Magic Johnsons nettoverdi og hvor mye den pensjonerte basketballspilleren tjener

InnholdsfortegnelseHvem er Magic Johnson?

Earvin Johnson Jr., populært kjent som Magic Johnson, er en amerikansk pensjonert basketballspiller, skuespiller, film- og TV-produsent og forretningsmann. Som basketballspiller tilbrakte Johnson nesten hele sin profesjonelle karriere hos Los Angeles Lakers.

109 betydning

Kjappe fakta

Fullt navn: Earvin Johnson Jr.
Populært navn: Magic Johnson
Kjønn: Mann
Bursdag: 14. august 1959
Alder: 61 år
Foreldre: Earvin Johnson Sr. og Christine Johnson
Søsken: Pearl Johnson, Quincy Jonson, Evelyn Johnson, Larry Johnson, Lois Johnson, Yvonne Johnson, Michael Johnson, Kim Johnson og Mary Johnson
Fødested: Lansing, Michigan
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Afroamerikansk
Utdanning: Everett High School og Michigan State University
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Earlitha “Cookie” Kelly
Barn: Earvin III (med Earlitha), Elisa Johnson (adoptert) og Andre Johnson (fra forholdet hans før ekteskapet med Melissa Mitchell)
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 600 millioner (per 1. august 2020)
Rikdomskilde: Basketballspill, skuespill, film- og TV-produksjon og entreprenørskap
Høyde: 6 ′ 9 ″ (2,06 m)
Vekt: 100 kg; I pund: 220 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Magic Johnson ble født 14. august 1959 i Lansing, Michigan, av Earvin Johnson Sr. og Christine Johnson. Hans far var forsamlingsarbeider hos General Motors, mens moren var skolevaktmester.

Johnson begynte å spille basketball mens han gikk på Everett High School. Etter videregående gikk han videre til Michigan State University hvor han fortsatte å pleie basketballtalentene sine.

I 1979 ble Johnson innkalt til NBAs franchise, The Los Angeles Lakers. Han spilte for The Lakers til 1991, hvor karrieren hans ble kuttet i kjølvannet av en åpenbaring om at han hadde fått HIV. Han sluttet seg til klubben som trener nær slutten av NBA-sesongen 1993-1994 og som spiller i sesongen 1995 - 1996.

Magic Johnson var fast bestemt på å fortsette å spille basketball profesjonelt og grunnla og spilte for Magic Johnson All-Stars så lenge han ikke var sammen med The Lakers. Noen av hans bemerkelsesverdige prestasjoner inkluderer å vinne 5 NBA-mesterskap, 3 NBA-finaler MVP og 12 NBA All-Star.

Magic Johnsons nettoverdi

Magic Johnson kan ha trukket seg fra basketball. Men han tjener fortsatt mye tid på sine ulike forretningsforetak. Per 1. august 2020 hadde Magic Johnson en nettoverdi på 600 millioner dollar. Han skylder en betydelig del av sin formue til sin vellykkede karriere på banen.

I tillegg til basketballkarrieren (både som spiller og trener) tjener Johnson også penger på å arrangere talkshow, filmproduksjon, TV-produksjon og mange lukrative forretningsinvesteringer.

1. Magic Johnsons basketballinntjening

I løpet av karrieren som basketballspiller tjente Magic Johnson nesten $ 50 millioner i lønn. Dette inkluderer 25 millioner dollar-kontrakten som han signerte med Lakers i 1981, samt noen få forlengelseskontrakter som så ham tjene selv om han ikke spilte.

Gjennom sin profesjonelle basketballkarriere preget Johnson også flere millioner fra lukrative godkjenningskontrakter. Noen av de bemerkelsesverdige merkene han jobbet med inkluderer Converse og Campofrio.

Følgende er et høydepunkt i Johnsons inntjening de første årene av karrieren:

• 1979 - Tjenes 2 millioner dollar i påtegninger fra Converse
• 1980 - Fikk en lønn på $ 500 000 for å spille for Los Angeles Lakers
• 1981 - Fikk en lønn på 1 million dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1982 - Fikk en lønn på 1,5 millioner dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1983 - Fikk en lønn på 2 millioner dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1984 - Fikk en lønn på 2,5 millioner dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1985 - Fikk en lønn på 2,5 millioner dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1986 - Fikk en lønn på 2,5 millioner dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1987 - Fikk en lønn på 2,5 millioner dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1988 - Fikk en lønn på 3,1 millioner dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1989 - Fikk en lønn på 2,5 millioner dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1990 - Tjente 3 millioner dollar i påtegninger fra Campofrio, samt 2,7 millioner dollar som spilte for Los Angeles Lakers
• 1991 - Fikk en lønn på 2,5 millioner dollar for å spille for Los Angeles Lakers
• 1992 - Fikk en lønn på 2,5 millioner dollar fra Los Angeles Lakers
• 1993 - Fikk en lønn på 2,5 millioner dollar fra Los Angeles Lakers
• 1994 - Fikk en lønn på $ 14,6 millioner fra Los Angeles Lakers
• 1995 - Fikk en lønn på $ 14,6 millioner fra Los Angeles Lakers

Merk at mens han trakk seg fra The Lakers i 1991 og ble med i klubben i 1996, tjente Magic Johnson fortsatt fra NBA-siden. Hans lønn på $ 14,6 millioner i 1994 og 1995 var et resultat av en kontrakt som han signerte, som tillot ham å tjene selv om han ikke spilte.

Mellom 1992 og 1995 dannet og spilte Johnson for Magic Johnson All-Stars, hvor han angivelig tjente så mye som $ 365 000 per spill.

2. Magic Johnsons eiendomsmegling

Magic Johnsons mest bemerkelsesverdige eiendom er et hjem i Beverly Hills som han eier sammen med sin kone.

Paret er også tilknyttet et strandhus i toskansk stil som ligger i Dana Point, Orange County, California.

3. Magic Johnsons andre forretningsforetak

Magic Johnson har involvert seg i en rekke gründerbedrifter etter pensjonen. Han har siden etablert et forretningsimperium kjent som Magic Johnson Enterprises, der han gjennomfører de fleste av sine forretningsinvesteringer. Selskapet eier Magic Johnson Theatre, i tillegg til et markedsføringsfirma og et filmstudio.

En annen bemerkelsesverdig forretningsinvestering av den legendariske basketballspilleren er en eierandel på 5% som han kjøpte i The Lakers helt tilbake i 1994. Johnson brukte 10 millioner dollar på å erverve eierandelen, som han senere skulle selge i 2010 til milliardæren Patrick Soon-Shiong til en estimert kostnad. på $ 50-60 millioner. 2010 var trolig Magic Johnsons mest økonomisk suksessrike år i pensjonen. I tillegg til å tjene inn på sin 5% eierandel i The Lakers, solgte Johnson også sin Starbucks-kjede for $ 75 millioner.

I mars 2012 gikk Magic Johnson sammen med en gruppe investorer, inkludert Guggenheim Partners-sjef Mark Walter, for å kjøpe The Los Angeles Dodgers til en kostnad på 2 milliarder dollar. Han bidro angivelig med 50 millioner dollar til avtalen.

Johnson liker også å kontrollere eierandeler i forskjellige selskaper, inkludert ASPiRE TV-nettverk og EquiTrust. Rapporter indikerer videre at han eier en eierandel i Major League Soccer's Los Angeles FC, WNBAs Los Angeles Sparks og esports-franchisen Team Liquid.

Livsleksjoner fra Magic Johnson

1. Hold øye med premien

Mens han gikk på Everett High School, ble Magic Johnson gjentatte ganger overfalt og mobbet på grunn av sitt løp. Han holdt tilbake fra kamper og konfrontasjoner med sine hvite skolekamerater, da han hadde øynene rettet mot den større premien.

2. Godta hvem du er

Etter å ha testet positivt for HIV, ble Johnson umiddelbart offentlig på sin status i det som ble sett på som en forsvarlig handling av selvaksept.

3. Beklager feilene dine

Rett etter at han oppdaget at han var HIV-positiv, mens kona og det ufødte barnet var negativ, beklaget Johnson for å ha jukset på kona.

277 engelnummer

Berømte sitater av Magic Johnson

'Alt barna trenger er litt hjelp, litt håp og noen som tror på dem.'

'Enhver fyr som kan opprettholde en positiv holdning uten mye spilletid, tjener absolutt min respekt.'

«Spør ikke hva lagkameratene kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for lagkameratene dine. ”

“Å kunne berøre så mange mennesker gjennom virksomhetene mine og tjene penger mens du gjør det, er det en enorm velsignelse. ”

'Jeg sier deg at det er morsomt fordi den eneste gangen jeg tenker på hiv er når jeg må ta medisinen to ganger om dagen.'

Endelig ord

Magic Johnson er utvilsomt en av de største basketballspillere noensinne som har prydet banen. Hos ham lærer vi mange verdifulle leksjoner om fokus, selvaksept og velstandsskaping.

Del Med Vennene Dine: