Kanye Wests nettoverdi: Hvor mye tjener rapperen av musikk og hans andre forretningsforetak?

InnholdsfortegnelseHvem er Kanye West?

Kanye Omari West, populært kjent som Kanye West, er en amerikansk singer-songwriter, rapper, plateprodusent, skuespiller, motedesigner og gründer.

Som sanger er Kanye kjent for sin rike og unike vokal, samt sin evne til å blande forskjellige musikksjangre, inkludert hiphop, soul, indierock, electro og gospel.

Kjappe fakta

Fullt navn: Kanye Omari West
Populært navn: Kanye West
Kjønn: Mann
Bursdag: 8. juni 1977
Alder: 43 år
Foreldre: Ray West og Donda West
Søsken: Ingen
Fødested: Atlanta, Georgia
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Afroamerikansk
Utdanning: Polaris High School, American Academy of Art og Chicago State University
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Kim Kardashian
Barn: Nordvest, Saint West, Salme Vest og Chicago West
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: 3,2 milliarder dollar (per 1. juni 2020)
Rikdomskilde: Sang, låtskriving, rapping, plateproduksjon, skuespill, motedesign og entreprenørskap
Høyde: 5 ′ 8 ″ (1,73 m)
Vekt: 80 kg; I pund: 176 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Kanye West ble født 8. juni 1977 i Atlanta, Georgia, til Ray West og Donda West. Han ble uteksaminert fra Polaris High School og fikk stipend for å delta på American Academy of Art.

Han tok kort tid malerkurs ved institusjonen før han gikk over til Chicago State University. Da han var 20, dro Kanye West imidlertid ut av universitetet for å forfølge sine musikalske drømmer.

I 2000 landet West en konsert som produsent for Roc-A-Fella Records. Jobben fikk ham til å jobbe tett med anerkjente musikere som Janet Jackson, Ludacris og Alicia Keys. Et år senere ble han kreditert for sin produksjonsrolle i Jay Z ’S album, The Blueprint.

Men det var først i 2002 at Kanye West dukket opp som en av de mest talentfulle musikerne i sin generasjon. Etter å ha overlevd en grizzly-bilulykke i oktober 2002, fortsatte Kanye å registrere sin alltid-hit, Through the Wire, mens kjeven hans fortsatt var kablet. Til dags dato har han solgt mer enn 140 millioner plater og vunnet 21 Grammy Awards.

Kanye Wests nettoverdi

Per 1. juni 2020 hadde Kanye West en nettoverdi på 3,2 milliarder dollar. Kombinert med sin kone, Kim Kardashian Sin nettoverdi, har familien en samlet formue på 3,5 milliarder dollar.

Kanye West har tjent sin rikdom fra sin tiår lange karriere innen sang, låtskriving, rapping, plateproduksjon, musikk komponering og regi og skuespill. Kanye er også en kunnskapsrik forretningsmann med interesser i moteindustrien, eiendom og andre sektorer.

Her er en oversikt over lønnen til Kanye West de siste årene:

588 nummer

• 2007 - $ 17 millioner
• 2008 - $ 30 millioner
• 2009 - $ 25 millioner
• 2010 - 12 millioner dollar
• 2011 - 16 millioner dollar
• 2012 - $ 35 millioner
• 2013 - 20 millioner dollar
• 2014 - $ 30 millioner
• 2015 - 22 millioner dollar
• 2016 - $ 18 millioner
• 2017 - 22 millioner dollar
• 2018 - 90 millioner dollar
• 2019 - $ 100 millioner

a) Kanye Wests Business Ventures

Gjennom årene har Kanye West interessert seg veldig for moteindustrien. Det antas at West antas å ha tjent et flertall av formuen sin ved å gjennomføre lukrative investeringsprosjekter.

Hans eget fottøy- og klesmerke, Yeezy, står for brorparten av hans forretningsrelaterte inntekt. I skrivende stund (17. juli 2020) anslås Yeezy-merket til å være verdt $ 3 - $ 4 milliarder dollar. Dette inkluderer ikke Yeezy.com-nettstedet som er verdsatt til svimlende 100 millioner dollar.

I 2009 lanserte Kanye West sin serie sko, Air Yeezy 1, i samarbeid med Nike. Han ble den første ikke-atleten som fikk en skoavtale med Nike. I tillegg til Air Yeezy 1 har Kanye West siden designet sko med slike som Bape, Giuseppe Zanotti og Louis Vuitton. En del av hans investering i moteindustrien inkluderer også å slippe to kleslinjer i 2011 og 2012 under Paris Fashion Week.

I desember 2013 inngikk Kanye West en samarbeidsavtale med Adidas, og to år senere fødte Yeezy Boost 750-joggesko. Yeezy Boost 750 ble først utgitt i lysebrun farge og var eksklusivt tilgjengelig på Adidas-mobilappen til innbyggere i New York City. I løpet av få minutter etter utgivelsen hadde joggesko allerede utsolgt. I desember 2017 hadde Kanye West - Adidas sneaker-samarbeid skapt totalt 19 forskjellige farger samt 6 design.

I juni 2016 kunngjorde Adidas at de hadde inngått en langsiktig avtale med Kanye West. I henhold til vilkårene i kontrakten tjener West 10% royalty på Adidas ’nettoinntekter for alle varer som selges på selskapets nettsted (Adidas.com). Avgiften er litt høy for varer som selges på Yeezys nettsted (YeezySupply.com).

I tillegg til Yeezy, er en annen bemerkelsesverdig forretningsreise av Kanye West G.O.O.D Music. G.O.O.D, som er et akronym for ‘komme ut av våre drømmer’, er et plateselskap og musikkproduksjonsselskap som ble grunnlagt i 2004 med Sony BMG. Noen av artistene som plateselskapet siden har signert inkluderer Big Sean, Teyana, Kacy Hill, Q-Tip, Pusha, John Legend og Common.

Andre virksomheter tilknyttet Kanye West inkluderer KW Foods LLC og et kreativt innholdsselskap kjent som DONDA. For ikke å snakke om innsatsen hans i musikkstrømmetjenesten Tidal.

b) Kanye Wests eiendomsportefølje

Kanye West har en imponerende eiendomsportefølje på rundt 120 millioner dollar. West og Kims primære bolig er en overdådig eiendom i Hidden Hills, Los Angeles. Gården består av flere sammenhengende pakker, og den første pakken ble kjøpt i 2014 for 23 millioner dollar.

I tillegg til Wests Hidden Hills-eiendom inkluderer parets andre eiendomsmidler:

• En eiendom på 320 mål som ligger i Calabasas til en verdi av 16 millioner dollar,
• En 6700 hektar stor gård kjent som Bighorn Mountain Ranch i Wyoming til en verdi av 15 millioner dollar,
• En annen 1400 mål stor ranch kjent som The Monster Lake Ranch til en verdi av $ 14 millioner, og
• En næringseiendom i Wyoming til en verdi av 2 millioner dollar

Livsleksjoner fra Kanye West

Kanye West er blant de mange kjendisene som droppet fra universitetet for å forfølge sine musikalske drømmer. I ham lærer vi viktigheten av å følge drømmene dine.

Kanye West minner oss også om viktigheten av å omfavne hvem vi er. Derfor av alle navnene han kunne gi til debutalbumet, slo han seg til College Dropout.

Til slutt er Kanye Wests suksesshistorie et bevis på at du knapt kan bygge imperiet ditt fra en inntektsstrøm. West har en karriere som strekker seg fra musikk til plateproduksjon, skuespill og motedesign. For ikke å nevne, han er en av de mest driftige musikerne i verden.

Sitater av Kanye West

'Hold nesen ut av himmelen, hold hjertet ditt for Gud, og hold ansiktet ditt mot den stigende solen.'

'Den største prisen min er hva jeg skal gjøre.'

2. sep dyrekretsen

'Min største smerte i livet er at jeg aldri vil kunne se meg selv utføre livet.'

'Ingenting i livet er lovet unntatt døden.'

“Vi er alle selvbevisste. Jeg er bare den første som innrømmer det. ”

Konklusjon

Kanye West kan ha begynt som en liten rapper og plateprodusent. Men han har vært i stand til å bygge merkevaren sin gjennom årene gjennom hardt arbeid og motstandskraft.

Del Med Vennene Dine: