Kendrick Lamars nettoverdi og hvordan rapperen tjente sin rikdom

InnholdsfortegnelseHvem er Kendrick Lamar?

Kendrick Lamar Duckworth er en amerikansk rapper, sanger, låtskriver og plateprodusent. Lamar har forfulgt sin musikalske karriere både som soloartist og medlem av hip hop-gruppen, Black Hippy.

Kendricks imponerende rappingstalenter har ikke gått uten varsel, ettersom rapperen har lagt ut flere priser, inkludert:

• 1 Brit Award,
• 11 MTV Video Music Awards,
• 13 Grammy Awards,
• 2 American Music Awards,
• 5 Billboard Music Awards.

Kjappe fakta

Fullt navn: Kendrick Lamar Duckworth
Populært navn: Kendrick Lamar
Kjønn: Mann
Bursdag: 17. juni 1987
Alder: 33 år
Foreldre: Kenny Duckworth og Paula Oliver
Søsken: Kayla Duckworth
Fødested: Compton, California
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Afroamerikansk
Utdanning: McNair Elementary and Vanguard Learning Center og Centennial Middle School i Compton
Sivilstatus: Ugift men forlovet med Whitney Alford
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Ja, en datter med Whitney Alford
Dating: Whitney Alford
Nettoformue: USD 75 millioner (per 1. august 2020)
Rikdomskilde: Rapping, sang, sangskriving, plateproduksjon og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 6 ″ (1,68 m)
Vekt: 66 kg; I pund: 145 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Kendrick Lamar ble født 17. juni 1987 i Compton, California, av Kenny Duckworth og Paula Oliver. Lamar begynte å rappe mens han fortsatt var på barneskolen. Han hevder å ha blitt inspirert av legendariske rappere som Dr Dre og den sene Tupac Shakur .

Lamar ga ut sin debutmix mens han fortsatt var på videregående, med tittelen Youngest Head Nigga in Charge. Han fulgte med en ny mikstape etter å ha signert med Top Dawd Entertainment.

Lamar fortsatte å jobbe med rapping og låtskriving i løpet av de neste par årene, og i oktober 22, 2012, ga han ut sitt store debutalbum med tittelen Good Kid, M.A.A.D City. Dette var teknisk sett hans andre album etter 2011. Section.80. I motsetning til den mindre populære Section.80 var Good Kid, M.A.A.D City både en kritisk og kommersiell suksess.

I 2015 ga Lamar ut sitt tredje album, To Pimp a Butterfly. Albumet ble for det meste hyllet for innlemmelsen av forskjellige musikalske sjangre, inkludert funk, jazz, soul og talte ord. Lamars neste album var Untitled Unmastered (2016) og Damn (2017).

Kendrick Lamars nettoverdi

aug 1 dyrekretsen

Per 1. august 2020 hadde Kendrick Lamar en nettoverdi på 75 millioner dollar. Lamar er en av de mest talentfulle og best betalte rapperne i verden. Han antas å ha tjent mer enn 180 millioner dollar gjennom sin profesjonelle karriere.

Følgende er en oversikt over Kendrick Lamars inntjening de siste årene:
• 2013 - 9 millioner dollar
• 2014 - 9 millioner dollar
• 2015 - $ 12 millioner
• 2016 - $ 19 millioner
• 2017 - $ 30 millioner
• 2018 - $ 60 millioner
• 2019 - $ 39 millioner

1. Kendrick Lamars inntjening fra musikk

En stor del av Kendrick Lamars nettoverdi på 75 millioner dollar kommer fra sang og andre musikkrelaterte anstrengelser, som låtskriving, plateproduksjon og turné.

Good Kid, M.A.A.D City, er et av Lamars mest kommersielt suksessrike studioalbum. Albumet debuterte på nummer to i USA og solgte mer enn 242 100 eksemplarer bare den første uken. Og bare noen få måneder etter utgivelsen fortsatte Good Kid, M.A.A.D City å oppnå sertifisering av gull og platina. Med omtrent 2 millioner eksemplarer av albumet som er solgt i USA alene, har Good Kid, M.A.A.D City siden tjent Lamar på kule 1,7 millioner dollar.

Lamars neste album, To Pimp a Butterfly, ble også en suksess. Albumet debuterte som nummer én på Billboard 200-listen og solgte 324.000 eksemplarer i løpet av et par dager etter utgivelsen. To Pimp a Butterfly vant også en Grammy for beste rapalbum og fikk 9,6 millioner Spotify-strømmer i løpet av en dag.

I tillegg til musikksalg tjener Kendrick Lamar også millioner på konsertturer. Han startet sin debutturné i 2011, med tittelen Section.80 Tour. Han fulgte deretter i 2013 med sin andre turné, Good Kid, M.A.A.D City World Tour.

Rapperen har siden gått på tre andre turer, inkludert:
• Municipal Groove Sessions Tour (2015),
• The Damn Tour (2017–18), og
• Championship Tour (med topp Dawg Entertainment artister) (2018)

I tillegg til sine egne turer har Lamar også gått på to turer som en støttende kunstner, inkludert:
• Yeezus-turen forbi Kanye West (2013–14), og
• Club Paradise Tour av Drake (2012)

Til sammen har Lamars turer angivelig inntjent 68 millioner dollar.

2. Kendrick Lamars inntjening fra andre ventures

Utenom musikk tjener Kendrick Lamar fra forskjellige forretningsavtaler med kjente merkevarer. I desember 2014 inngikk Lamar en partnerskapsavtale med sportsklærmerket Reebok. I 2017 signerte han sin andre sportsklærkontrakt, denne gangen med Nike.

Rapperen har også tjent anstendig penger fra YouTube-kanalen sin, YouTubeVEVO. Kanalen har omtrent 2 millioner abonnenter og mer enn 600 millioner visninger. Til dags dato har Lamar angivelig tjent mer enn $ 3 millioner i inntektsgenererte videoer fra kanalen.

Leksjoner fra Kendrick Lamar

1. Start tidlig

Kendrick Lamar begynte å rappe mens han fortsatt var på barneskolen og ga ut sin første mixtape mens han var på videregående skole. Det viser bare at det aldri er for tidlig å begynne å forfølge drømmene dine.

2. Samarbeid med andre

Lamar forstår at det er lettere å oppnå suksess når du samarbeider med andre etablerte merkevarer innen din bransje. Noen av de bemerkelsesverdige rapperne han har samarbeidet med inkluderer Busta Rhymes, Snoop Dogg og The Game.

3. Vær takknemlig

Ikke bare er Kendrick Lamar en troende kristen, men han er også takknemlig overfor Gud for å ha vært drivkraften bak hans prestasjoner.

Berømte sitater av Kendrick Lamar

«Jeg gjør ikke svart musikk, jeg gjør ikke hvit musikk. Jeg driver med hverdagsmusikk. ”

'Hvis en blomst blomstret i et mørkt rom, ville du stole på det?'

'Livet vil sette mange røde lys foran deg, men noen ganger må vi presse på gassen og stole på Gud.'

'Så neste gang du føler at verden er på slutten, håper jeg du studerte, fordi han prøver din tro igjen.'

78 betydning

'Vi sårer folk som elsker oss, elsker mennesker som sårer oss.'

Konklusjon

Kendrick Lamar er en av få musikere som har steget seg så raskt gjennom musikkbransjen. Det skyldes først og fremst hans evne til å gi ut unike spor hver gang.

Del Med Vennene Dine: