Kevin O'Leary's Net Worth fra His Various Business Ventures

InnholdsfortegnelseHvem er Kevin O'Leary?

Terence Thomas Kevin O'Leary er en kanadisk forretningsmann, TV-personlighet, forfatter og politiker.

Som forretningsmann er Kevin O'Leary mest kjent for å grunnlegge programvareselskapet SoftKey International. Og på TV fikk O’Leary anerkjennelse som en av risikokapitalistene i reality-tv-showene Dragon’s Den og Shark Tank.

Kjappe fakta

Fullt navn: Terence Thomas Kevin O’Leary
Populært navn: Kevin O'Leary
Kjønn: Mann
Bursdag: 9. juli 1954
Alder: 66 år
Foreldre: Terry O’Leary og Georgette Bukalam O’Leary
Søsken: Shane O'Leary
Fødested: Montreal, Quebec, Canada
Nasjonalitet: Kanadiske og irske
Etnisitet: Irsk og libanesisk
Utdanning: Stanstead College, St. George's School, University of Waterloo og Ivey Business School ved University of Western Ontario
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Linda O'Leary
Barn: Trevor O'Leary og Savannah O'Leary
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 400 millioner (per 1. november 2020)
Rikdomskilde: Entreprenørskap, TV-serier, skriving og andre virksomheter
Høyde: 5 ′ 9 ″ (1,75 m)
Vekt: 81 kg; I pund: 178 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Kevin O’Leary ble født 9. juli 1954 i Montreal, Quebec, Canada, av Terry O’Leary og Georgette Bukalam O’Leary. Faren hans var selger, mens moren var en eier av en liten bedrift og investor.

Foreldrene til O'Leary ble skilt da han var barn, hovedsakelig på grunn av farens kroniske alkoholisme. Etter skilsmissen giftet Georgette Bukalam seg med økonomen George Kanawaty som den gang jobbet med FNs internasjonale arbeidsorganisasjon.

Som barn ønsket O’Leary å bli fotograf. Imidlertid rådet stefaren ham til å gå på universitetet. Han gikk videre til University of Waterloo, hvor han i 1977 ble uteksaminert med en bachelorgrad i miljøstudier. Han fortsatte med en MBA i entreprenørskap ved University of Western Ontario's Ivey Business School, og ble uteksaminert med det samme i 1980.

Mens han fulgte sin MBA, jobbet O'Leary som praktikant i Nabisco. Han forlot Nabisco og bestemte seg for å begi seg ut i underholdningsindustrien, mest som TV-produsent. Han gikk sammen med to av sine tidligere MBA-klassekamerater for å grunnlegge Special Event Television (SET), selskapet som han gjennomførte de fleste av sine TV-produksjonsprosjekter. O'Leary solgte senere aksjene sine i SET til en av investorene for $ 25 000 dollar.

I 1986 var O’Leary medstifter av programvareselskapet SoftKey International, sammen med forretningspartnerne Gary Babcock og John Freeman. SoftKey handlet mest om distribusjon av pedagogiske programvareprodukter. På begynnelsen av 90-tallet hadde selskapet etablert seg som en leder i markedet for pedagogisk programvare. Det fortsatte å skaffe seg rivaliserende selskaper på den tiden, inkludert WordStar og Spinnaker Software.

innfødte amerikanske myter for barn

I 1995 kjøpte SoftKey The Learning Company (TLC) for $ 606 millioner, hvorpå de vedtok TLC-navnet. Fire år senere kjøpte Mattel TLC for 4,2 milliarder dollar. Mattel var imidlertid vitne til en drastisk nedgang i salget de første årene etter oppkjøpet av TLC, og O'Leary forlot selskapet.

Fra da har Kevin O'Leary vært involvert i en rekke investeringsprosjekter, inkludert:

• StorageNow Holdings, et kanadisk selskap som er involvert i utviklingen av klimakontrollerte lagringsløsninger,
• Genstar Capital, et private equity-selskap der O’Leary satt i rådgivningsrådet, og
• O'Leary Funds Inc., et aksjeselskap grunnlagt av O'Leary, som han for tiden leder

I 2006 opptrådte Kevin O'Leary som en av risikokapitalistene på CBCs Dragon's Den. Tre år senere skapte Dragon's Den sin amerikanske versjon kjent som Shark Tank, og O'Leary dukket opp på showet igjen som en risikokapitalist.

Fortsatt på TV huskes O'Leary for å være medarrangør for Discovery Project Earth som ble sendt på Discovery Channel. Showet forsøkte å utforske bærekraftige måter å reversere de negative effektene av klimaendringene. Andre TV-show som Kevin O'Leary har dukket opp i inkluderer The Lang & O'Leary Exchange på CBC, samt arrangere sitt eget reality-tv-show kjent som Redemption Inc.

19. oktober stjernetegn

Som forfatter har Kevin O'Leary skrevet tre bemerkelsesverdige bøker, inkludert:

• Cold Hard Truth: On Business, Money & Life (2011)
• Cold Hard Truth on Men, Women & Money (2012)
• Kald hard sannhet om familie, barn og penger (2013)

Kevin O’Learys nettoverdi

Per 1. november 2020 hadde Kevin O'Leary en nettoverdi på 400 millioner dollar. O’Leary tjente sin første million i løpet av sine tidligere dager med å jobbe med SoftKey International.

Selv om SoftKey International registrerte dårlige resultater etter at det ble kjøpt opp av Mattel, hadde O'Leary allerede innløst sine aksjer i selskapet. Noe som forklarer hvorfor han syntes det var praktisk å forlate selskapet.

I tillegg til SoftKey International er StorageNow Holdings nok en av O'Learys svært vellykkede satsinger. I 2007 ble StorageNow kjøpt for 110 millioner dollar. O'Leary hadde kjøpt aksjer i selskapet til en verdi av 500 000 dollar. Og da selskapet ble anskaffet, ble hans aksjer på en halv million omgjort til 4,5 millioner dollar.

Leksjoner fra Kevin O’Leary

1. Velg noen verdifulle leksjoner fra de som kom før deg

Kevin O’Leary krediterer moren hans mange av sine investeringstimer. Etter at hun døde, arvet O'Leary ikke bare sin lederrolle i familiebedriften, men også mange av forretningsprinsippene hennes.

2. Diversifiser inntekten din

O'Leary understreker sterkt behovet for å diversifisere investeringene i flere sektorer. Ifølge ham bør du ikke investere mer enn 20% av din finansielle portefølje i en sektor.

3. Himmelen er grensen

612 engelnummer

Kevin O'Leary tror ikke på å bo i komfortsonen. Selv om han er en dyktig forretningsmann, har han alltid hatt øynene rettet mot større prestasjoner. I 2017 kjempet han uten hell for ledelsen til det konservative partiet i Canada, og var faktisk en av frontløperne i meningsmålingene før han droppet ut.

Berømte sitater av Kevin O'Leary

«Slik tenker jeg på pengene mine - som soldater - jeg sender dem ut i krig hver dag. Jeg vil at de skal ta fanger og komme hjem, så det er flere av dem. '

«Jeg planlegger ikke å gi barna mine noe av rikdommen min. De vet når utdannelsen deres er over, jeg skyver dem ut av redet. Fuglen du ser død under reiret, er den som ikke tenkte på fremtiden. '

«Jeg er ikke en tøffing. Jeg leverer bare sannheten og bare sannheten, og hvis du ikke kan takle den, så ille. '

Det kreves en disiplin som gründer om å jobbe for å optimalisere virksomheten. Det er ingen balanse i livet som gründer. Du kan ikke forvente å jobbe 9 til 5 som aldri kommer til å skje. Du må forvente at det kommer til å fortære livet ditt i en periode. Det er ulempen, men oppsiden er at du kjøper deg frihet til evig tid. '

“Hva er de viktigste egenskapene som gjør en vellykket gründer? Evnen til å kommunisere. Evnen til å uttrykke ideen din med sikkerhet. Slik blir du leder selv om du er usikker, din evne til å forklare din visjon og din retning er den egenskapen du trenger mest. Formuler ideen din på 90 sekunder eller mindre. ”

Konklusjon

Kevin O'Leary er en vellykket risikokapitalist med en nettoverdi på 400 millioner dollar i 2020. Han tilskriver sin imponerende nettoverdi sin skarpe forretningsinnsikt, som har sett ham diversifisere sin investeringsportefølje i flere bransjesektorer.

Del Med Vennene Dine: