Mark Zuckerberg's Net Worth Will Blow Your Mind

InnholdsfortegnelseHvem er Mark Zuckerberg?

Mark Elliot Zuckerberg, populært kjent som Mark Zuckerberg , er en amerikansk mediamagnat og internettgründer som er kjent for å grunnlegge nettstedet for sosiale medier, Facebook, Inc.

Zuckerberg er også styreleder og administrerende direktør i Facebook, samt selskapets kontrollerende aksjonær. Foruten Facebook er Zuckerberg også assosiert med Breakthrough Starshot, et utviklingsprosjekt for solseil romfartøy.

Fra 2010, Mark Zuckerberg har konsekvent dukket opp på tidsskriftet Time's liste over de 100 rikeste og mest innflytelsesrike menneskene i verden. Zuckerberg ble offisielt erklært som den yngste selvlagde milliardæren i verden i en alder av 23 år.

På grunn av sin sterke driftige ånd og ubarmhjertige arbeidsmoral var han den eneste personen under 40 år på Forbes topp 20 milliardærer-listen, per 31. desember 2019.

Kjappe fakta

Fullt navn: Mark Elliot Zuckerberg
Populært navn: Mark Zuckerberg
Kjønn: Mann
Bursdag: 14. mai 1984
Alder: 36 år
Foreldre: Edward Zuckerberg og Karen Zuckerberg
Søsken: Randi Zuckerberg, Donna Zuckerberg og Arielle Zuckerberg
Fødested: White Plains, New York
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Tysk, østerriksk og Polen
Utdanning: Ardsley High School, Philips Exeter Academy og Harvard University
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Priscilla Chan
Barn: Maxima Zuckerberg og August Chan Zuckerberg
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: 80 milliarder (per 1. juni 2020)
Rikdomskilde: Entreprenørskap og programmering
Høyde: 5 ′ 7,5 ″ (1,7 m)
Vekt: 70 kg; I pund: 154 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Mark Zuckerberg ble født 14. mai 1984 i White Plains, New York, av Edward Zuckerberg og Karen Zuckerberg. Faren hans var tannlege, mens moren var psykiater. Zuckerberg deltok på Ardsley High School og senere overført til Phillips Exeter Academy.

Etter eksamen fra videregående skole, Mark Zuckerberg gikk videre til Harvard University. I løpet av universitetsårene slo Zuckerberg seg sammen med andre romkamerater på college, Andrew McCollum, Eduardo Saverin, Chris Hughes og Dustin Moskovitz, for å grunnlegge Facebook. 4. februar 2004 avduket teamet formelt Facebook.

Mark Zuckerberg begynte med å lansere Facebook for å velge universitetsområder, der plattformen generelt ble godt mottatt. Senere dro han ut av college for å fokusere på å utvide Facebook-merket. Facebook har siden vokst fra en høyskolebasert sosial nettverkstjeneste til den globale bedriftsgiganten vi kjenner til den i dag.

Mark Zuckerbergs nettoverdi

Fra 1. juni 2020, Mark Zuckerberg hadde en nettoverdi på 80 milliarder dollar. Han har bygget sitt imperium fra sine vellykkede entreprenørskap.

Som du kanskje har gjettet nå, er Facebook det Mark Zuckerberg S mest inntjeningsrike satsing. I følge nylige rapporter eier Zuckerberg anslagsvis 400 millioner aksjer i selskapet. Aksjene er kategorisert i forskjellige klasser, og hver klasse har sine egne stemmerettigheter.

28 sept dyrekretsen

For å sette det i et bedre perspektiv eier Zuckerberg anslagsvis 12 millioner A-aksjer og 365 millioner B-aksjer. Takket være hans enorme B-aksjer, har Zuckerberg 53% stemmerett over Facebook.

Han kontrollerer også en viss prosentandel av stemmerettene til klasse B til selskapets medstifter, Dustin Moskovitz. Det bringer Marks totale stemmerett på Facebook til rundt 58%, noe som gjør ham til avhenger av selskapet.

En av årsakene bak Zuckerbergs utrolig høye nettoverdi er det faktum at Facebook har vært vitne til en jevn omsetningsvekst helt siden Mark grunnla selskapet i 2004.

I 2005, bare et år etter etableringen, mottok Facebook sin første venturekapitalinvestering verdt $ 12,7 millioner. I tillegg til disse økonomiske investeringene bidro Facebooks altomfattende policy også betydelig til selskapets raske vekst i formuer.

Innen 2006 kunne alle med en gyldig e-postadresse registrere seg for en gratis Facebook-konto fra hvor som helst rundt om i verden. Et år senere handlet Zuckerberg allerede aksjer i selskapet med globale merker som Microsoft. Det er anslått at han siden da har tjent i gjennomsnitt 9 milliarder dollar årlig fra Facebook, hvorav mye kommer fra selskapets aksjeprestasjoner.

I følge nyere statistikk er Facebook et av få selskaper som ikke har påvirket formuen av den pågående COVID-19-pandemien. I første kvartal 2020 genererte Facebook 17,74 milliarder dollar i inntekter og tiltrukket 1,73 milliarder brukere.

I tillegg til Facebook og andre forretningsforetak, Mark Zuckerberg er også en eiendomsmogul, med en estimert eiendomsportefølje på 220 millioner dollar. Zuckerberg-familien bor i en eiendom på 5000 kvadratmeter i Palo Alto som han kjøpte i 2011 til en kostnad på 7 millioner dollar.

Andre eiendommer knyttet til Zuckerberg inkluderer:

634 nummer

• Et byhus i San Francisco anskaffet i 2013 til en kostnad på 10 millioner dollar,
• To eiendommer i Kauai, Hawaii, kjøpt i 2014 til en total kostnad på $ 100 millioner,
• Et annet hjem i nærheten av Kauai kjøpte i 2017 for 45 millioner dollar, og
• En forbindelse i Lake Tahoe anskaffet i 2018 for $ 59 millioner.

Livsleksjoner fra Mark Zuckerberg

1. Det er aldri for tidlig å oppdage talentene og lidenskapene dine

Samtidig som Mark Zuckerberg lanserte Facebook i 2004, hans lidenskap for dataprogrammering går langt tilbake. Mark utviklet først en interesse for dataprogrammering i 1995. På et eller annet tidspunkt designet han et program med tittelen ZuckNet, som sømløst koblet sammen alle farens kontorcomputere.

2. Følg drømmene dine

Å droppe Harvard, som regnes som et av de beste universitetene i verden, vil alltid være en beslutning det er verdt å revurdere. Mark veide sine valg og antok sannsynligvis at det å kunne fortsette studiene ved universitetet kunne ha avsporet hans ambisjoner om å utvide sitt Facebook-merke. Så han tok risikoen, og som det viser seg, gir beslutningen ham store utbytter.

3. Vokse gradvis men jevnt

Mark Zuckerberg minner oss også om at suksess ikke kan oppnås på en gang. Facebook startet fra ydmyk begynnelsen, men gjennom Marks fortsatte innsats for å introdusere nyere og bedre funksjoner, befaler selskapet for tiden løvenes andel av markedets brukere av sosiale medier.

dikt om rase og identitet

Følgende er noen minneverdige sitater fra Mark Zuckerberg:

'Gi alle makten til å dele hva som helst med noen.'

'Jeg tror en enkel forretningsregel er at hvis du gjør de tingene som er enklere først, så kan du faktisk gjøre store fremskritt.'

“Gå raskt og knekk ting. Med mindre du bryter ting, beveger du deg ikke raskt nok. ”

'Folk bryr seg ikke om hva du sier, de bryr seg om hva du bygger.'

“Når du gir alle en stemme og gir folk makt, havner systemet vanligvis på et veldig bra sted. Så det vi ser på vår rolle som er å gi folk den makten. '

Pakk opp

Til en nettoverdi på 80 milliarder dollar, Mark Zuckerberg har tjent mer rikdom enn mange mennesker noen gang vil tjene i løpet av livet. Han er kanskje ikke den rikeste personen på planeten i dag. Men med så mange år foran seg er Mark utvilsomt en seriøs konkurrent for den prestisjetunge tittelen.

Del Med Vennene Dine: