke starte fra bunnen av for å gjøre noe interessant.'

Konklusjon

Jack Dorsey's suksesshistorie er et bevis på at når du tror på en idé, bør du gjøre ditt beste for å gjøre det til virkelighet. Han oppfattet ideen om Twitter i en tid da ikke mange selskaper var opptatt av å investere i nettbaserte SMS-tjenester i sanntid. Imidlertid trodde Dorsey at noe flott ville komme ut av Twitter en dag og jobbet for å utvide selskapet. Vel, som de sier, resten er historie.

Del Med Vennene Dine: