Making Music From Home: What to Expect (feat. Gervais Maillard)

Når filmer viser innspillingsøkter, ser vi skjønnhetsbilder av massive lydblandebrett og myk gul belysning. En håndfull mennesker ser inn i opptaksområdet fra kontrollrommet, og når forestillingen endelig kommer sammen, smiler alle og nikker, vel vitende om at de nettopp har spilt inn en stor hit.Men mens fancy profesjonelle studioer er vel og bra når du har tid og penger til å få tilgang til en, er de bare ikke alltid et levedyktig alternativ, spesielt hvis du bare er en nybegynner musiker, produsent eller ingeniør.

Enten du er en erfaren popmusiker på soverommet eller en komponist som har logget hundrevis av timer i studio, vil vi snakke med deg om fordelene og begrensningene med det fantastiske hjemmestudioet.

For å få den virkelige scoop på å lage musikk hjemmefra, snakket vi med etterspurt musiker og produsent Gervais Maillard. Maillards internasjonale oppdragelse utsatte ham for mange forskjellige typer musikk, og etter å ha studert piano og bass i mange år begynte han å takle mange forskjellige prosjekter innen musikk og underholdning.

Maillards arbeid inkluderer originale filmmusikk, produksjon for R & B-prosjekter, sesjonsarbeid, og til og med ledelse av sitt eget indie-elektroniske band, People the Kangaroo.

Etter å ha tilbrakt mye arbeid i både profesjonelle studioer og hjemmestudioer, var Maillard den perfekte personen til å fortelle oss alt om hvordan du lager ditt eget hjemmestudiooppsett og hva du kan forvente av det.

Som Maillard fortalte oss:

“Jeg bruker fortsatt et hjemoppsett hver dag! Tilgang til fremragende innspillingsutstyr og digitale ressurser har gjort det mulig for hjemmestudioer å konkurrere med store fasiliteter. Jeg spiller inn i store studioer når øktarbeidet jeg gjør for kunstnere krever det, men jeg føler meg veldig godt bevæpnet med hjemmet mitt. ”

Så fortsett og åpne Reverb i en egen fane og gjør deg klar til å lære mer om hjemmestudioer fra en mester.

Innholdsfortegnelse

Begrensninger i hjemmestudioet

Det er definitivt fortsatt et stigma rundt bruken av hjemmestudioer, i det minste når du snakker med fagpersoner som aldri har brukt en over lengre tid.

Derimot finner yngre musikere og andre bransjeprofesser måter å bruke hjemmestudioer til å skape profesjonelt arbeid.

Men av hensyn til rettferdighet og objektivitet, la oss snakke om begrensningene til hjemmestudioer. Profesjonelle studioer kan tross alt bruke millioner av dollar på å skape et miljø som er ideelt for opptak, miksing og mestring.

Fra Maillards perspektiv er de største hullene mellom hjemmestudioer og profesjonelle studioer basert på akustisk ledelse og den faktiske ferdigheten til personen som bruker den.

La oss starte med å snakke om ekspertise.

“Den eneste sanne begrensningen i ethvert studio er ferdighetene til personen som bruker det. Det er viktig å forstå verktøyene dine på et dypt nivå for å gjøre det absolutt beste av det du har, og holde deg effektiv med ressursene dine. '

Hvis en 7-åring ble satt løs på et profesjonelt studio, ville han sannsynligvis ikke utnytte de tilgjengelige verktøyene best mulig.

Det er en lignende situasjon når du jobber fra et hjemmestudio. Ja, det er viktig å ha solid, pålitelig utstyr (vi snakker mer om utstyr om litt), men å vite hvordan du bruker alt effektivt er like viktig. Kjenn mikseren din, kjenn din DAW. Som artist er du også en del av studioet. Sørg for at du holder deg til de samme høye standardene.

Når det gjelder lydisolering og akustikk, gjør du endringer i hjemmestudioområdet ditt for å dekke dine behov.

Maillard:

“Å bygge et hjemmestudio handler like mye om å ha kraftige verktøy som om å skape et lyttemiljø. Musikere bør forstå og kontrollere den akustiske profilen til rommet de jobber i. Det har en betydelig innvirkning på hvordan de oppfatter musikken de lager. '

Hvis du ikke vil ha et akustisk dødt rom, er det greit. Men husk at når du lytter til prosjekter på skjermene dine, vil du høre rommets naturlige etterklang.

Hvis du planlegger å spille inn liveinstrumenter, blir lydisolering mye viktigere. Ellers gir ikke $ 500 mikrofonen deg de resultatene du ønsker.

Handelsverktøy

Greit girhode, la oss nå snakke om noe veldig grunnleggende utstyr som vil gjøre hjemmestudioet ditt mer effektivt og mer profesjonelt.

En av de prangende komponentene i ethvert studio er skjermene. Spesielt har KRK-drevne skjermhøyttalere blitt ekstremt populære blant hjemmeprodusenter de siste årene.

Men ikke la kjøp av impulser ta avgjørelsen for deg. Du trenger kanskje ikke dyre skjermer, og du vil kanskje ikke engang ha skjermhøyttalere i det hele tatt, men velger i stedet skjermhodetelefoner som vil forhindre deg i å bugge naboene hver gang du setter deg ned på jobb.

Du bør også sørge for at du allerede vet hvordan skjermsettet ditt skal høres ut.

Maillard:

“Det første utstyret på sjekklisten er overvåking av høy kvalitet du er kjent med. Det er avgjørende å jobbe med skjermer du kjenner som lar deg bearbeide lydene dine i detalj og produsere nøyaktige mikser. '

For Maillard har god overvåking mye å gjøre med lyttemiljøet, som vi allerede har berørt. Hvis du skal jobbe i et boomy rom med all slags romstøy, ta grep for å løse dette problemet før du bruker penger på dyrt utstyr.

'Endelig er en allsidig mikrofon- og forforsterkerkombinasjon av høy kvalitet et kraftig må-ha-verktøy i et hjemmestudio.'

Maillard er spot-on her. Hvis du skal gjøre noen form for liveopptak i det rommet, trenger du en pålitelig mikrofon og forforsterker.

Heldigvis er det et stort antall billige alternativer i disse kategoriene, takket være Behringer, Audio-Technica, Shure og Focusrite.

Senere, hvis du føler behov for å oppgradere, vil det alltid være dyrere alternativer som gir høyere kvalitet og mer imponerende byggekvalitet, men du trenger ikke å bryte banken for å komme i gang.

Deadline deadlines

Å gå tilbake til temaet arbeidsflyt og tidsstyring, og sette tidsfrister for deg selv, er ikke bare en måte å forberede deg på profesjonelle opptaksmiljøer, det er også bare en flott måte å opprettholde fart.

Når du jobber i et studio, er du selvfølgelig alltid oppe mot klokken. Studiotid er kostbar, og det er lite tid til å famle med utstyr eller stirre på veggen, og prøve å komme på den neste ideen.

Hjemmestudioet ditt har ikke en tidsplan som er like streng, men du vil snart oppdage at det å sette frister for deg selv inspirerer til produktivitet og en følelse av profesjonalitet.

Maillard klarte ikke å utføre sitt arbeid uten å sette og overholde sine egne frister.

“Frister går hånd i hånd med en karriere innen musikk. Å sette tidsfrister er avgjørende for meg fordi det hjelper til med å organisere en tidslinje for beslutninger som må tas uten å bli kjørt i irrelevante detaljer. Presset for å fullføre et prosjekt inspirerer meg absolutt til å være mer kreativ og trekker virkelig ut spontane, friske ideer. ”

Mange kunstnere har funnet denne tilnærmingen nyttig gjennom årene. Mest kjent er det at de langvarige White Stripes ofte setter regler for opptakstiden, og ofte gir de seg bare en ukes studietid for å spille inn alle spor.

Frister og begrensninger kan føles begrensende i begynnelsen, men kreativitet trives ofte innenfor begrensninger. Hvis du virkelig vil lage noe, vil du klare det, uavhengig av omstendighetene.

Hold prosjektene dine i bevegelse. Du kan også se nærmere på spesifikke spor senere, men å få ideene dine tatt opp og utviklet på en rimelig tid er en fin måte å jobbe på.

Curating talent

Fremfor alt vil hjemmestudioet gi deg en veldig verdifull mulighet: sjansen til å finpusse håndverket ditt hver eneste dag, uansett om du for øyeblikket har et musikkprosjekt som må avsluttes.

Når alt er på plass, kan studioet ditt bli et knutepunkt for andre lokale musikere. Hvis studioet ditt skaper profesjonelle resultater, kan du begynne å invitere musikere, produsenter og ingeniører du har jobbet med andre steder.

22 jan stjernetegn

Samarbeid om forskjellige prosjekter så ofte du kan. Dette er veien Maillard fulgte, og det førte ham til slutt til en ny rolle som handler mer om å kurere talent og holde et øye med det store bildet.

“Samarbeid har alltid vært en veldig viktig del av prosessen min. Over tid har jeg tatt imot en “Executive Producer” -tilnærming til å styre prosjektene mine. Jeg kuraterer et nettverk av fagpersoner jeg elsker å jobbe med og inviterer fagpersoner av spesifikke kreative grunner. ”

Vi synes dette er en fantastisk tilnærming å ta. Hvis ditt endelige mål er å være produsent, så fortsett og produser! Finn talentet som passer best for hvert prosjekt.

I prosessen bygger du opp et nettverk av andre musikere og reklamer som kan bidra til å gjøre hvert spor mer spennende, mer interessant og mer effektivt.

År fra nå kan du ende opp med å jobbe med mange av disse menneskene i forskjellige profesjonelle studioer over hele byen.

Til slutt er det den største fordelen med å bygge et hjemmestudio: i stedet for å vente på at karrieren din skal komme til deg, gjør du ditt eget hell. Du får lage musikk på dine egne premisser mens du blir kjent med andre talentfulle artister i ditt område.

Hvis du bygger hjemmestudioet ditt nøye og tar deg tid til å bli en mester med alt utstyr og programvare, er mulighetene for det du kan lage nesten ubegrensede.

Del Med Vennene Dine: