Merk kubansk nettoverdi og hvordan han ble rik

InnholdsfortegnelseHvem er Mark Cuban?

Merk kubansk er en amerikansk gründer, investor, medieinnehaver og TV-personlighet, som eier National Basketball Association-antrekket, Dallas Mavericks. Merk kubansk eier også 29292 Entertainment, leder AXS TV, og er en vanlig figur i ABCs reality-TV-serie, Shark Tank.

I tillegg til hans nåværende satsinger, Merk kubansk er også assosiert med mange vellykkede oppstart, for eksempel Broadcast.com og MicroSolutions.

Kjappe fakta

Fullt navn: Merk kubansk
Populært navn: Merk kubansk
Kjønn: Mann
Bursdag: 31. juli 1958
Alder: 61 år
Foreldre: Norton Cuban og Shirley Cuban
Søsken: Brian Cuban og Jeff Cuban
Fødested: Pittsburg, Pennsylvania
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Engelsk og jødisk
Utdanning: Mt. Lebanon High School, University of Pittsburg, og Indiana University i Bloomington
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Tiffany Stewart
Barn: Alexis Sofia Cuban, Jake Cuban og Alyssa Cuban
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: 4,3 milliarder (per 1. mai 2020)
Rikdomskilde: Entreprenørskap og investeringer
Høyde: 6 ′ 2 ″ (1,88 m)
Vekt: 82 kg; I pund: 180,7 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Merk kubansk ble født 31. juli 1958 i Pittsburg, Pennsylvania, til Norton Cuban og Shirley Cuban. Han deltok på Mt. Libanon videregående skole, der han overbeviste lærerne sine om å tillate ham å hoppe over senioråret på videregående. Da forespørselen hans ble imøtekommet, fortsatte han rett til University of Pittsburgh.

Cuban studerte ved University of Pittsburgh i ett år, før han gikk over til Indiana University i Bloomington. Han ble senere uteksaminert med en Bachelor of Science-grad i ledelse fra Kelley School of Business i 1981.

Umiddelbart etter endt utdanning reiste kubansk tilbake til Pennsylvania, hvor han startet sin profesjonelle karriere ved å jobbe med Mellon Bank. Mens han jobbet i banken, viet kubansk sin tid til å studere nettverk og maskiner.

Hans ekspertise innen programvare og datanettverk førte til dannelsen av hans første store forretningsforetak, MicroSolutions. Senere solgte han selskapet til CompuServe i det som utvilsomt var hans første store transaksjon.

Fra da, Merk kubansk har vært involvert i anskaffelse, salg og eierskap av anerkjente selskaper, inkludert Broadcast.com, Dallas Mavericks, AXS TV og 2929 Entertainment.

76 engelnummer

Merk kubansk nettoverdi

Fra 1. mai 2020, Merk kubansk hadde en nettoverdi på 4,3 milliarder dollar. Cubansk har tjent sin formue gjennom lukrative investeringer og forretningsavtaler.

Milliardæren begynte å bygge sitt imperium på slutten av 80-tallet ved å grunnlegge programvareforhandleren og IT-løsningsintegreringsselskapet MicroSolutions. Han solgte selskapet til CompuServe i 1990 for $ 6 millioner, og tjente hele 2 millioner dollar fra avtalen.

I 1995, Merk kubansk var med å grunnlegge Audionet, sammen med sine tidligere kollegaer, Chris Jaeb og Todd Wagner. Audionet ble ommerket til Broadcast.com i 1998, og et år senere ble selskapet solgt til Yahoo til en pris av 5,7 milliarder dollar.

Merk kubansk fortsatte å investere i ulike sektorer for å fremstå som den bedriftsmogulen vi kjenner til ham i dag.

Følgende er noen av de bemerkelsesverdige selskapene som er tilknyttet investoren:

1. 2929 Underholdning

2929 Entertainment er et joint venture mellom Merk kubansk og hans langvarige venn og forretningsforbund, Todd Wagner. Selskapet tilbyr vertikalt integrert produksjon, samt film- og videodistribusjon.

2. AXS TV

Tidligere kjent som HDNet, var AXS TV et partnerskap mellom kubansk og Philip Garvin. AXS TV har tittelen for å være det første HD-satellitt-TV-nettverket.

3. Dallas Mavericks

I 2000, Merk kubansk kjøpte en majoritetsandel i NBAs Dallas Mavericks, for 285 millioner dollar. Avtalen fikk ham til å kreve eierskap til basketballklubben.

Dallas Mavericks formuer økte dobbelt i tiåret etter oppkjøpet av kubansk. For tiden er klubben verdsatt til over 2 milliarder dollar.

4. ABC TV

Merk kubansk inngikk et partnerskap med ABC TV i 2004, da han kunngjorde en avtale med selskapet om å produsere reality-TV-serien, The Benefactor. Selv om serien ble avlyst, opprettholdt cubansk et hjertelig samarbeid med ABC.

I 2011 ble han en av 'haiene' i nok et sensasjonelt reality-TV-show av ABC, kjent som Shark Tank. Cubansk har vært en vanlig figur på utstillingen siden den gang, og har investert i mer enn 100 avtaler. Han er også den nest rikeste investoren som har prydet showet etter Richard Branson .

I tillegg til investeringene ovenfor, Merk kubansk er også eieren av søkemotoren IceRocket. Han var partner i RedSwoosh før Akamai kjøpte selskapet, og var også investor i Weblogs Inc. før selskapet ble kjøpt av AOL. I 2015 investerte Cuban i Brondell Inc, en oppstart i San Francisco som gjorde et teknisk toalettsete kjent som Swash.

Mark Cuban har investert i mange andre selskaper, inkludert:

• Landemerke teatre,
• Magnolia-bilder,
• Amazon,
Netflix ,
• Goowy Media Inc.,
• Sharesleuth.com,
• Motionloft, og
• Feltsko

Cubansk har ikke bare samlet utrolig rikdom gjennom karrieren som gründer, han er også kjent for å være en overdådig spender. Milliardæren eier private jetfly og yachter, samt luksuriøse hjem. Han kjøpte sin offisielle bolig på 24.000 kvadratmeter i Dallas til en kostnad på 13 millioner dollar.

Livsleksjoner fra Mark Cuban

Den åpenbare leksjonen vi kan lære av Merk kubansk er at alt som er verdt å ha er verdt å jobbe hardt for. Da han var 12 år, måtte han selge søppelsekker til han kunne skaffe penger til å kjøpe et par basketballsko.

Nok en viktig livsleksjon fra Merk kubansk er at vi skal gripe enhver mulighet som kommer vår vei. I en alder av 16 kapitaliserte kubansk seg i en avisstreik som rammet Pittsburgh Post-Gazette. Han ville reise 130 miles til Cleveland for å skaffe aviser og deretter bringe dem hjem og tjene noe på det.

Til slutt, Merk kubansk minner oss om at det å være gjeldfri er en av nøklene til økonomisk frihet. Milliardæren har gjentatte ganger sitert banklån og tilbakevendende gjeld som to hovedfaktorer som kveler økonomisk fremgang.

Her er noen av hans beste sitater:

'Å skape muligheter betyr å se hvor andre ikke er.'

“Det spiller ingen rolle hvor mange ganger du feiler. Du trenger bare å ha rett en gang, og så kan alle fortelle deg at du er en suksess over natten. '

“Svettekapital er den mest verdifulle egenkapitalen som finnes. Kjenn din virksomhet og bransje bedre enn noen andre i verden. Elsk det du gjør eller ikke gjør det. '

'Den beste måten å forutsi fremtiden på er å finne på den.'

“Du må bare holde fokus og tro på deg selv og stol på din egen evne og skjønn. ”

enkle dikt å huske 14 linjer

Endelig ord

Merk kubansk er en selvlagd milliardær, og han har sin sterke verd etikk å takke for det. Du kan lese mer om hans erfaring som investor og gründer i sin e-bok fra 2011 med tittelen How to Win at the Sport of Business.

Del Med Vennene Dine: