Jon Favreaus nettoverdi og mest innbringende filmer

Innholdsfortegnelse16 engelnummer

Hvem er Jon Favreau?

Jonathan Kolia Favreau er en amerikansk skuespiller, filmprodusent, regissør, manusforfatter og TV-programleder som er mest kjent for å vises i filmer som Rudy (1993), Daredevil (2003) og The Ulv av Wall Street (2013).

I løpet av sine tidlige år i filmindustrien var Favreau mest skuespiller. I løpet av årene etablerte han seg imidlertid som en topp filmskaper og har produsert, regissert og skrevet manus for mange filmer.

Favreau har vært en av kreftene bak produksjonen av flere Marvel Cinematic Universe (MCU) filmer, og samarbeidet for det meste med andre filmprodusenter og regissører Robert Downey Jr. Mange av Favreaus nyeste filmer er produsert og regissert gjennom hans helt eget selskap, Fairview Entertainment.

På fjernsyn er Jon Favreau best kjent for å presentere TV-matlagingsserien The Chef Show.

Kjappe fakta

Fullt navn: Jonathan Kolia Favreau
Populært navn: Jon favreau
Kjønn: Mann
Bursdag: 19. oktober 1966
Alder: 54 år
Foreldre: Charles Favreau og Madeleine Favreau
Søsken: Andy Favreau
Fødested: New York City, New York
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Italiensk, fransk-kanadisk og jødisk
Utdanning: Hebraisk skole, French Woods Festival, Bronx High School of Science og Queens College
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Juvel Tillem
Barn: Max Favreau, Madeleine Favreau og Brighton Rose Favreau
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 100 millioner (per 1. januar 2021)
Rikdomskilde: Skuespill, filmproduksjon, filmregissering, manusforfatter, TV-presentasjon og andre satsinger
Høyde: 6 ′ 1 ″ (1,85 m)
Vekt: 80 kg; I pund: 175 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Jon Favreau ble født 19. oktober 1966 i New York City, New York, av Charles Favreau og Madeleine Favreau. Faren hans var en spesialundervisning lærer mens moren hans var en grunnskole lærer .

Favreau ble uteksaminert fra The Bronx High School of Science i 1984 og begynte å delta på Queens College samme år. Imidlertid droppet han fra college i 1987 slik at han kunne fortsette en skuespillerkarriere.

Etter at han droppet fra college, jobbet Favreau for Bear Stearns på Wall Street. Tidlig i 1988 kom han tilbake til Queens College, men varte bare et semester før han droppet ut av institusjonen en gang til (og denne gangen for godt).

Sommeren 1988 flyttet Jon Favreau til Chicago og begynte å forfølge en komedikarriere. Han var en hyppig utøver på en rekke Chicago-baserte improvisasjonsteatre, som Improv Institute og ImprovOlympic.

I 1993, og mens han fremdeles fremførte komedie i Chicago, fikk Jon Favreau sin debutfilmrolle i filmen Rudy. Året etter dukket han opp i filmen PCU. I 1994 debuterte Favreau på tv ved å vises som Eric the Clown i en episode av Seinfeld med tittelen The Fire.

Da skuespillerkarrieren hans tok form, bestemte Jon Favreau seg for å flytte til Los Angeles for å forfølge ambisjonene på heltid. I 1996 fikk Favreau sin banebrytende filmrolle ved å spille hovedrollen i tillegg til å skrive manus til filmen Swingers. Året etter dukket han opp i TV-sitcom Friends og sketch-comedy-serien Tracey Takes On ...

Jon Favreau har siden dukket opp i flere andre filmer og TV-serier, inkludert:

• Deep Impact (1998),
• Very Bad Things (1998),
• Rocky Marciano (1999),
• Kjærlighet og sex (2000),
• The Replacements (2000),
• The Sopranos (i 2000, i en episode med tittelen ‘D-Girl’.
• Daredevil (2003),
• The Big Empty (2003),
• Something’s Gotta Give (2003),
• The Break-Up (2006),
• Four Christmases (2008),
• Couples Retreat (2009),
Ulv av Wall Street (2013), og
• Chef (2014)

Foruten skuespill er Jon Favreau også en dyktig filmprodusent og regissør. Han debuterte som regissør i filmen Elf fra 2003. Andre bemerkelsesverdige filmer som Favreau har regissert inkluderer Zathura: A Space Adventure (2005), Cowboys & Aliens (2011), Chef (2014), The Jungle Book (2016) og The Lion King (2019).

Som produsent har Jon Favreau stort sett produsert flere Marvel Cinematic Universe-filmer, inkludert Iron Man (2008) og Iron Man 2 (2010). Foruten å produsere disse filmene, regisserte og dukket Favreau også opp i dem, og spilte rollen som Happy Hogan.

Andre MCU-filmer som Jon Favreau har jobbet med som produsent inkluderer:

• The Avengers (2012),
• Iron Man 3 (2013),
• Avengers: Age of Ultron (2015),
• Spider-Man: Homecoming (2017),
• Avengers: Infinity War (2018),
• Avengers: Endgame (2019), og
• Spider-Man: Far From Home (2019)

Favreau er også skaperen og en av de nåværende utøvende produsentene og regissørene av serien The Mandalorian.

Jon Favreaus nettoverdi

Fra 1. januar 2021 hadde Jon Favreau en nettoverdi på 100 millioner dollar. Hans rikdom kommer fra hans ulike bestrebelser innen filmindustrien, inkludert skuespill, manusforfatter, filmproduksjon og filmregissering.

Favreau er også en av Hollywoods best betalte skuespillere. I Iron Man 2 i 2010 tjente han totalt $ 12 millioner, som var inkludert grunnlønn og backend-fortjeneste. Året etter tjente Favreau $ 10 millioner fra Cowboys & Aliens. Det er rapportert at han har tjent anslagsvis 50 millioner dollar bare fra Marvel Cinematic Universe-prosjektene.

Følgende er noen av Favreaus største hittil hittil:

• Elf (2003) - Brutto 220 millioner dollar fra et budsjett på 33 millioner dollar
• Iron Man (2008) - Brutto $ 585,3 millioner over hele verden
• Iron Man 2 (2010) - Brutto $ 623,9 millioner over hele verden
• Jungelboken (2016) - Brutto 966 millioner dollar fra et budsjett på 175 millioner dollar
• The Lion King (2019) - Brutto $ 1,657 milliarder

Leksjoner fra Jon Favreau

1. Følg drømmene dine ... uansett hvor de fører deg

Jon Favreau er en av de mange dyktige skuespillerne som lagde utdannelsen slik at de kunne forfølge sine skuespillambisjoner. Favreau droppet ut av skolen noen få studiepoeng etter å ha fullført studiekurset.

2. Fortsett å prøve til du finner hva som fungerer

Favreau gjorde sin streif i underholdningsindustrien som komiker. Imidlertid fant han til slutt sin nisje i skuespill og filmskaping.

3. Å ha flere inntektsstrømmer er en av de viktigste suksesshemmelighetene

Jon Favreau forstår at ingen noen gang ble rike etter en eneste inntektskilde. Det er grunnen til at han gjennomfører mange prosjekter i filmindustrien, inkludert skuespill og manusforfatter, samt filmproduksjon og regi.

Berømte sitater av Jon Favreau

“Å handle er det morsomste. Jeg liker å gjøre det, og det er flott at jeg fremdeles kan gjøre det, men du vet, du har ikke veldig mye kontroll over ting, så det er virkelig hit eller miss. '

'Jeg tror ikke jeg er egoistisk så mye som jeg tar ansvar for det jeg legger ut der'

'Jeg opplever at folk ... de færreste tror at det de gjør er dårlig, og vanligvis de som synes det de gjør er dårlig, har mer å gjøre med skyld'.

'Jeg har alltid ønsket å ringe skuddene fordi jeg heller vil mislykkes enn ikke å ha en sjanse til å finne det på egenhånd.'

«Når det gjelder kjendiser og tabloider, for meg er det en bummer. Det er litt skuffende. Og det er utrolig hvordan ting virkelig blir laget. ”

Konklusjon

Jon Favreau er skuespiller og filmskaper med en opplevelse som strekker seg nær tre tiår. Favreau har dukket opp i så vel som produsert og regissert en rekke Hollywood-storfilmer. Hans nåværende nettoverdi er svimlende 100 millioner dollar.

Del Med Vennene Dine: