Larry Davids nettoverdi år etter å ha avstått halvparten av sin formue i dyr skilsmisse

InnholdsfortegnelseHvem er Larry David?

Lawrence Gene David er en amerikansk komiker, skuespiller, skribent, regissør og TV-produsent. Han er kjent for å være med på å lage TV-serien, Seinfeld, sammen med Jerry Seinfeld . I tillegg til Seinfeld opprettet og spiller David også i HBO-serien, Curb Your Enthusiasm.

Kjappe fakta

Fullt navn: Lawrence Gene David
Populært navn: Larry David
Kjønn: Mann
Bursdag: 2. juli 1947
Alder: 73 år
Foreldre: Mortimer Julius “Morty” David og Rose David
Søsken: Ken David
Fødested: New York City, New York
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: jødisk
Utdanning: Sheepshead Bay High School og University of Maryland, College Park
Sivilstatus: Skilt. Tidligere gift med Laurie Lennard (fra 1993 til 2007)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Cazzie David og Romy David
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 500 millioner (per 1. august 2020)
Rikdomskilde: Komedie, skuespill, skriving, TV-produksjon og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 11 ″ (1,8 m)
Vekt: 74 kg; I pund: 165 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Larry David ble født 2. juli 1947 i New York City, New York, av Mortimer Julius “Morty” David og Rose David. David oppdaget sitt talent for komedie mens han fortsatt var på college.

Etter å ha uteksaminert seg fra college, meldte David seg til United States Army Reserve. Han takket ja til flere ulike jobber, inkludert å jobbe som limousinsjåfør og butikkansvarlig på dagtid og praktisere standupkomedie om natten.

Fra 1980 til 1982 ble Larry David forfatter og rollebesetning i ABCs sketseshow, fredager. De neste to årene ble han forfatter for Saturday Night Live, men fikk bare en av skissene hans sendt. I 1989 samarbeidet Larry David med Jerry Seinfeld å lage Seinfeld, som den gang ble referert til som Seinfeld Chronicles. Serien kjørte totalt 180 episoder de neste ti årene, hvorav David skrev 62.

Davids innsats for å skape Seinfeld ble belønnet i 1993 da han vant to Primetime Emmy Awards, nemlig:
• Fremragende individuell prestasjon i å skrive i en komedieserie og
• Enestående komedieseriepris

Inspirert av suksessen til Seinfeld fortsatte Larry David å lage enda en oppsiktsvekkende serie, Curb Your Enthusiasm. I motsetning til Seinfeld som han skrev sammen med Jerry, har Curb Your Enthusiasm nesten utelukkende blitt skrevet av David selv siden showets pilotepisode i 1999.

Larry Davids nettoverdi

Per 1. august 2020 hadde Larry David en nettoverdi på 500 millioner dollar. Hans nettoverdi kunne ha vært mye høyere enn det, hvis det ikke var for hans dyre skilsmisse til ekskone, Laurie, i 2007. David skal ha betalt sin ekskone 50% av nettoverdien, noe som oversatt til rundt $ 200 - 300 millioner på den tiden. En del av oppgjøret inkluderte fremtidige inntekter fra syndikering av både Seinfeld og Curb Your Enthusiasm.

Som du kanskje har gjettet nå, kommer en stor del av Davids nettoverdi fra komedie, spesielt hans engasjement med Seinfeld. Da Seinfeld startet, likte Larry og Jerry hver sin 7,5% andel av showets backend-poeng. Imidlertid reforhandlet de om sin eieravtale på midten av 90-tallet da showet var på topp. Omtrent samtidig kjøpte Larry og Jerry ut en aksjeeier som var i økonomisk nød.

De nye vilkårene i avtalen, kombinert med kjøpet av en aksjeeier, så at duoen i Seinfeld økte til 15% hver. Men de kom bare i gang. Etter Syinfelds syndikering i 1998 for 1,7 milliarder dollar, tok Larry og Jerry hver sin store 250 millioner dollar det året alene.

Davids inntekter fra showet har gått ned hvert år. Imidlertid vil han og Jerry fortsette å lage kontanter fra syndikasjonen til full betaling på 1,7 milliarder dollar.

For tiden antas David å tjene mellom 40 og 80 millioner dollar årlig fra syndikering, samt salg av varer, DVD-salg og andre royalties. I 2008 tjente han 55 millioner dollar fra Seinfeld-syndikering og andre satsinger. 2015 og 2019 var noen av hans mest kommersielt suksessrike år det siste tiåret.

I 2015 tjente David totalt 80 millioner dollar, hvorav mye kom fra Hulus betaling på 180 millioner dollar for å kjøpe Seinfelds streamingrettigheter. Og i 2019, både Larry David og Jerry Seinfeld tok hjem $ 75 millioner etter Netflix kjøpte Seinfeld for 500 millioner dollar.

I tillegg til komedie tjener Larry David også fra skriving, skuespill og TV-produksjon. Det er uklart nøyaktig hvor mye han har tjent på sidespilene sine, spesielt med tanke på at mange av filmene hans ikke har hatt kommersiell suksess. Imidlertid må han ha tjent noen anstendige penger på skrivingen, siden noen av bøkene hans har blitt New York Times bestselgere.

Når det gjelder eiendom, solgte Larry David sin eiendom på 11272 kvadratmeter i Pacific Palisades, California, i 2014 til en kostnad på 12 millioner dollar. Han kjøpte huset i 1998 for 1,26 millioner dollar. David tilbringer for tiden mesteparten av tiden sin enten i New York City eller hans eiendom på 70 mål som ligger i Martha’s Vineyard.

Leksjoner fra Larry David

1. Start et sted

Larry David oppdaget talentene sine for standupkomedie mens han studerte. Etter endt utdanning hadde han ikke noe imot å ta imot odde jobber mens han pusset opp standupferdighetene sine.

2. Arbeid med usikkerheten

På et tidspunkt i løpet av de begynnende årene av karrieren gikk David på scenen, men regnet med at han ikke hadde det som trengs for å få publikum til å le. Han bemerket: 'Dette vil bare ikke fungere,' og forlot scenen. Imidlertid jobbet David med usikkerheten for til slutt å framstå som en av de mest talentfulle standupkomikerne.

3. Vær ydmyk

Til tross for å være en halv milliard dollar rik, har Larry David alltid bagatellisert sin virkelige nettoverdi. Hver gang saken kommer opp under intervjuene, trekker han på det som noe det ikke er verdt å diskutere.

Berømte sitater av Larry David

'Hvert forhold er bare så tøft og usikkert.'

'Hvis du forteller sannheten om hvordan du har det, blir det morsomt.'

'Å prøve bukser er en av de mest ydmykende ting en mann kan lide som ikke involverer en kvinne.'

'Kvinner elsker en selvsikker skallet mann.'

«Du kan ikke gjøre noe i livet. De sosiale barrierer i livet er så intense og forferdelige at hvert møte bare er fulle av så mange problemer og frykt. Enhver sosial situasjon er et potensielt mareritt. ”

morsomme ting å gjøre med en 12 år gammel gutt

Pakk opp

Larry David har laget noen av verdens mest underholdende komedieserier. Han har en nærvær som strekker seg over mer enn tre tiår, noe som snakker om hans harde arbeid og lidenskap for jobben sin. Og selv om han er 73 år, har David ikke tillatt at alderdommen bremser ham.

Del Med Vennene Dine: