Lin-Manuel Mirandas nettoverdi: Hvor mye rikdom har sanger og komponist samlet seg gjennom årene?

InnholdsfortegnelseHvem er Lin-Manuel Miranda?

Lin-Manuel Miranda er en amerikansk skuespiller, dramatiker, sanger, rapper, komponist, produsent og politisk aktivist.

Som komponist er Miranda mest kjent for å skape og hovedrollen i de høyt anerkjente Broadway-musikalene In the Heights og Hamilton.

Kjappe fakta

Fullt navn: Lin-Manuel Miranda
Populært navn: Lin-Manuel Miranda
Kjønn: Mann
Bursdag: 16. januar 1980
Alder: 40 år
Foreldre: Luis A. Miranda Jr. og Dr. Luz Towns-Miranda
Søsken: Lys miranda
Fødested: New York City, New York
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Latinamerikansk
Utdanning: Hunter College Elementary School, Hunter College High School og Wesleyan University
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Vanessa Nadal
Barn: Sebastian Miranda og Francisco Miranda
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 80 millioner (per 1. desember 2020)
Rikdomskilde: Skuespill, sang, rapping, komponering, musikkproduksjon og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 8 ″ (1,72 m)
Vekt: 73 kg; I pund: 161 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Lin-Manuel Miranda ble født 16. januar 1980 i New York City, New York, av Luis A. Miranda Jr. og Dr. Luz Towns-Miranda. Faren hans er Demokratisk partikonsulent, mens moren er klinisk psykolog. Lin-Manuels navn ble inspirert av et dikt om Vietnamkrigen av den Puerto Ricanske forfatteren José Manuel Torres Santiago - Nana roja para mi hijo Lin Manuel.

Miranda utviklet en interesse for musikkteater mens han gikk på videregående skole. Etter eksamen fra videregående skole fortsatte han til Wesleyan University, hvor han fortsatte å finpusse komponeringsevnen. Han skrev angivelig de tidligste utkastene til sin allment vellykkede Broadway-musikal, In the Heights, i løpet av det andre året på college. Showet ble godt mottatt av universitetets studentteaterkompani kjent som Second Stage.

Etter den positive mottakelsen polerte Miranda musikalen videre ved å veve inn noen freestyle rap og salsa tall. Showet hadde til slutt premiere i institusjonen i 1999. Inspirert av suksessen til hans In the Heights-musikal fortsatte Miranda å skrive, regissere og spille en rolle i flere andre musikaler på Wesleyan før hun ble uteksaminert fra universitetet i 2002.

Etter eksamen fra universitetet bestemte Lin-Manuel Miranda seg for å popularisere musikalen hans In the Heights ytterligere. Han samarbeidet med teatersjef Thomas Kail, samt et team av andre profesjonelle komponister og dramatikere for å få det til. Teamet startet en prosess med å revidere musikalen for å gjøre den tiltalende for et bredere publikum.

I mars 2008 debuterte In Heights til slutt på Broadway til en ganske positiv mottakelse. Showet mottok 13 Tony Awards-nominasjoner og vant fire, inkludert Tony Award for Best Musical og Tony Award for Best Original Score. In the Heights vant også Grammy-prisen for beste musikkteateralbum. Miranda forble showets ansikt til slutten av produksjonen 9. januar 2011.

I 2015 kom Lin-Manuel Miranda med nok en sensasjonell musikal med tittelen Hamilton: An American Musical. Showet offisielt åpnet på Broadway 6. august 2015, og begynte umiddelbart å få positive anmeldelser. Det vant videre Tony Award for beste musikal, med Miranda som vant Tony Awards for beste bok av en musikalsk og beste originale poengsum, samt Pulitzer-prisen for drama.

I tillegg til In the Heights og Hamilton har Lin-Manuel Miranda engasjert seg i andre musikaler, inkludert 2009 Broadway-vekkelsen til West Side Story, Bring it On: The Musical (2011) og 21 Chump Street (2014).

Miranda har også fulgt en film- og tv-karriere. Han ble omtalt i en 2007-episode av TV-serien The Sopranos, og i en 2009-episode av serien House. Andre bemerkelsesverdige TV-serier Miranda har dukket opp i inkluderer Do No Harm, How I Met Your Mother og Modern Family.

Lin-Manuel Miranda har også komponert musikk til en rekke reklamer, undervist i engelsk på sin tidligere videregående skole, samt bidratt til Manhattan Times. Han er også tilknyttet hiphop-improvisasjonsgruppen Freestyle Love Supreme, som han var med å grunnlegge i 2003.

Horoskop for 22. september

Lin-Manuel Mirandas nettoverdi

Per 1. desember 2020 hadde Lin-Manuel Miranda en nettoverdi på 80 millioner. Han har tjent sin rikdom fra sin vellykkede Broadway-karriere, hvorav mye kommer fra musikalene In the Heights og Hamilton.

Men mens han brøt ut i rampelyset med tillatelse fra In the Heights, kom en stor del av Mirandas Broadway-relaterte inntjening faktisk fra Hamilton.

Som referanse hadde Hamilton inntjent mer enn $ 365 millioner innen 2018. Og per 1. desember 2020 hadde musikalen samlet inn mer enn $ 500 millioner. Ut av det beløpet tjener Lin-Manuel Miranda 7% for sin rolle i å lage og komponere showet.

Ved å gå med sin 7% rett i Hamilton, kan Miranda enkelt tjene nord for $ 100.000 i royalty-sjekk hver uke når showet turnerer. Det fungerer som $ 5,5 millioner i årlige inntekter fra musikalen alene.

I februar 2020 mottok Miranda et enormt beløp på 70 millioner dollar etter at Disney kjøpte filmrettigheter til Hamilton.

I tillegg til musikaler tjener Miranda også millioner av sine andre anstrengelser, som inkluderer musikk komponering, sang, rapping, musikkproduksjon og skuespill.

Leksjoner fra Lin-Manuel Miranda

1. streve etter høyere suksess

Etter suksessen med sin In the Heights-musikal ved Wesleyan University, ville det vært praktisk for Lin-Manuel Miranda å lene seg tilbake og sole seg i glansen over prestasjonene hans. Imidlertid bestemte han seg for å popularisere showet videre etter endt utdanning.

2. Fortsett mange inntektsstrømmer

Selv om han ble kjent som en Broadway-sensasjon, har Lin-Manuel Miranda også forfulgt flere inntektsstrømmer, inkludert sang, rapping, musikkomposisjon, etc.

3. Bli partner med store merker

Lin-Manuel Miranda har opprettholdt et nært forhold til Disney siden 2014 da han bidro med tekster og musikk til filmen Moana. Partnerskapet bar enorme frukter tidlig i 2020 etter at Disney bestemte seg for å kjøpe rettigheter til Hamilton-musikalen.

spill å gjøre hjemme

Berømte sitater av Lin-Manuel Miranda

'Døden diskriminerer ikke syndere og helgener, den tar og den tar, og den tar, og vi fortsetter å leve uansett.'

“Jeg er den eneste tingen i livet jeg kan kontrollere. Jeg er uforlignelig; Jeg er en original. Jeg kommer ikke etter eller går for sent. Jeg står ikke stille: Jeg ligger og venter. '

“Hvis kunst kan hjelpe oss å sørge, kan hjelpe oss med å sørge, så stol på den. “

'Jeg skal gjøre verden trygg og sunn for deg.'

“Du kan ikke slippe alle verdens tragedier inn i hjertet ditt. Du drukner. Men de du slipper inn, bør telle. La dem manifestere handlinger ”

20. februar tegn

Endelig ord

Lin-Manuel Miranda har unektelig revolusjonert Broadway-bransjen, takket være hans fengslende musikaler. I tillegg til å komponere kritikerroste musikaler, har Miranda også involvert seg i mange inntektsgenererende satsinger, noe som forklarer hans imponerende nettoverdi på $ 80 millioner.

Del Med Vennene Dine: