JK Rowling Net Worth er bevis på at alle kan reise seg fra filler til rikdom

InnholdsfortegnelseHvem er JK Rowling?

Joanne Rowling, populært kjent for henne penn navnet J.K Rowling, er en britisk forfatter og filantrop som er kjent for å skrive Harry Potter fantasy-serien.

De Harry Potter bokserie har rekorden for tidenes bestselgende bokserie, etter å ha solgt over 500 millioner eksemplarer og vunnet en rekke prestisjetunge priser. Bøkene har også vært grunnlaget for Harry Potter filmserier, som også har oppnådd kritisk og kommersiell suksess.

I tillegg til Harry Potter ‘S fantasy books, JK Rowling skriver også krimbøker, mest under penn heter Robert Galbraith. Rowling har også bøker i andre sjangre, inkludert tragikomedie, drama og ungdomsfiksjon.

Kjappe fakta

Fullt navn: Joanne Rowling
Populært navn: JK Rowling
Kjønn: Hunn
Bursdag: 31. juli 1965
Alder: 55 år
Foreldre: Peter James Rowling og Anne Volant Rowling
Søsken: Dianne Rowling
Fødested: Yacht, Gloucestershire, England
Nasjonalitet: Engelsk
Etnisitet: Hvit, skotsk, alsace-tysk og fransk
Utdanning: St Michael’s Primary School, Wyedean School and College, og University of Exeter
Sivilstatus: Gift. Tidligere gift med Jorge Arantes (fra 1992 til skilsmissen i 1995)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Neil Murray
Barn: Jessica Isabel Rowling Arantes (fra sitt første ekteskap) og David Gordon Rowling Murray og Mackenzie Jean Rowling Murray (fra hennes nåværende ekteskap)
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 1 milliard (per 1. november 2020)
Rikdomskilde: Skriving og andre virksomheter
Høyde: 5 ′ 5 ″ (1,65 m)
Vekt: 54 kg; I pund: 119 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

JK Rowling ble født 31. juli 1965 i Yate, Gloucestershire, England, av Peter James Rowling og Anne Volant Rowling. Hennes far var flyingeniør fra Rolls Royce, mens moren var vitenskapstekniker.

JK Rowling begynte å skrive romaner i sine tidlige år, med fokus på fantasihistorier som hun kunne lese for sin yngre søster, Dianne. Etter at hun ble uteksaminert fra University of Exeter med en bachelorgrad i fransk og klassisk, flyttet Rowling til Porto, Portugal, hvor hun ble engelsk lærer . Lærerjobben var medvirkende til å forme hennes fremtidige karriere som forfatter, da det hjalp henne med å forbedre hennes engelskkunnskaper ytterligere.

Tidlig på 90-tallet, mens hun jobbet for Amnesty International som sekretær og forsker, tenkte JK Rowling ideen om sin første roman. Romanen ville være basert på en ung gutt som, etter å ha oppdaget at han var en trollmann, bestemte seg for å gå på en trollmannskole.

Selv om hun ikke akkurat hadde hele plottet i tankene den gang, begynte Rowling å sette romanen sammen så snart hun kom tilbake til leiligheten sin i Clapham Junction. Hun skrev romanen ferdig i 1995 og ga den tittelen Harry Potter og Philosopher's Stone (tittel som Harry Potter og Sorcerer’s Stone i USA).

Rett etter at hun var ferdig med å skrive sin første roman, startet Rowling kampanjer for å få den publisert. Heldigvis kastet hun romanen til Bloomsbury Publishing, som gikk med på å publisere den og betalte henne forskudd på £ 1500.

Så snart det forlot forlaget i juni 1997, Harry Potter og Philosopher's Stone ble en øyeblikkelig suksess. Rowling var i stand til å sikre seg finansiering fra det skotske kunstrådet til forfatteren av sin andre roman. Siden har hun skrevet seks oppfølgere til den første Harry Potter avdrag, den siste som ble utgitt i 2007. Bøkene er oversatt til over 60 språk og har vært inspirasjonen bak en rekke filmer.

JK Rowlings nettoverdi

At JK Rowling er den rikeste forfatteren på planeten er uten tvil. Og hun fikk ikke den tittelen i går.

I 2004 anerkjente Forbes Magazine Rowling som den første forfatteren som ble dollar-milliardær. Samme år erklærte Forbes henne som den nest rikeste kvinnelige entertaineren, så vel som den 1062. rikeste personen i verden. I 2017 utnevnte Forbes igjen Rowling som den best betalte forfatteren på planeten, etter å ha tjent $ 95 millioner (eller £ 72 millioner) det året. Mer nylig laget Rowling 2020 Sunday Times Rich List, hvor hun ble rangert som 178. rikeste person i Storbritannia.

Per 1. november 2020 hadde JK Rowling en nettoverdi på 1 milliard amerikanske dollar eller omtrent 775 millioner pund sterling. I et typisk år tjener Rowling mellom $ 50 og $ 100 millioner fra sine forskjellige engasjementer, hvorav mye kommer fra bokavgift og fremskritt i film.

Selv om hun har skrevet mange romaner, Rowling’s Harry Potter serien er fortsatt hennes mest kommersielt vellykkede prosjekt.

De Harry Potter bøker inkluderer:

Harry Potter og Philosopher's Stone (1998),
Harry Potter og hemmelighetskammeret (1998)
Harry Potter og Fangen fra Azkaban (1999),
Harry Potter og The Goblet of Fire (2000),
Harry Potter og Føniksordenen (2003),
Harry Potter og Halvblodsprinsen (2005), og
Harry Potter and The Deathly Hallows (2007)

Leksjoner fra JK Rowling

1. Få mest mulig ut av alle muligheter

JK Rowlings mor mistet sin 10-årige kamp med multippel sklerose mens Rowling skrev sin første Harry Potter bok. Morens død påvirket henne sterkt og truet med å spore hennes ambisjoner om å skrive. Rowling smarte imidlertid fra prøvelsene og var i stand til å kanalisere noen av sine egne følelser av sorg inn i boka.

2. Vær ydmyk

Selv om hun ruller inn penger, anser JK Rowling seg ikke som noe mer privilegert. Faktisk har hun av og til bagatellisert sin rikdom og hevdet at hun ikke er så rik som rapporteres i mange medier rundt om i verden.

3. Å gi tilbake er en plikt

JK Rowling er en sjenerøs filantrop som til nå har donert en rekord på 150 millioner dollar til veldedighet. I 2001 grunnla hun Volant Charitable Trust, som søker å bekjempe fattigdom hos barn.

946 betydning

Berømte sitater av JK Rowling

“Mørke og vanskelige tider ligger foran oss. Snart må vi alle møte valget mellom hva som er riktig og hva som er enkelt. ”

'Lykke kan bli funnet, selv i de mørkeste tider, hvis man bare husker å slå på lyset.'

'Det gjør ikke å dvele ved drømmer og glemme å leve.'

'Det er våre valg ... som viser hva vi virkelig er, langt mer enn våre evner.'

'Det er ikke noe godt eller ondt: bare kraft og de som er for svake til å søke det.'

Endelig ord

JK Rowling har behandlet den litterære verden til noen av de mest glitrende lesningene noensinne. Talentene hennes har ikke gått ubemerket hen, siden hun har vunnet en rekke priser gjennom hele sin skrivekarriere. Og hun har en imponerende nettoverdi å vise for det også.

Del Med Vennene Dine: