Jordan Belforts nettoverdi og hvordan han tjente (da mistet) det hele

InnholdsfortegnelseHvem er Jordan Belfort?

Jordan Ross Belfort er en amerikansk forfatter, motivasjonstrener , og tidligere aksjemegler.

Belfort er beryktet for å ha engasjert seg i en rekke falske aktiviteter gjennom sitt firma Stratton Oakmont, hvor han ble dømt for å svindle godtroende investorer opp mot 200 millioner dollar. Han har siden sonet en fengselsstraff på 22 måneder for sine forbrytelser, men skylder fortsatt ofrene sine millioner i erstatningserstatning.

spill å spille med familien hjemme

Kjappe fakta

Fullt navn: Jordan Ross Belfort
Populært navn: Jordan Belfort
Kjønn: Mann
Bursdag: 9. juli 1962
Alder: 58 år
Foreldre: Max Belfort og Leah Belfort
Søsken: Robert Belfort
Fødested: Bronx, New York City, New York
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Hvit
Utdanning: Bayside High School, American University og University of Maryland School of Dentistry
Sivilstatus: Gift. Tidligere gift med Denise Lombardo (fra 1985 til deres skilsmisse i 1991) og Nadine Caridi (fra 1991 til deres skilsmisse i 2005)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Anne Belfort
Barn: Chandler Belfort og Carter Belfort (fra sitt andre ekteskap)
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 100 millioner (per 1. november 2020)
Rikdomskilde: Forfatter, motivasjonshøyttaler og entreprenør
Høyde: 5 ′ 7 ″ (1,7 m)
Vekt: 67 kg; I pund: 147 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Jordan Belfort ble født 9. juli 1962, i The Bronx, New York City, New York, av Max Belfort og Leah Belfort.

Etter fullført videregående skole deltok Belfort i en rekke inntektsgenererende aktiviteter. Han gikk sammen med barndomsvenninnen Elliot Loewenstern for å distribuere italiensk is fra isoporkjøler til sine klienter, hvorav de fleste var lokale strandturister. Duoen tjente angivelig $ 20.000 på disse anstrengelsene.

Jordan Belfort fortsatte til slutt til American University, hvor han ble uteksaminert med en grad i biologi. Etter endt utdannelse fra American University, tenkte Belfort å bruke pengene han hadde tjent på å dele ut is til å betale for en tannskole. Han begynte på University of Maryland School of Dentistry, men droppet etter å ha hørt noen ikke så motiverende følelser om tannlegekurset fra skolens dekan.

Etter å ha forlatt University Of Maryland School of Dentistry, ble Belfort en dør-til-dør-selger på Long Island, New York, med fokus på kjøtt og sjømat. Hans kjøttvirksomhet var en suksess, ettersom Belfort kunne selge opptil 5000 pund kjøtt hver uke.

Takket være en familievenn kunne Belfort få en jobb hos L.F Rothschild og jobbet som trainee-megler. Han ble imidlertid senere sparket fra Rothschild da selskapet led økonomiske problemer.

Bevæpnet med erfaringene han hadde samlet seg i Rothschild, etablerte Belfort Stratton Oakmont som et datterselskap av Stratton Securities. Senere kjøpte han ut Strattons opprinnelige grunnlegger, og fikk full kontroll over selskapet. Stratton Oakmont fungerte først og fremst som en krone markedsfører, og jobbet i et fyrrom.

Dessverre svindlet Stratton investorer millioner av dollar ved hjelp av sin ‘pump and dump’ investeringsstrategi. Selskapet ble et mål for rettshåndhevelsesmyndigheter gjennom årene, og kulminerte i Belforts tiltale for hvitvasking av penger og verdipapirbedrageri i 1999.

Juryen slengte ham med en 4-års dom, hvorav han sonet 22 måneder i bytte mot en anbudskonkurranse der han vitnet mot sine partnere i kriminalitet. Likevel beordret retten ham å betale tilbake 110,4 millioner dollar i restitusjonspenger.

Stratton Oakmont-svindelen har vært inspirasjonen bak to Hollywood-blockbusters - Boiler Room (2000) og The Ulv av Wall Street (2013).

Jordan Belforts nettoverdi

Per 1. november 2020 hadde Jordan Belfort en nettoverdi på negative (-) 100 millioner dollar. Belfort tjente millioner som jobbet som investor og aksjemegler, før han mistet alt i restitusjon.

Selv om han fremdeles er sterkt gjeld til ofrene for svindel, har Belfort prøvd å få et comeback siden han forlot fengselet og snudde et nytt blad. Siden har han skrevet to memoarer - The Ulv av Wall Street og Catching the Ulv av Wall Street - som begge er tilgjengelige på mer enn 15 språk i 40 forskjellige land.

De Ulv spesielt Wall Street, har vært en kommersiell suksess da Belfort mottok en halv million forskudd fra Random House for å publisere den. Memoaret har også blitt gjort til en film med samme tittel, og Belfort tjener angivelig godt av det i filmrettigheter.

I tillegg til bokroyalties og filmrettigheter tjener Belfort også fra sine motiverende taler. Han driver sine taleoppdrag gjennom sin egen virksomhet, Global Motivation Inc., og belaster mellom $ 30.000 og $ 80.000 per engasjement.

Som en motivasjonstrener Begynte Belfort med å fokusere på motivasjon og forretningsetikk før han flyttet oppmerksomheten mot entreprenørskap og salgsferdigheter. Han har siden begynt på en live seminartur i Australia, med tittelen The Truth Behind His Success. I tillegg driver Belfort salgsseminarer med tittelen Jordan Belforts Straight Line Sales Psychology.

Livsleksjoner fra Jordan Belfort

1. Utemmet ambisjon er en farlig ting

Jordan Belfort var ambisiøs nok til å etablere et av de mest lukrative aksjemeglerfirmaene. Men så ble han litt overivrig og ledet selskapets velkoreografiske ordninger for å svindle sine kunder.

2. Godta feilene dine

Belfort, gjennom sitt beryktede selskap Stratton Oakmont, er en klassisk manifestasjon av hvordan bedriftens grådighet ser ut. Den tidligere aksjemegleren har imidlertid siden inngått fred med samvittigheten og angrer på å ha tapt folks penger.

3. Hver sky har sølvfôr

Etter at Belfort ble fengslet med fengsel og bøtelagt over 100 millioner dollar, ville det ha virket som om det var enden på veien for ham. Men han utnyttet sin setning til forfatteren The Ulv av Wall Street, som ville bli en av de mest populære memoarene i dag.

Berømte sitater av Jordan Belfort

“Oppfør deg som om! Oppfør deg som om du er en velstående mann, rik allerede, og da vil du sikkert bli rik. Oppfør deg som om du har uovertruffen tillit, og da vil folk sikkert ha tillit til deg. Oppfør deg som om du har enestående erfaring, og så vil folk følge rådene dine. Og oppfør deg som om du allerede er en enorm suksess, og så sikker som jeg står her i dag - vil du bli vellykket. '

28 engelnummer

“Vellykkede mennesker er 100% overbevist om at de er mestere i sin egen skjebne, de er ikke skapninger av omstendigheter; de skaper omstendigheter. Hvis omstendighetene rundt dem suger, forandrer de dem. ”

'Det eneste som står mellom deg og målet ditt er tullshistorien du stadig forteller deg selv om hvorfor du ikke kan oppnå det.'

'Når du lever livet ditt med dårlige standarder, påfører du skade på alle som krysser veien din, spesielt de du er glad i.'

bøker om barn med spesielle behov

“Du velger ikke hvem du blir forelsket i, gjør du? Og når du først blir forelsket - den obsessive slags kjærlighet, den altoppslukende kjærligheten, der to mennesker ikke tåler å være atskilt fra hverandre enda et øyeblikk - hvordan skal du la en slik kjærlighet passere deg av?'

Endelig ord

Jordan Belforts liv før overbevisning vil for alltid bli brukt som et klassisk tilfelle av hvor lett en person kan falle fra nåde, til tross for hvor sterkt omdømmet deres er. Men livet hans etter fengsel vil tjene som en konstant påminnelse om hvor mulig det er å reise seg fra asken hvis du bare har viljestyrke til å gjøre det.

Del Med Vennene Dine: