Finn Ut Antall Engel

Magiske bøker for barn som liker Chronicles of Narnia

Hvis barna dine har lest og likte C.S. Lewis klassiske serie, håper jeg de vil glede seg over titlene på denne listen over bøker for barn som liker The Chronicles of Narnia. Som med mine andre 'bøker for barn som liker ...' -lister, har jeg ikke bare tatt med bøker som ligner Narnia i plotdetaljer og temaer. Jeg er interessert i anbefale bøker som hjelper barna dine å utvide lesehorisonter!En liste over bøker for barn som liker serien Chronicle of Narnia.Jeg søkte imidlertid ut titler som har reist til magiske verdener, eller fantastiske dyr, eller bøker som er mindre kjente klassikere. Noen av disse 'bøkene som Narnia' vil være kjent for deg, men jeg tror du og barna dine vil finne noen nye bøker du kan lese når du er ferdig. Løven, heksen og garderoben og det er følgebøker. Disse bøkene passer alle for barn som kan lese Narnia-serien uavhengig, og noen få er gode for høytlesning for yngre barn.

(Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


The House of Arden , av E. Nesbit, utgitt 1908. Edred og Elfrida Arden er arvinger til Arden Castle, og like før han fyller 10 år blir Edred Lord Arden, men han vil ikke arve den manglende formuen med mindre han finner den før bursdagen sin. Søsknene la ut på et tidsreiser eventyr for å finne skatten. Edred og Elfreda krangler som vanlige søsken og en ujevn magisk skapning, og Mouldiwarp gir et morsomt preg til denne morsomme historien.
Sengeknott og kosteskaft . Full bekjennelse: Jeg elsket denne filmen da jeg var liten, og det var ikke før mange år etter at jeg så filmen jeg leste boka. Du er sannsynligvis kjent med premisset: tre søsken i besittelse av en magisk sengeknott reiser gjennom tid og rom. Pris-barna besøker tanten sin og oppdager at naboen er en heks. Heksa kjøper stillheten sin med det magiske symbolet, og barna setter av gårde i håp om å finne moren. Boken er ganske annerledes enn filmen og ganske herlig og full av gammeldags, mild moro. Det er også en morsom høytlesning.
Carbonel: Kongenes katter . Young Rosemary kjøper en bruktkost og en katt på markedet. Først virker det som om det var et tåpelig kjøp, men ting er ikke alltid slik de ser ut! Den nye katten viser seg å være kongelig! Rosemary og venninnen hennes, John, blir fanget i et eventyr og mysterium i deres søken etter å bryte heksens magi. Jeg oppdaget denne boken som voksen, takket være New York Review Children's Collection, som publiserer mindre kjente klassiske perler. Jeg ville elsket det som barn.


Mio, min sønn . Jeg var ganske ekstatisk over å oppdage at Astrid Lindgren hadde noen bøker jeg aldri hadde lest. Denne er en deilig bok om 9 år gammel adoptert Karl Anders Nilsson, som drømmer om at hans virkelige far er en konge. Så en dag befinner han seg i Farawayland, hvor faren faktisk er kongen! Men den onde Sir Kato har kidnappet barna, og Mio og vennen Pompoo må stoppe ham.
Storybound . I Story of Land går barna på skolen for å lære rollen sin, for eksempel helt eller skurk eller sidekick. Men deres livsstil forstyrres når Una, en tilsynelatende vanlig jente fra den vanlige verden, faller - eller rettere sagt, hun er skrevet inn - i historien. Una, hennes nye venner, Peter og Snow, må avdekke plottets vendinger av mysteriet om hvorfor hun er der.
Det er lenge, lenge, lenge siden jeg leste Det blå sverdet , og dens prequel, Helten og kronen , så jeg er ikke sikker på at jeg kan fortelle plottpoengene nøyaktig, men jeg ønsket å inkludere det her uansett. Denne Newbery-æresboken ( og Newbery-prisvinneren r) er en forseggjort fantasi med en sterk kvinnelig hovedperson. Jeg elsker forfatteren Robin McKinleys bøker, og ethvert barn som er fan av fantasy eller science fiction vil sluke McKinleys bøker.

historietyver
Story Thieves . Da Owen oppdager at hans nye venninne Bethany er halvfiktiv og har muligheten til å hoppe i bøker, overbeviser han henne om å ta ham med i favorittboken. Selv om Bethany er fast bestemt på at Owen er veldig forsiktig med å ikke endre noen del av historien, bestemmer han seg i hemmelighet for å prøve å påvirke utfallet av handlingen ved å forpurre villingen, og dermed vinne seg ære sammen med sine jevnaldrende. Som du kan forestille deg, setter en slik forstyrrelse i gang en alvorlig kaotisk og potensielt katastrofal hendelse!

kapittelbøker for gutt i første klasse


En rynke i tid (Tidskvintett) . Denne klassiske serien trenger knapt en introduksjon. Hvis barna dine har lest Percy Jackson og den andre Riordan-serien, og de ennå ikke har lest L'Engles bøker, så gi dem en kopi av denne tidløse boka.
Prinsessen og nissen av skotsk eventyr-er ( er det en ting? ), George MacDonald, er en perle fra 1872. C.S. Lewis satte MacDonald som en innflytelse på sitt arbeid. Åtte år gamle prinsesse Irene er ensom. En dag når hun er ute og vandrer, møter hun en mystisk kvinne som viser seg å være hennes oldemor. I de nærliggende fjellene hører en gutt, Curdie, planene til nisser for å oversvømme gruven. Historiene om Curdie, Irene og oldemormoren hennes konvergerer når Curdie reiser til goblinens domene og Irene finner ham ved hjelp av en magisk tråd. Historien inneholder mot og tro, og heldigvis er heldinnen til tross for alderen sterk.


Jeg leser The Last of the Really Great Whangdoodles høyt til barna og begge guttene ( deretter i alderen 9 og 5 ) elsket absolutt det. Tre søsken reiser til et magisk land ved hjelp av sine 'skrapete hatter' og en klok professor. Underveis møter de fantastiske skapninger, hvorav noen ikke vil at de skal komme til destinasjonen. Som i HP er det en skurk som tross alt ikke viser seg å være helt skurkaktig.


Half Magic . Denne klassiske serien skal leses av alle. En gruppe søsken oppdager en mynt som bare gir et halvt ønske. Barna må samarbeide for å komme med komplette ønsker og deretter navigere i de uventede resultatene. Deilig.


Slottet på loftet .Tanken om at et miniatyrslott skulle komme til liv var uimotståelig for meg som barn. Williams husholderske, fru Phillips, gir ham et modellslottesett, men ting går galt når fru Phillips blir krympet ned til slottets størrelse og William må krympe seg ned for å redde henne. Drager, trollmenn, magiske skoger og riddere gjør dette til en fantastisk fantasy-oppgave barn vil elske


Howl’s Moving Castle , eller hvilken som helst bok av Diana Wynne Jones. Jones skrev massevis av fantasy-romaner, og du kjenner kanskje tittelen på denne fordi den ble gjort til en vellykket animasjonsfilm. Imidlertid er det en så fengende bok, ikke begrens deg til filmversjonen. Unge Sophie blir forvandlet til en gammel kvinne av The Witch of Waste, og den eneste måten å bryte trollformelen på er å oppsøke trollmannshylet i hans bisarre bevegelige slott. Kompleksiteten i historien gjør det bedre for eldre barn i alderen 10+.


The Spiderwick Chronicles, den komplette serien . Denne kjære serien har alt du trenger for en fantastisk fantastisk historie: mysterium, magiske skapninger og mye moro. Jeg har aldri sett filmen, men sønnen min har spist bøkene.

144 betydning

Det gyldne kompasset
Det gyldne kompasset (His Dark Materials Trilogy) . Interessant nok liker ikke Pullman verkene til Lewis, men det er ingen grunn til at vi ikke kan sette pris på begge forfatterne! To barn, Lyra og Will, krysser parallelle universer i en verden der deres sjeler ( i mangel av et bedre ord ) eksisterer utenfor kroppene deres som dyrefolk. Handlingen er kompleks og er sterkt involvert i filosofi og teologi. Det er en fantastisk trilogi, men jeg anbefaler den i alderen 12 år og oppover.


Half Upon a Time er den første boka i en smart trilogi som stirrer Jack, sønnen til berømmelsen 'Jack of the Beanstalk'. Jack, fast forankret i eventyrverdenen, prøver å gjenopprette familiens gode navn når plutselig mai faller en 'punkprinsesse' med en mobiltelefon fra himmelen. Det viser seg at bestemor til May er Snow White og de to parer seg sammen for å redde den kidnappede bestemoren. Riley bringer inn materiale fra flere kjente eventyr for å lage en historie som er mer et brutt eventyr enn en gjenfortelling per se . Men alle tre bøkene er mye moro, med humor og smarte plot-vendinger.

Flere boklister som inkluderer bøker for barn som liker Legenden om Narnia :

  • Bøker for barn som liker Harry Potter
  • Bøker for barn som liker Percy Jackson
  • Bøker for barn som liker Warriors-serien
  • Klassiske bøker for tweens
  • Klassisk sommerleseliste for tweens
  • Sterke prinsessekapitelbøker (for gutter og jenter)
  • Eventyrkapittelbøker
  • Bøker for barn som ikke er klare for Harry Potter
  • Vinterkapittelbøker
  • 11 bøker for 11-åringer

Ikke bekymre deg! Du vil ikke gå glipp av noen av våre ukentlige boklister hvis du Meld deg på vårt nyhetsbrev .

Abonner på vårt nyhetsbrev

narnia fb opt

Del Med Vennene Dine: