Lilly Singh, et år etter litt sent

I 2019 brøt YouTube-superstjernen seg inn i gutteklubben for sent på kveldskomedie. Det var historisk – og overveldende. Her åpner Singh opp om voksesmerter i år ett og hva hun har lært i prosessen. Lilly Singh

Ryan PflugerFørste kvinne...

Første indiske…

bøker som lite hus på prærien

Først åpent biseksuell ...

Det bør være et akronym for alle merkelappene som konsekvent følger Lilly Singh hver gang det er skrevet om henne, men FWLGBTQILNH (første kvinne LGBTQ+ indisk vert for sent på kvelden) ruller ikke akkurat av tungen. Likevel har hver del av den tittelen kommet med kulturelt trossende eller mentalt belastende hindringer som er verdt å feire.

Den 32 år gamle komikeren, YouTube-stjernen, skuespilleren, forfatteren og produsenten er nå et år på seg som programleder for Litt sent med Lilly Singh , som erstattet NBC-er Siste samtale med Carson Daly og gjorde henne til den eneste kvinnen blant den nåværende generasjonen av hvite, mannlige talkshowverter på de store kringkastingsnettverkene. Ros for å ha ristet opp gutteklubben, brakte Singh sitt sårt tiltrengte verdensbilde til komedie sent på kvelden. Du vil ikke høre Stephen Colbert, Seth Meyers eller noen av Jimmys beskrive nyansene av dating kvinner versus menn, for eksempel. Folk antar at når to kvinner har sex er det veldig sakte og mykt og tar timer, sprakk hun i en monolog. Men det er ikke sexen som tar så lang tid. Det er etterpå, når dere begge ligger der og svarer «Hva tenker dere?»

Instagram-innhold

Se på Instagram

Hypen var et tveegget sverd. Det er historisk å ha en kvinne som arrangerer sent på kvelden, forteller hun meg. Og overskriftene med «første indianer» eller «først åpent bifil» er positive fordi et barn kan si: «Jeg forholder meg til henne!» Men det kom også med sitt eget unike sett med press. Jeg måtte gjøre to jobber. Folk sa: 'En milliard mennesker regner med deg.'

Splittet mellom å snakke for mye – eller for lite – om å være kvinne, indisk eller bifil, tynget forventningsfjellet på Singhs kreative avgjørelser. Jeg måtte representere alle disse menneskene, sier hun. Samtidig kjente jeg presset av «Ikke lag dette». bare om å være indisk eller en del av LHBTQ-fellesskapet.’ Jeg tenkte: Vær en stolt indianer, men ikke snakk om å være indisk også mye .

Det presset var tøft å forhandle om. Jeg ante det ikke, sier hun. Jeg er vant til å bare være meg selv, og jeg tror jeg mistet det litt. Det var monologer der jeg ikke snakket om foreldrene mine eller å komme ut fordi [noen seere] har en hake for hvor mange ganger jeg tar det opp.

Du er forbannet hvis du gjør det, og forbannet hvis du ikke gjør det. Så når sesong to av Litt sen lanseres i 2021, og Singh ønsker å fortsette å dele sine relaterte historier. Jeg lærte at jeg bare trenger å være meg selv.

Lilly Singh et år etter

For Singh betyr det å være seg selv å ønske å utmerke seg i alle anstrengelser. Oppvokst i Toronto, arvet hun den urokkelige arbeidsmoralen til sine innvandrere fra Punjabi, Sukhwinder og Malwinder. Da hun vokste opp, elsket hun ikke bare å danse – hun ønsket å ha sitt eget dansekompani. Å bake en kake ville føre til ambisjoner om å åpne et helt bakeri. Da steinsamling ble en lidenskap, leste hun hver bok hun kunne finne om emnet.

Singh husker da hun fremførte sin første vits. Hun var omtrent seks år gammel, og storesøsteren hennes, Tina, og en venn syntes den fremtidige komikeren filmet morsomme videoer. Kom igjen da, utføre ! de trykket. Singh nølte ikke. Det var en skrutrekker i nærheten, og jeg fikk den til å røre bak kinnet mitt og sa: «Jeg har boller av stål!» sier hun. Fordi mamma hadde en Boller av stål trening VHS.

De lo, og det føltes så godt.

Riktignok sta, Singh presset konsekvent grenser i løpet av de formative årene. Hun beskriver seg selv som en guttebarn som mislikte Barbies og drømte om å bli The Rock – noe som trosset vanlige kjønnsforventninger.

Det var tøft fordi i den sørasiatiske kulturen er det 'Jenter oppfører seg slik, kle deg som dette, gjør dette,' sier hun. Da hun nærmet seg voksen alder, ble Singh stadig mer urolig for det lineære livet som ble trukket ut for henne av århundrer med tradisjon. Sør-asiatisk kultur lærer deg å ta en grad, gifte deg, få barn. Det passet meg aldri bra.

Singh fulgte den akademiske ruten til å begynne med. Hun fullførte en psykologigrad ved Torontos York University - fordi det var det søsteren hennes gjorde - men hennes mangel på lidenskap for det forårsaket hennes angst. Hun følte seg enda mer elendig med tanke på utsiktene til å studere for masteren etter endt utdanning. Jeg tenkte, jeg vil ikke delta på en annen forelesning jeg ikke bryr meg om! Etter fire år vil foreldrene mine at jeg skal gjøre det igjen? hun sier. Jeg flippet ut og dro til et veldig mørkt sted og følte at jeg ikke hadde noe å si i livet mitt.

Lilly Singh

Getty bilder

219 betydning

Det var ikke bare foreldrene som satte henne i den posisjonen – hun la press på seg selv også. Akademia har lenge hatt prestisje over kunsten i indisk kultur. Singh humrer bevisst mens jeg nevner min egen indiske far som besøker en synsk som gledelig spådde at han ville få fire barn – en lege, en ingeniør, en advokat og en regnskapsfører. (Han fikk i det minste regnskapsføreren.) Faren min sa alltid: «Du skal bli lege eller advokat,» sier Singh. Han fortsatt sier: «Du er flink til å krangle. Du burde vært advokat!'

Singh oppdaget YouTube mens hun skrev essays om søknader om studenter. Plattformen har siden blitt hjemmet til hennes komiske innlegg, alt fra morsomme sketsjer om familien og kulturen hennes til oppriktige diskusjoner om seksualitet, mental helse og egenkjærlighet. Men i de første dagene var det et utløp for henne å uttrykke kampene hun sto overfor etter endt utdanning. Hun fant trøst i et fellesskap som applauderte hennes rå åpenhet.

Jeg følte meg super alene i løpet av den tiden, sier hun. Da jeg lagde videoer på YouTube, var det trøstende å høre andre si: 'Herregud, jeg vet nøyaktig hvordan du har det. Jeg er i en lignende funk.'

Singh opplevde at den mentale tilstanden hennes ble bedre, som om hun hadde låst opp Lilly Singh gjemt bort i så mange år – den kreative jenta som fikk søsteren til å fnise om boller av stål og intenst forfulgte lidenskaper som steinsamling. Den mas-hard-mot-ting-du-liker, obsessive personen gikk seg vill på universitetet, sier hun. Å lage YouTube-videoer utløste det igjen.

Så Singh droppet masteren sin, sparte 0 for et kamera og lærte hvordan man redigerer og skriver manus fra nettbaserte opplæringsprogrammer. Nesten umiddelbart visste hun at hun var inne på noe. Denne gamle Lilly kom flyvende ut, sier hun, så jeg visste at jeg gjorde det rette.

Ved å adoptere pseudonymet IISuperwomanII, eksploderte Singh i popularitet og har siden samlet 36 millioner følgere – Team Super-fanbasen, som kaller seg Unicorns.

Lilly Singh et år etter

Men til tross for all suksessen hennes med YouTube, føltes Singhs debut sent på kvelden i 2019 som å starte på nytt. Etter år med å lage sitt eget innhold, slet hun med å jobbe med det større mannskapet og ble overveldet av den mentale toll av å være kreativ på forespørsel i lyntempoet som kreves ved å forhåndsinnspille 96 episoder på tre måneder.

Jeg visste om det å være morsom, men jeg kjente ikke til sent på kveldsmaskinen, forklarer hun. Jeg var trygg på mine evner, men ikke i den settingen. Jeg var så ute av styrehuset mitt. Jeg måtte gjøre det jeg gjorde i begynnelsen av YouTube-karrieren min: jobbe hardt, finne ut av det og utdanne meg selv.

Selv med de første årenes voksesmerter, var NBC helt med på Singh. Litt sent med Lilly sine rangeringer var på nivå med Siste samtale -omtrent 670 000 seere hver natt, ifølge Hollywood Reporter – men den virkelige boomen var showets nye multiplattform-tilnærming, der den førte til sosiale engasjementer og YouTube-visninger. NBC fornyet Litt sen for en sesong to i mai, og nettverket signerte en ny Peacock TV-spesial, Sketchy Times. Den strømmes nå og inneholder skisser om kaoset i 2020.

Singh, som produserer begge showene under hennes selskap Unicorn Island Productions, håper Sketchy Times vil bringe glede gjennom komedie, hennes livslange forsvarsmekanisme mot smerte. Når noe har vært smertefullt eller jeg har hatt et brudd, vet jeg at jeg helbreder når jeg kan spøke med det, sier hun. Verden er et stressende sted, så vi kan like godt le. Sketchy Times tar tider som er skissere og stressende, trekker ut sølvkanter og gjør narr av våre menneskelige tendenser.

Bortsett fra en cameo fra Dr. Phil, skildrer Singh hver karakter, inkludert deltakere i en Karen-støttegruppe og hennes egen mor i en morsom scene om en jente som gifter seg med en robot. Det er ikke veldig åpent sinn, håner moren hennes, etter at Singh erklærte at ekteskapet burde være mellom to mennesker.

Lilly Singh et år etter

Da hun vokste opp, møtte Singh aldri noen som identifiserer seg annerledes enn heterofile, og hun så heller ikke LGBTQ+-fellesskapet representert på skjermen. Å flytte til Los Angeles i 2015 viste seg å være en øyeåpnende opplevelse.

Noe av det største L.A. har gitt meg er bevissthet, sier hun. Jeg innså at det er et spekter og forskjellige måter folk identifiserer seg på. Jeg begynte å møte forskjellige mennesker og sa: 'Er jeg tiltrukket av kvinner? Jeg har alltid følt meg nær venner som var jenter, men er dette en greie?’ Jeg tillot meg først å eksperimentere og oppdage når jeg innså mulighetene.

Å utforske seksualiteten hennes i slutten av 20-årene var en forvirrende prosess for Singh. Jeg blir gjort narr av for å komme ut som 30-åring – og gjør narr av meg selv – men jeg hadde ikke eksempler i oppveksten, sier hun. Kanskje jeg ble tiltrukket av kvinner, men jeg hadde bare kjærester fordi jeg ikke visste at noe annet fantes. Jeg var selvundertrykt lenge og hardt før jeg ble introdusert for nye ideer i voksen alder.

Singh ga seg selv frem til 30-årsdagen for å komme ut til familie og venner, men hun innrømmer at hun var livredd for reaksjonen. Jeg var for redd til å fortelle det til foreldrene mine personlig, sier hun. Så jeg skrev et brev, slapp det foran dem og løp opp. Så gråt jeg fordi jeg var så nervøs.

Instagram-innhold

Se på Instagram

Hun fortsetter: Var de helt bekymringsløse? Nei. De er fortsatt indiske foreldre som bryr seg om hva folk tenker, så de reagerte på den beste måten de visste hvordan, og det var nok for meg til å være den jeg er i dag.

Noen måneder senere kom Singh offentlig ut med en tweet som viste flått ved siden av kvinnelige, fargede og bifile. Nå håper hun åpenheten hennes vil bidra til at andre ikke venter til voksen alder med å forstå sin egen identitet.

Alle antar at jeg plutselig er en annen person og kobler opp hele tiden, men jeg er den samme firkanten ... bare med to grupper mennesker, spøker hun. Jeg er fortsatt en nerd, fortsatt den lamme personen som egentlig ikke dater, og fortsatt redd for datingapper. Jeg er bare nervøs med mer folk nå.

Hun legger til, jeg liker ideen om å dele livet mitt med noen. Og jeg liker ideen om å adoptere barn. Men det er ikke i tankene mine akkurat nå. Tankene mine er på Sketchy Times og Litt sent med Lilly .

Lilly Singh et år etter

Singh vet at omtalen av barnebarn – selv hypotetiske – vil være en lettelse for foreldrene hennes. Selv om de ikke sier det høyt lenger fordi de kanskje har gitt opp meg, er det ideer innebygd i hjernen deres om hva de anser som suksess: barn, ekteskap, et respektabelt navn.

sikade åndelig betydning

Men, legger hun til, de klarte å gi slipp på andre ting. Som å ha en datter forfølge YouTube i stedet for akademia. Jeg er voksen nok nå til å vite at de aldri har gjort noe for å med vilje gjøre meg ulykkelig, sier hun. Det var alltid rotfestet av frykt. Da jeg sa at jeg ville gjøre YouTube, var de ikke negative fordi de tenkte: La oss gjøre Lilly ulykkelig. De tenkte: Hva er YouTube? Blir du fattig?

Det trenger de ikke bekymre seg for – i følge Forbes , Singh er en av YouTubes høyest inntekter. Noe helt spesielt som har skjedd på reisen min, er at jeg har vist foreldrene mine en annen versjon av suksess, sier hun. Og til og med eldre mennesker, som min bestefar. De har åpnet øynene og sagt «Wow. Dette er en type suksess vi aldri har forstått, som faktisk er gyldig og noe å være stolt av.»

Det er en bragd i en kultur og generasjon der noen fortsatt er imot tradisjonelt ukonvensjonelle karriereveier eller LHBTQ+-samfunnet. Singh gjentar at slik motstand stammer fra frykt. Jeg har måttet kjempe for det hele livet, sier hun. Jeg har snakket om mental helse, å komme ut og skumle ting fordi jeg ønsker å gå utover frykt og lede med kjærlighet. Jeg håper [flere] folk leder med kjærlighet fordi frykt er den enkle veien ut.

Leena Skredder er en prisvinnende journalist basert i Los Angeles og New Zealand, som dekker underholdning, reiser, helse og livsstil. Du kan følge henne videre Twitter og Instagram .

Del Med Vennene Dine: