Johnny Depps bakgrunn, karriere og nettoverdi

InnholdsfortegnelseHvem er Johnny Depp?

Johnny Depp, født John Christopher Depp II, er en amerikansk skuespiller, filmprodusent og musiker som har vært aktiv fra 80-tallet. Depp regnes som en av de mest vellykkede og inspirerende skuespillerne i verden.

Gjennom skuespillerkarrieren har Johnny Depp blitt nominert til Golden Globe Awards ti ganger. Han vant en Golden Globe-pris for beste skuespiller for sin opptreden i den oppsiktsvekkende filmen 2007, Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street.

De fleste av Johnny Depps filmer har vært kommersielt vellykkede, både i billettkontoret og globalt. For tiden er Depp rangert som verdens tredje mest inntektsbringende skuespiller. Til sammen har filmene han har spilt inn inntjent mer enn 3,7 millioner dollar i det amerikanske billettkontoret, og mer enn 10 millioner dollar over hele verden.

Johnny Depp vises i Guinness World Records i 2012 som den best betalte skuespilleren i verden, med en inntjening på hele 75 millioner dollar. Han ble også introdusert som en Disney Legend i 2015, som bare viser hvor mye ærbødighet verden har for denne dyktige skuespilleren.

Kjappe fakta

Fullt navn: John Christopher Depp II
Populært navn: Johnny Depp
Kjønn: Mann
Bursdag: 9. juni 1963
Alder: 56 år
Foreldre: John Christopher Depp og Betty Sue Palmer
Søsken: Daniel Depp, Debbie Depp og Christi Depp
Fødested: Owensboro, Kentucky
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Indianer, Afro-Amerika, belgisk, engelsk, nederlandsk, tysk, fransk og irsk
Utdanning: Henry D. Perry ungdomsskole og Miramar videregående skole
Sivilstatus: Skilt. Tidligere gift med Lori Anne Allison (1983 - 1986) og Amber Heard (2015 - 2017)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Lily-Rose Depp og John Christopher Depp III (alle sammen med tidligere kjæreste, Vanessa Paradis)
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: 200 millioner (per 1. mai 2020)
Rikdomskilde: Skuespill, filmproduksjon, musikk og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 10 ″ (1,78 m)
Vekt: 78 kg; I pund: 172 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Johnny Depp ble født 9. juni 1963 i Owensboro, Kentucky, av John Christopher Depp og Betty Sue Palmer. Faren hans var sivilingeniør mens moren var servitør.

Depp gjorde sitt inntog med å spille i 1984 med skrekkfilmen, A Nightmare on Elm Street. Gjennombruddet hans kom imidlertid etter at han fikk en rolle i TV-serien, 21 Jump Street. Han brukte showet til å utvide sitt merke, før han gikk tilbake til filmopptak på 90-tallet.

Følgende er noen av filmene som Johnny Depp har omtalt i:

• Alice in Wonderland (2010),
Benny og Joon (1993),
• Charlie and the Chocolate Factory (2004),
• Sjokolade (2000),
• Corpse Bride (2005),
• Dark Shadows (2012),
• Don Juan DeMarco (1995),
• Donnie Brasco (1997),
• Edward Scissorhands (1990),
• Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016),
• Murder on the Orient Express (2017),
• Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) (pluss to oppfølgere til),
• Richard Says Goodbye (2018),
• Sleepy Hollow (1999),
• Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007), og
• Hva spiser Gilbert Grape (1993)

I tillegg til å opptre, er Johnny Depp også musiker. Han opptrådte for det meste som medlem av rockegruppen Hollywood Vampires.

Johnny Depps nettoverdi

Per 1. mai 2020 hadde Johnny Depp en nettoverdi på 200 millioner dollar. Han har tjent mesteparten av sin formue fra skuespill og filmproduksjon, samt musikk og andre satsinger.

Johnny Depp har omtalt i en rekke kommersielt vellykkede filmer. Ifølge rapporter tjente skuespilleren så mye som $ 100 millioner i årlig filmlønn alene på et tidspunkt.

Han antas å ha tjent 650 millioner dollar i filmlønn mellom 2003 og 2016, noe som gjør ham til en av de rikeste skuespillerne på jorden. Depps juridiske problemer og overdådige livsstil så formuen hans krympe med halvparten. Han er imidlertid fortsatt rikere enn de fleste noen gang vil bli i løpet av livet.

En av årsakene bak Johnny Depps utrolig høye lønn per film er at skuespilleren er ganske god forhandler. Det antas at han ber ikke mindre enn 20 millioner dollar i lønn på forhånd pluss opptil 20% i backendpoeng for hver film han spiller i. Og sett på hvor talentfull han er, vil svært få filmprodusenter avslå forespørselen hans.

5. okt dyrekretsen

På grunn av den høye lønnen per film, anslås Depp å ha tjent over 300 millioner dollar bare fra Pirates of the Caribbean-serien. Hans inntekt i filmen, Alice in Wonderland, er anslagsvis $ 55 millioner.

Her er en oversikt over noen av de bemerkelsesverdige lønnene Johnny Depp har tjent fra filmer og TV-show som han har omtalt i siden han ble profesjonell:

• 21 Jump Street - $ 45 000 per episode
• Nick of Time - $ 5 millioner
• Donnie Brasco - $ 5 millioner
• Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl - $ 10 millioner. I den andre delen av den samme filmen tjente Johnny Depp totalt $ 60 millioner ($ 20 millioner i grunnlønn og $ 40 millioner i backendpoeng). Depp la inn ytterligere 55 millioner dollar i den tredje delen 'Pirates of the Caribbean'.
• Alice in Wonderland - $ 55 millioner i grunnlønn og backend-poeng
• Rum Diary - $ 15 millioner
• Rekkevidde - $ 7,5 millioner
• Charlie and the Chocolate Factory - $ 18 millioner
• The Tourist - $ 20 millioner

I tillegg til skuespill er Johnny Depp også filmprodusent og musiker. I 2004 etablerte han sitt eget filmproduksjonsselskap kjent som Infinitum Nihil.

Depp er kreditert for medstifter av Hollywood Vampires i 2015, sammen med Joe Perry og Alice Cooper. Musikkgruppen ga ut debutalbumet i september 2015, som består av tre sanger som alle ble skrevet av Depp.

I juni 2019 ga Hollywood Vampires ut sitt andre album, med tittelen Rise. Det er uklart hvor mye penger Johnny Depp tjener på musikksatsningene sine. Men uansett hvor mye eller lite det er, tilføyer det definitivt nettoverdien hans.

Johnny Depp tjener ikke bare heftige lønnsslipp, han er også en stor spender. Han bruker angivelig opptil $ 3,6 årlig for å opprettholde sine heltidsansatte. I tillegg inkluderer skuespillerens månedlige utgifter $ 30 000 på vin og $ 200 000 på private jetreiser. Depp eier også flere luksusyachter, over 45 high-end biler, en kunstsamling og 12 lagringsanlegg i minner.

Livsleksjoner fra Johnny Depp

1. Kjenn din verdi

Hvis du vet hvor mye du er verdt, vil du være trygg på å sette en pris på dine evner. Johnny Depp forstår sin verdi, og det er grunnen til at han sjelden godtar å spille i en film som betaler ham en lønn under $ 20 millioner.

2. Utfordringer er bare stepping stones til en høyere suksess

Johnny Depp har møtt flere nedturer i løpet av karrieren, inkludert to høyprofilerte skilsmissesaker, samt narkotika- og alkoholavhengighet. Men han hadde alltid en måte å gjøre comeback fra baklengene.

3. Bruk pengene dine på dine egne vilkår

De fleste av oss bruker all vår energi til å skape rikdom, og før vi innser det, er vi for gamle til å bruke det på ting som gjør oss lykkelige. I følge Johnny Depps regelbok om økonomiske utgifter tjener du, bruker, deretter går du ut og tjener mer penger.

Følgende er noen minneverdige sitater fra Johnny Depp:

'Jeg tror at tingen å gjøre er å nyte turen mens du er på den.'

2222 betydning

'Hvis du elsker to personer samtidig, velg den andre, for hvis du virkelig elsket den første, hadde du ikke falt for den andre.'

'Le så mye som du puster og elsker så lenge du lever.'

'Folk gråter ikke fordi de er svake, det er fordi de har vært sterke for lenge.'

“Det er fire spørsmål om verdi i livet ... Hva er hellig? Hva er ånden laget av? Hva er det verdt å leve for, og hva er det verdt å dø for? Svaret på hver er det samme. Bare kjærlighet.'

I slekt: johnny-depp-sitater

Konklusjon

Johnny Depp er en av de mest dyktige skuespillerne i dag. Hans suksesshistorie er en inspirasjon ikke bare for håpende skuespillere, men også for millioner av fansen hans over hele verden.

Del Med Vennene Dine: