Lady Gagas bakgrunn, karriereinformasjon og nettoverdi

InnholdsfortegnelseHvem er Lady Gaga?

Stefani Joanne Angelina Germanotta, populært kjent som Lady Gaga, er en amerikansk sanger, låtskriver, skuespillerinne, plateprodusent og forretningskvinne. Lady Gaga er en av få musikere med en utrolig evne til å gjenoppfinne seg selv.

Gjennom årene har hun lyktes i å utvide sitt merke til å bli et kjent navn, ikke bare innen musikken, men også i filmindustrien. Lady Gagas musikk grenser stort sett til pop, danse , elektronisk, og noe i mellom.

Kjappe fakta

Fullt navn: Stefani Joanne Angelina Germanotta
Populært navn: Lady Gaga
Kjønn: Hunn
Bursdag: 28. mars 1986
Alder: 34 år
Foreldre: Joseph Germanotta og Cynthia Germanotta
Søsken: Natali Germanotta
Fødested: Manhattan, New York City
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Italiensk, fransk og kanadisk
Utdanning: Convent of the Sacred Heart og Tisch School of Arts
Sivilstatus: Ugift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Ingen
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: 320 millioner (per 1. juli 2020)
Rikdomskilde: Sang, låtskriving, plateproduksjon, skuespill, godkjennelsestilbud og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 5 ″ (1,65 m)
Vekt: 54,5 kg; I pund: 120 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Lady Gaga ble født 28. mars 1986 i New York City, USA, av Joseph Germanotta og Cynthia Germanotta. Hennes far er en internettentreprenør, mens moren er forretningsfører og filantrop.

Lady Gaga tilbrakte den største delen av barndommen i Manhattans Upper West Side, og i en alder av 11 år ble hun innmeldt i Convent of the Sacred Heart. Hennes interesse for musikkbransjen begynte å vise seg i en alder av fire år. På den tiden hadde hun lært å spille piano og viste seg allerede å være god på det. Gaga fulgte pianotimer gjennom hele barndommen og gjennom leksjonene lærte hun å lage musikk etter øret.

Etter å ha oppdaget et unikt musikktalent i henne, oppfordret foreldrene til Lady Gaga henne til å forfølge en karriere innen musikk på heltid. Gagas eksepsjonelle musikkferdigheter fikk henne tidlig opptak til New York Universitys Collaborative Arts Project 21. Hun finslipte sine sang- og låtskrivende ferdigheter på skolen, men forlot institusjonen i løpet av det andre året for å fokusere på musikkarrieren.

Selv om Lady Gaga allerede var en berømt skikkelse i musikkbransjen allerede i 2001, var det først i 2017 at hennes musikkstjerne begynte å skinne. Det var rett etter å ha signert en felles kontrakt med Interscope Records og Akon ’S KonLive Distribution.

I 2018 ga Lady Gaga ut debutalbumet, med tittelen The Fame. To singler fra albumet, Just Danse og Poker Face, ble godt mottatt og ytterligere sementert hennes posisjon i musikkbransjen.

I tillegg til The Fame er følgende andre album som Lady Gaga har gitt ut så langt:

• Born This Way (2011),
• Artpop (2013),
• Cheek To Cheek (2014),
• Joanne (2016), og
• Chromatica (2020)

I skuespillet blir Lady Gaga mest husket for sin fantastiske opptreden i miniserien American Horror Story: Hotel (2015 - 2016), hvor hun fikk Golden Globe Award for beste skuespillerinne. Lady Gagas opptreden i 2018s musikalske dramafilm, A Star Is Born, var like fremragende. Ikke bare spilte hun med i denne filmen, men hun bidro også til lydsporet.

Lady Gagas nettoverdi

Lady Gagas nettoverdi var på svimlende 320 millioner, per 1. juli 2020. Hun har stort sett tjent sin formue gjennom vellykket salg av album og musikkturer, samt hennes tidligere bosted i Las Vegas.

I skrivende stund hadde Lady Gaga solgt mer enn 145 millioner singler og 26 millioner album over hele verden. Et av hennes mest suksessrike album, Born This Way, tjente rundt 8 millioner dollar bare i 2011.

2012 var en av Lady Gagas mest økonomisk suksessrike år, da popstjernen tjente 80 millioner dollar fra sine forskjellige bestrebelser. Mer nylig tjente hun 39,5 millioner dollar fra juni 2018 til juni 2019, og 38 millioner dollar fra juni 2019 til juni 2020. Gagas årslønn fra musikk og hennes forretningsprosjekter er anslagsvis 40 millioner dollar.

Lady Gaga har også tjent inn mye tid på sine vellykkede verdensturneringer. Hun tok angivelig $ 3,5 millioner hjem fra The Fame Ball Tour. Imidlertid ble disse tallene bleke i forhold til $ 167 millioner og $ 227 millioner som hun tjente på henholdsvis Born This Way og Monster Ball-turneene.

I tillegg til musikk har Lady Gaga også hatt en vellykket karriere i kosmetikkindustrien, takket være lukrative partnerskap med MAC og Haus Laboratories. Gaga har også sin egen duft, kjent som Fame.

Livsleksjoner fra Lady Gaga

1. Begynn å jage drømmene dine så snart du kan

Lady Gaga kunne allerede spille piano i en alder av fire år. Det var på det tidspunktet at hun visste at hun var bestemt til å være musiker. Hun valgte å legge inn innsatsen i alt som kunne trekke henne nærmere drømmene hennes om å bli en dyktig sanger.

2. Aldri dvel ved fortiden

I en alder av 19 ble Lady Gaga voldtatt. Den resulterende posttraumatiske stresslidelsen truet med å spore karrieren hennes. Men hun valgte ikke å dvele ved fortiden og i stedet fokusere på den lysere fremtiden som lå foran henne.

3. Forsøk å sette spor

Lady Gaga har utvilsomt satt spor etter seg som en av de mest talentfulle musikerne. Hun er også kjent for sine opprørende kostymer, som har formet moteindustrien i en stund nå.

Berømte sitater av Lady Gaga

'Ikke vær usikker hvis hjertet ditt er rent.'

'Ikke la noen gang en sjel i verden fortelle deg at du ikke kan være akkurat den du er.'

'Vi trenger fantasi for å overleve fordi virkeligheten er for vanskelig.'

'Du definerer skjønnhet selv, samfunnet definerer ikke skjønnheten din.'

'Du må være unik og annerledes og skinne på din egen måte.'

nummer 8888

Pakk opp

Stefani Joanne Angelina Germanotta, Gagaloo, Little Mermaid, Mother Monster ... ... Lady Gagas kallenavn er like forskjellige som sang- og sangskrivingstalentene hennes. Takket være mange års spenst og dedikasjon til drømmene sine, er Gaga en av de rikeste musikerne i livet.

Del Med Vennene Dine: