Jerry Jones ’Net Worth: Here’s How the Controversial Millionaire Built His Empire

InnholdsfortegnelseHvem er Jerry Jones?

Jerral Wayne Jones, populært kjent som Jerry Jones, er en amerikansk forretningsmann som er den nåværende eieren av National Football League (NFL) sin klubb Dallas Cowboys. Jones har vært eier av Cowboys siden 1989, etter å ha sprutet 140 millioner dollar for å kjøpe klubben fra H.R. “Bum” Bright.

Foruten å eie Dallas Cowboys, fungerte Jerry Jones også som konserndirektør for Modern Security Life of Springfield. Han er også tilknyttet Jones Oil and Land Lease, et selskap som ser etter naturlig olje og gass i Arkansas.

Kjappe fakta

Fullt navn: Jerral Wayne Jones
Populært navn: Jerry Jones
Kjønn: Mann
Bursdag: 13. oktober 1942
Alder: 78 år
Foreldre: J.W. “Pat” Jones og Arminta Pearl Clark Jones
Søsken: Jacquelyn Jones
Fødested: Los Angeles, California
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Hvit
Utdanning: North Little Rock High School og University of Arkansas
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Eugenia “Gene” Jones
Barn: Stephen Junes, Charlotte Jones og Jerry, Jr.
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 8,5 milliarder (per 1. desember 2020)
Rikdomskilde: Entreprenørskap og godkjenningsavtaler
Høyde: 6 ′ 3 ″ (1,91 m)
Vekt: 82 kg; I pund: 182 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

1017 betydning

Jerry Jones ble født 13. oktober 1942 i Los Angeles, California, av J.W. “Pat” Jones og Arminta Pearl Clark Jones. Jones gikk på North Little Rock High School, hvor han spilte amerikansk fotball som en løpebak.

Etter eksamen fra videregående skole i 1960 flyttet foreldrene til Jones til Springfield, Missouri, hvor J.W Jones jobbet som president og styreleder for Modern Security Life Insurance Co. Jones deltok på University of Arkansas og fortsatte å jobbe med sine fotballtalenter. Han huskes for å ha vært kaptein i 1964 Arkansas Razorbacks fotballag.

Etter eksamen fra University of Arkansas i 1965, lånte Jerry Jones 1 million dollar fra Jimmy Hoffas Teamsters-fagforening for å etablere en kjede av Shakey's Pizza Parlor-restauranter i Missouri. Dessverre kollapset satsingen.

Etter sammenbruddet av restaurantstarten, aksepterte Jerry Jones sin første offisielle jobb som konserndirektør for Modern Security Life Insurance Co. Mens han jobbet i selskapet, hadde Jones et par andre mislykkede oppstart, inkludert et forsøk på å kjøpe NFLs San Diego. Ladere. Hans første vellykkede forretningsforetak var etableringen av Jones Oil and Land Lease, som ser etter naturgass og olje.

25. februar 1989 betalte Jerry Jones 140 millioner dollar (dagens tilsvarer 292,5 millioner dollar) for å erverve Dallas Cowboys fra H.R “Bum” Bright. I løpet av de neste par årene startet Jones en rekke ambisiøse kampanjer for å forbedre klubbens rangering og formue. Spesielt sparket han Cowboys mangeårige trener, Tom Landry, og erstattet ham med Jimmy Johnson, en av lagkameratene i Arkansas. Hans innsats ga seg til slutt, ettersom Dallas Cowboys for tiden er verdsatt til 5 milliarder dollar.

Jones har siden vunnet en rekke priser med Cowboys, inkludert:

• 3 Super Bowls (Super Bowl XXVII, Super Bowl XXVIII og Super Bowl XXX),
• 1993s fremragende team ESPY-pris, og
• 2014-prisen for årets leder

I tillegg til Dallas Cowboys og Jones Oil and Land Lease, er Legends Hospitality en annen vellykket satsing av Jerry Jones. Legends Hospitality, som er et selskap for mat, varer og stadionoperasjoner, ble grunnlagt i 2008 som et felles partnerskap mellom Jones og Yankee Global Enterprises.

Foruten sitt enestående næringsliv, har Jerry Jones også klart å holde søkelyset på seg selv, takket være hans kontroversielle og polariserende offentlige liv.

For det første har mange Cowboys-fans ikke tilgitt Jones for å ha sparket noen av klubbens mangeårige personell som var spesielt elsket av fansen, for eksempel hovedtrener Tom Landry. Jones har også blitt kritisert for å støte på saker som ligger under hans posisjon som Cowboys-eier, tilsynelatende for å stjele søkelyset fra lagets spillere. Det er nok å nevne at hans unødvendige utbrudd også har kostet ham hundrevis av dollar i bøter.

Jerry Jones ’Net Worth

Med tanke på den monumentale suksessen som Dallas Cowboys har oppnådd med Jerry Jones som eier, er det intuitivt å forestille seg at Jones svømmer i milliarder. Og det gjør han sikkert.

Per 1. desember 2020 hadde Jerry Jones en nettoverdi på 8,5 milliarder dollar, hvorav flertallet kommer fra hans eierandel i Dallas Cowboys. Cowboys er for tiden verdsatt til 5 milliarder dollar.

Foruten sin andel i Dallas Cowboys, har Jerry Jones ’Jones Oil and Land Lease, samt hans periode som visepresident for Modern Security Life Insurance Co., også bidratt enormt til hans samlede nettoverdi. Jones har også inngått lukrative avtaler med forskjellige globalt anerkjente merkevarer, inkludert Pepsi.

Eiendom er en annen viktig inntektstaker for Jerry Jones. Jones og hans kone eier en enorm $ 20 millioner eiendom i Highland Park-området i Dallas. Han leder også eiendomsinvesterings- og utviklingsselskapet Blue Star Land. I 2018 kjøpte Blue Star Land en eiendom på 200 mål for 38 millioner dollar, i et forsøk på å utvikle eiendommen til en mega-utvikling kjent som Star Business Park.

I 2019 la selskapet til 60 mål i prosjektet. Blue Star Land tar sikte på å skape et salgs- og distribusjonssalg på 400.000 kvadratmeter for Dallas Cowboys i Star Business Park.

Det er unødvendig å nevne at Jerry Jones 'nettoverdi kunne ha vært høyere med flere hundre tusen, hvis ikke det var for hans kostbare offentlige utbrudd. 14. september 2008 ble Jones bøtelagt $ 25.000 av NFL for sin offentlige kritikk av dommer Ed Hochuli under en kamp mellom San Diego Chargers og Denver Broncos. I 2009 ble han igjen bøtelagt $ 100.000 for brudd på en undertrykkelsesordre på arbeidsspørsmål.

Leksjoner av Jerry Jones

1. La aldri feil svikte deg

Mange av Jerry Jones 'første forretningsforetak kom fra en beskjærer. Men det hindret ham ikke i å utforske andre alternativer.

2. Det handler ikke alltid om lønnsslippene

Suksess i enhver karriere kommer ikke helt ned på hvor heftige lønnsslippene dine er, men hvor lidenskapelig du er om det du gjør. Jones sa en gang: 'Dette handler om hjerte, om karakter.'

3. Ta kalkulerte risikoer

Jones kjøpte Dallas Cowboys på et tidspunkt da klubben slet økonomisk. Av en eller annen grunn var han overbevist om at kjøpet var verdt. Og som det viste seg, hadde han rett.

Berømte sitater av Jerry Jones

«Jeg trodde ikke at vi ville underholde de slags forslag som vi fikk fra spillerne. Jeg er ikke fornøyd med det i det hele tatt. Som du godt vet, tror jeg ikke noen bryr seg spesielt hvor lykkelige jeg er. '

“Jeg tror du har risiko i hver spiller du signerer. Jeg vil ikke kalle dette et høyrisiko-trekk. Ikke i det hele tatt.'

'Se, mange av oss her er vanlige marinesoldater ... Jeg vil dø som sjøfar fordi det er min drøm.'

”Vi kan begge skuffe hverandre i denne avtalen. Men dette er ingen gratis lunsj til Dallas Cowboys. Vi forpliktet oss til ham. Det betyr noe. ”

«Vi kommer ikke til å tvinge folk til ikke å komme hit. De kommer hit enten vi liker det eller ikke. De kommer til å ha en innvirkning på infrastrukturen vår, enten vi liker det eller ikke. Vi har ingen måte å stenge grensene våre. ”

sakprosa bøker for ungdomsskoleelever

Konklusjon

Jerry Jones kjøpte Dallas Cowboys da klubben virvlet og snurret i økonomisk fritt fall. Men takket være sin bemerkelsesverdige forretningsstyrke, var Jones i stand til å snu Cowboys 'formuer. Hans innsats har også oversatt til en nettoverdi på 8,5 milliarder dollar.

Del Med Vennene Dine: