Jim Carreys nettoverdi og noen av hans største lønnssjekker

InnholdsfortegnelseHvem er Jim Carrey?

James Eugene Carrey, populært kjent som Jim Carrey, er en kanadisk-amerikansk skuespiller, komiker, filmprodusent, forfatter og kunstner. Som komiker er Carrey kjent for sine energiske forestillinger og evner til å utmerke seg i forskjellige komediesjangre, inkludert slapstick, satirer, fysisk komedie, observasjonskomedie, surrealistisk humor og karakterkomedie.

Til sammen har Jim Carreys komedie- og skuespillerkunnskaper tjent ham mer enn 40 priser, inkludert:

• En Golden Globe-pris for beste skuespiller - Filmdrama i The Truman Show i 1999, og
• En Golden Globe-pris for beste skuespiller - filmmusikk eller komedie i 2000's Man on the Moon

Kjappe fakta

Fullt navn: James Eugene Carrey
Populært navn: jim Carrey
Kjønn: Mann
Bursdag: 17. januar 1962
Alder: 58 år
Foreldre: Percy Carrey og Kathleen Oram Carrey
Søsken: John Carrey, Patricia Carrey og Rita Carrey
Fødested: Newmarket, Ontario, Canada
Nasjonalitet: Kanadisk-amerikansk
Etnisitet: Fransk-kanadisk, irsk og skotsk
Utdanning: Blessed Trinity Catholic Elementary School, Agincourt Collegiate Institute og Aldershot High School
Sivilstatus: Skilt. Tidligere gift med Melissa Womer (fra 1987 til skilsmisse i 1995) og Lauren Holly (fra 1996 til skilsmisse i 1997)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Jane Erin Carrey (fra sitt første ekteskap)
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 180 millioner (per 1. november 2020)
Rikdomskilde: Skuespill, komedie, filmproduksjon, skriving og andre satsinger
Høyde: 6 ′ 1,5 ″ (1,87 m)
Vekt: 84 kg; I pund: 185 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Jim Carrey ble født 17. januar 1962 i Newmarket, Ontario, Canada av Percy Carrey og Kathleen Oram Carrey. Faren var musiker og regnskapsfører, mens moren var husmann.

Carrey startet som en stand-up komiker før han til slutt våget seg inn i filmindustrien. Hans komedikarriere opplevde imidlertid en ganske treg start. På et eller annet tidspunkt mens han opptrådte for Goddo på The Roxy Theatre i Barrie, ble Carrey bukket utenfor scenen. Men han forble ubemannet. Han fortsatte å polere sine komiske ferdigheter og gikk til slutt over fra open-mic stands til vanlige betalte forestillinger.

Den anerkjente komikeren, Rodney Dangerfield, oppdaget Carrey og signerte ham til sine turnéopptredener. Duoen reiste til Las Vegas og Carrey bestemte seg for å flytte til Hollywood hvor han for alvor kunne forfølge sine komiske drømmer.

I 1982 gjorde Jim Carrey sin første TV-sendte stand-up-forestilling i USA ved å vises i et show kjent som An Evening at the Improv. Året etter gjorde han debut på The Tonight Show.

94 engelnummer

Larry bestemte seg for å lykkes som komiker og bestemte seg for å rette oppmerksomheten mot TV- og filmindustrien. Hans første bemerkelsesverdige film- og TV-rolle inkluderer å bli kastet i sitcom The Duck Factory i 1984 og hovedrollen i skrekk-komediefilmen Once Bitten i 1985.

Fra 1990 til 1994 ble Jim Carrey en fast rollebesetning i TV-serien med skissekomedie, In Living Color. I 1994 fikk han sin første hovedrolle i filmene Ace Ventura: Pet Detective, The Mask og Dumb and Dumber. Året etter fikk Carrey to ledende roller, en i filmen Ace Ventura: When Nature Calls og den andre i filmen Batman For alltid.

Jim Carrey har siden spilt i mange andre kjente filmer, inkludert:

• The Cable Guy (1996)
• The Truman Show (1998)
• Man on the Moon (1999)
• Hvordan Grinch stjal julen (2000)
• Bruce Almighty (2003)
• Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
• Moro med Dick og Jane (2005)
• Yes Man (2008)
• A Christmas Carol (2009)
• Mr. Popper's Penguins (2011)
• Kick-Ass 2 (2013)
• Dumb and Dumber To (2014)
• Dark Crimes (2016)
• Sonic the Hedgehog (2020)

Utenfor filmindustrien er Jim Carrey også en kjent forfatter. Siden har han gitt ut to bøker, nemlig How Roland Rolls (2013) og Memoirs and Misinformation (som han var forfatter sammen med Dana Vachon i 2020). Hvordan Roland Rolls mottok Gelett Burgess Children's Book Award i 2013.

Jim Carreys nettoverdi

Per 1. november 2020 hadde Jim Carrey en nettoverdi på 180 millioner dollar. Han har tjent sin rikdom fra sin vellykkede karriere som skuespiller og komiker.

Fra midten av 90-tallet til begynnelsen av 2000-tallet var Carrey en av de best betalte Hollywood-kjendisene. Mellom 1994 og 2008 tjente han over 200 millioner dollar i filmlønn og bonuser alene. Han tjente ytterligere $ 100 millioner i løpet av det neste tiåret.

Carrey er også kreditert for å bli den første skuespilleren i historien som tjente 20 millioner dollar på en film. Han oppnådde den prestasjonen i 1996, takket være sin rolle i The Cable Guy.

Følgende er Jim Carreys bemerkelsesverdige lønn gjennom årene:

• In Living Color - Tjente $ 25 000 per episode, totalt til $ 3,2 millioner fra seriens 127 episoder, eller omtrent $ 6 millioner etter å ha justert for inflasjonen i dag
• Ace Ventura: Pet Detective (1994) - Tjente $ 350 000 og $ 15 millioner i filmens oppfølger
• Masken - Tjenes $ 540 000
• Dumb & Dumber - Tjenes 7 millioner dollar
• The Cable Guy - Tjenes 20 millioner dollar
Batman Forever - Tjenes 20 millioner dollar
• Hvordan Grinch stjal jul - Tjente 20 millioner dollar
• Liar Liar - Tjenes 20 millioner dollar
• Me, Myself, & Irene - Tjente 20 millioner dollar
• Yes Man - Tjente $ 20 millioner (pluss ytterligere 36,2% av filmoverskuddet, noe som førte til at hans totale inntekt fra filmen ble $ 35 millioner)

engel nummer 88 betydning

Foruten filmer og komedie tjener Jim Carrey også fra forskjellige andre virksomheter, inkludert boksalg og investeringer i eiendom.

Leksjoner fra Jim Carrey

1. Veien til suksess er brolagt med mange skuffelser

Jim Carrey er kanskje en av de mest berømte skuespillerne og komikerne i dag, men karrieren hans startet ikke umiddelbart. Han ble en gang buet av scenen for å ikke oppfylle publikums forventninger.

2. Utfordringer er ting som livet er laget av

Jim Carrey led mange økonomiske utfordringer mens han startet. På et eller annet tidspunkt ble familien hans hjemløs og måtte bo sammen i en Volkswagen-varebil. Carrey tok disse utfordringene positivt og fortsatte å jobbe med drømmene sine.

3. Fortsett å prøve til du finner hva som fungerer for deg

Carrey begynte som stand-up komiker før han la oppmerksomheten mot skuespill. Over tid lærte han at han faktisk kunne kombinere skuespill og komedieferdigheter, og har siden spilt i mange kritikerroste filmer.

Berømte sitater av Jim Carrey

'Bak enhver stor mann er det en kvinne som ruller øynene.'

'Jeg tror at alle skal bli rike og berømte og gjøre alt de noen gang har drømt om, slik at de kan se at det ikke er svaret.'

“Hvis du ikke er i øyeblikket, ser du enten frem til usikkerhet, eller tilbake til smerte og angre . '

'Hvis du har et talent, beskytt det.'

“Det er bedre å risikere å sulte i hjel enn å overgi seg. Hvis du gir opp drømmene dine, hva er igjen? '

Endelig ord

Jim Carrey er en av de fineste skuespillerne verden noen gang har kjent. Han er også en talentfull komiker som kan bringe humor til enhver film, uavhengig av filmens underliggende tema.

Del Med Vennene Dine: