Lance Armstrongs nettoverdi og høyeste karriereinntjening

Innholdsfortegnelse142 engelnummer

Hvem er Lance Armstrong?

Lance Edward Armstrong (født Lance Edward Gunderson) er en amerikansk pensjonert profesjonell landeveissyklist, forfatter og offentlig taler. Som landeveissyklist er Armstrong mest kjent for å vinne Tour de France en rekord syv ganger på rad (1999 - 2005) og bli arrangementets største vinner gjennom tidene.

Lance Armstrong er også en av få profesjonelle idrettsutøvere som har overlevd livstruende kreft. 2. oktober 1996 ble Armstrong diagnostisert med stadium tre testikkelkreft. På tidspunktet for diagnosen trodde Armstrongs urolog, Jim Reeves, at den lovende landeveissyklisten aldri ville klare det. Det er spesielt med tanke på at svulsten hadde spredt seg til forskjellige vitale organer i kroppen hans, inkludert lymfeknuter, hjerne, lunger og underliv. Imidlertid overlevde Armstrong til slutt og vendte umiddelbart tilbake til racing (og seier).

Men mens Lance Armstrong regnes som en av de beste landeveissyklister gjennom tidene, ble hans rykte dårlig bulket etter en dopingskandale. Etter år med nektelse innrømmet Armstrong til slutt dopinganklager i 2012. Dette var etter at undersøkelser fra USAs antidopingbyrå ​​(USADA) viste seg over rimelig tvil at atleten faktisk hadde brukt prestasjonsfremmende medisiner.

Armstrong ble senere fratatt alle sine profesjonelle prestasjoner som ble vunnet fra august 1998 og fremover, inkludert hans syv Tour de France-titler. Foruten å miste titlene, fikk han også økonomiske tilbakeslag da nesten alle sponsorene hans trakk sin støtte, med noen til og med å reise søksmål mot ham.

Kjappe fakta

Fullt navn: Lance Edward Armstrong (født Lance Edward Gunderson)
Populært navn: Lance armstrong
Kjønn: Mann
Bursdag: 18. september 1971
Alder: 49 år
Foreldre: Eddie Charles Gunderson og Linda Mooneyham Gayle
Søsken: Larry Armstrong og Sonnie Michaela Gunderson
Fødested: Richardson, Texas
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Kanadisk, nederlandsk og norsk
Utdanning: Plano East Senior High School og William J. Palmer High School
Sivilstatus: Skilt. Tidligere gift med Kristin Richard (fra 1998 til 2003)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Luke Armstrong, Grace Armstrong og Isabelle Armstrong (fra ekteskapet med Kristin Richard) og Olivia Marie Armstrong og Max Armstrong (fra hans nylige forhold til Anna Hansen)
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 50 millioner (per 1. mars 2021)
Rikdomskilde: Gevinster fra landeveissykling, skriving, taleoppdrag, avgifter for offentlig utseende, godkjennelsestilbud og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 9,5 ″ (1,77 m)
Vekt: 75 kg; I pund: 165 kg.

Tidlig liv

Lance Armstrong ble født 18. september 1971 i Richardson, Texas, av Eddie Charles Gunderson og Linda Mooneyham Gayle. Faren hans jobbet for The Dallas Morning som rutesjef, mens moren var sekretær.

Armstrongs foreldre ble skilt i 1973 da Lance bare var to år gammel. I 1974 giftet Linda Mooneyham Gayle seg med Terry Keith Armstrong. Terry Keith adopterte Lance samme år, og Lance adopterte til slutt stedfarens etternavn.

Karriereinformasjon

I oppveksten var Lance Armstrong spesielt interessert i svømming. Da han var 12 år, deltok Armstrong i svømming på City of Plano Swim Club og ble nummer fire i Texas State 1500 meter freestyle svømmekonkurranse.

I en alder av 13 forlot Armstrong kun løp i svømming og ble med i triatlon. Samme år vant han en junior triathlon-konkurranse kjent som Iron Kids Triathlon.

Lance Armstrong ble offisielt en profesjonell triatlete på 16 år. Han vant det nasjonale mesterskapet i triatlon i 1989 og 1990.

I 1992 begynte Armstrong sin profesjonelle sykkelkarriere hos Motorola Cycling Team. Året etter vant han verdensmesterskapet i landevei som ble arrangert i Norge. Armstrong fortsatte å vinne mange mesterskap de neste par årene, inkludert Clásica de San Sebastián (1995), Tour DuPont (1995 og 1996), Stage-8 i Tour de France 1993 og Stage-18 i 1995 Tour de France. I 1996 vant han La Flèche Wallonne, og ble den første amerikaneren som oppnådde den bragden.

Armstrongs karriere ble truet etter diagnosen hans med testikkelkreft 2. oktober 1996. Imidlertid overlevde han mirakuløst og vendte tilbake til racing i 1998. I 1999, bare et år etter å ha overlevd den livstruende sykdommen, vant Lance Armstrong Tour de Force France .

I 2005 kunngjorde Armstrong sin pensjon. Imidlertid vendte han tilbake til racing i 2009 og deltok i Tour de France 2009. Armstrong ble til slutt utestengt fra prosesjonsveiløp i 2012 etter at undersøkelser fra USAs antidopingbyrå ​​beviste at han hadde dopet nesten hele sin profesjonelle karriere.

Lance Armstrongs nettoverdi

Til tross for at han ødela karrieren på grunn av doping, regnes Lance Armstrong fortsatt som en av de mest suksessrike landeveissyklister gjennom tidene. Per 1. mars 2021 hadde Armstrong en nettoverdi på 50 millioner dollar.

På toppen av karrieren var Armstrongs nettoverdi på svimlende 125 millioner dollar. I løpet av denne tiden var han en av verdens toppopptjenende idrettsutøvere, og nådde nord for $ 20 millioner årlig fra premiepenger og påtegninger.

Armstrongs formuer ble imidlertid verre etter USADAs åpenbaringer fra oktober 2012. Ikke bare ble han utestengt fra profesjonell racing, men han ble også fratatt alle prestasjonene fra 1998 og utover, inkludert hans 7 Tour de France-medaljer. Han mistet også alle sine store sponsorer, inkludert Nike, Trek Oakley og Anheuser Busch. I løpet av et intervju i januar 2013 med Oprah Winfrey , Knyttet Armstrong det potensielle tapet fra godkjennelsestilbud og sponsing samt påfølgende juridiske forlik til omtrent 75 millioner dollar.

Men til tross for de økonomiske implikasjonene av hans dopingopptak, endte ikke Lance Armstrong konkurs. Det skyldes i stor grad hans solide investeringsbeslutninger.

I 2009 skal Armstrong ha investert 100.000 dollar i Uber da turfordelingsselskapet ble verdsatt til en uslåelig pris på 3,7 millioner dollar. Per desember 2018 ble Uber verdsatt til omtrent 120 milliarder dollar. I følge en etterforskning fra Bloomberg er Armstrongs aksjer i Uber for tiden estimert til å være verdt $ 20 millioner.

Andre bemerkelsesverdige virksomheter knyttet til Lance Armstrong inkluderer en kaffebar i sentrum av Austin, Texas, kjent som 'Juan Pelota Café' og en sykkelbutikk i samme bygning kjent som 'Mellow Johnny's', samt aksjer i SRAM Corporation og Trek Bicycle Corporation. .

Sist men ikke minst tjener Lance Armstrong fra taleoppdrag, offentlige opptredenskostnader og skriving.

Leksjoner fra Lance Armstrong

1. Det som ikke dreper deg, kan bare gjøre deg sterkere

Lance Armstrong overlevde testikkelkreft til tross for at legene avskrev ham, med tanke på at sykdommen var på et avansert stadium på tidspunktet for diagnosen. Imidlertid vendte Armstrong tilbake til racing kort tid etter å ha kommet seg, og vant flere prestisjetunge titler gjennom årene.

2. Svikt er en del av suksessen

Svikt er uunngåelig, og de som frykter å mislykkes, oppnår aldri noen meningsfull suksess. Armstrong sa en gang: 'Hvis du er bekymret for å falle av sykkelen, vil du aldri gå på.'

3. Ill-gotten gevinster varer nesten aldri

Lance Armstrong lærte den harde måten at berømmelse og rikdom som ervervet uærlig, ikke varer for lenge. Etter å ha innrømmet dopingkrav, mistet Armstrong de fleste medaljene så vel som millioner i påtegninger, sponsing og lovlige forlik.

3333 åndelig betydning

Berømte sitater av Lance Armstrong

'En boo er mye høyere enn en hurra.'

“Den som forestiller seg at de kan jobbe alene, er omgitt av ingenting annet enn rivaler, uten ledsagere. Faktum er at ingen stiger opp alene. ”

'Smerte er midlertidig. Det kan vare et minutt, eller en time, eller en dag eller et år, men til slutt vil det avta og noe annet vil ta plass. Hvis jeg slutter, varer det imidlertid. ”

'Det farligste du kan gjøre er å bli grådig.'

'Det kommer et poeng i hver manns liv når han må si:' Nok er nok. '

29. oktober tegn

Konklusjon

Til tross for hans mye omtalte fall fra nåde, har Lance Armstrong vært en inspirasjon for millioner av håpefulle landeveissyklister og kreftpasienter over hele verden. Selv om han lenger løper, fortsetter Armstrong å endre liv gjennom sine taleoppdrag.

Del Med Vennene Dine: