Juridiske konsepter for kontraktsavtalen for grafisk designer

InnholdsfortegnelseScope Creep

Tenk deg at du er i en samtale med en potensiell klient, og de ber deg om å designe en logo som vil se bra ut på nettet. Du er enig om en pris. Etter noen dager sender kunden beskjed om at han vil legge til flere farger eller endre designet. Han ber kontinuerlig om at flere skal legges til i et design han ikke en gang har sett. Det er omfangskryp. Når en forretningskontrakt for grafisk design ikke er på plass, vet kanskje ikke klienten hva han gjør er galt. Du må være den som setter vilkårene siden du gjør jobben.

Uendelige revisjoner

Når du har gitt en klient den perfekte brosjyren basert på hans helt spesifikke behov og ønsker , du skal få betalt for arbeidet. Dessverre kan noen kunder bestemme seg for å gjøre endringer. De vil be om endeløse revisjoner, og til slutt har de fått 3 brosjyrer til prisen av en. Klienter er kanskje ikke engang klar over hva de gjør, men du må beskytte deg mot denne typen misbruk. I kontraktsmalen for grafisk design kan du spesifisere hvor mange revisjoner du er komfortabel med å gi kundene dine.

Innskudd og betalingsbetingelser

to

engel nummer 550

Enten du tar på deg et lite eller stort prosjekt, må du stave ut vilkårene for hvordan pengene skal håndteres. Som grafisk designer kan du bestemme deg for å betale for hele betalingen på forhånd hvis det er under et visst beløp. I andre tilfeller kreves det forskuddsbetaling eller innskudd mens andre betalinger fullføres på visse milepæler som er beskrevet i kontrakten. Uten kontrakt kunne designeren fullføre arbeidet uten betaling i det hele tatt.

Prosjektet er Avlyst

En av de beste måtene å beskytte deg selv i kontrakten er med en drapsklausul. Denne ordningen, skriftlig, vil detaljere nøyaktig hva som vil skje hvis en klient dreper prosjektet. Kunder som har deg, starter arbeidet og forteller deg at de har funnet ut at noen andre ikke vil betale deg den brukte tiden. Uten kontrakten kan de gå bort og gi deg timer brukt på jobb mens de ikke trenger å betale deg. Drapsavgiften kan være beløpet på innskuddet eller et annet beløp du angir.

Endre tidsfrister

3

Dessverre er det noen klienter som undervurderer tiden de trenger for å fullføre oppgavene. De vil endre tidsfrister midt i et prosjekt uten noen advarsel. Hvis du detaljerer fristene i kontrakten, er det lettere å påpeke klienten at de spesifiserte rutetabellen, og hvis de trenger ting rushed, kan du kreve et ekstra rushgebyr. Hvis de trenger deg, gir det et beskyttelsesnivå skriftlig.

Åndsverk

Mens de fleste av disse avtalevilkårene er for din beskyttelse som grafisk designer, er andre ment for å lette hodet på dine kunder. Hvis du selger arbeidet ditt til kunder, må du bestemme hva slags overføring som skal gjøres etter betaling. Du kan selge rettighetene helt bort til klienten, eller du kan gi dem visse rettigheter for personlig eller kommersiell bruk.

Ikke-avsløringsspråk

4

drageåndsdyr

Hvis du jobber med kunder som gir deg et innblikk i virksomheten deres, kan de ønske at du inkluderer språk som beskytter dem. I noen tilfeller kan den aktuelle virksomheten ha sin egen avtale for deg å signere. Du kan alltid ha språk i kontrakten din som sier at all kunnskap du har fått i løpet av arbeidet ditt, ikke vil bli avslørt. Du må kanskje legge til klausuler om å avsløre hvem som også har laget verket. Det bør diskuteres med klienten før kontrakten signeres.

Skatter

Selv om dette ikke er et kontraktproblem, må du vurdere ansvaret ditt når det gjelder innlevering av skatt. Når du er ansatt, blir mye av arbeidet gjort for deg. Som frilanser må du finne ut hvor mye du skal betale alene. For de i USA må du legge inn skatt hvis du har mottatt mer enn $ 600 fra kunder i løpet av et år. I stedet for å betale alt på slutten av året, er det best å betale avdrag kvartalsvis for å unngå en stor del penger betalt samtidig. Hvis du ikke rapporterer inntekten din og betaler skatt, kan det bety tilsyn, gebyrer og straffer eller til og med fengsel.

Kontraktsendringer

Enten det er et rushgebyr med en fristendring eller en endring i betalingsbetingelsene på grunn av omfangsendring i arbeidet, vil du opprette en ny kontrakt eller et tillegg til den gjeldende kontrakten. Klienten bør signere den nye kontrakten før du begynner på det nye arbeidet. Noen frilansere som er nye i prosessen, kan føles som om de plager eller er paranoide med kontrakten, men gode kunder ønsker at dere begge skal beskyttes. De vil være villige til å signere den nye avtalen.

Før du tar fatt på noe arbeid med en ny eller eksisterende klient, må du ha en kontraktsmal tilgjengelig som du kan endre med de spesifikke detaljene i jobben. Det skal inneholde navnet på personen så vel som firmaet sammen med annen informasjon som forretningsadressen.

Frilansere uten kontrakter kan komme i mange juridiske problemer, og de fleste av dem kan unngås ved å ha en kontrakt. Ikke vær redd for at du vil jage bort godt arbeid med insisteringen på en kontrakt. Hvis de nekter, burde du gjøre det vær glad . Det er en klient som du sannsynligvis ikke vil jobbe med uansett. Rådfør deg med en advokat som kan hjelpe deg med å jobbe spesifikt med virksomheten din for å finne den beste malen du kan endre for hver klient.

Del Med Vennene Dine: