Martha Stewarts nettoverdi og hvordan hun steg til berømmelse

InnholdsfortegnelseHvem er Martha Stewart?

Martha Helen Kostyra Stewart er en amerikansk forretningskvinne, TV-personlighet, skuespillerinne, forfatter, forlegger og tidligere modell. Stewart er best kjent som grunnleggeren av diversifisert medie- og handelsselskap Martha Stewart Living Omnimedia, som for tiden eies av Marquee Brands LLC.

Gjennom Martha Stewart Living Omnimedia oppnådde Stewart bemerkelsesverdig suksess og utbredt anerkjennelse gjennom ulike forretningsforetak, inkludert kringkasting, publisering, markedsføring og e-handel. Selskapet laget Stewart Amerikas første egenproduserte kvinnelige milliardær. Over tid falt imidlertid selskapets formuer dramatisk, med markedsverdi som falt med over 50%.

Som forfatter har Martha Stewart skrevet mange bestselgende bøker. Hun er også utgiver av magasinet Martha Stewart Living.

Og på TV er Stewart mest kjent for å være vert for to syndikerte programmer - Martha Stewart Living (1993-2004) og Martha (2005 - 2012).

Til tross for sin dekorerte forretnings- og tv-karriere har Stewart også hatt flere børster med loven. I 2004 ble hun dømt for svindel med aksjehandel og endte med å sone fem måneder i føderalt fengsel.

Kjappe fakta

Fullt navn: Martha Helen Kostyra Stewart
Populært navn: Martha Stewart
Kjønn: Hunn
Bursdag: 3. august 1941
Alder: 79 år
Foreldre: Edward Kostyra og Martha Ruszkowski Kostyra
Søsken: Laura Plimpton, Frank Kostyra, Kathryn Evans, Eric Scott og George Christiansen
Fødested: Jersey City, New Jersey
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Pusse
Utdanning: Nutley High School og Barnard College of Columbia University
Sivilstatus: Skilt. Tidligere gift med Andrew Stewart (fra 1961 til deres skilsmisse i 1990)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Alexis Stewart
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 400 millioner (per 1. januar 2021)
Rikdomskilde: Entreprenørskap, TV-presentasjon og produksjon, skuespill, skriving og publisering, modellering og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 9 ″ (1,77 m)
Vekt: 65 kg; I pund: 143 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Martha Stewart ble født 3. august 1941 i Jersey City, New Jersey, av Edward Kostyra og Martha Ruszkowski Kostyra.

Stewart begynte å modellere i en alder av 10 år, og da hun var 15 år, dukket hun opp i en TV-reklame for Unilever. Hun fortsatte med å spille i en rekke TV-reklame så vel som i magasiner.

Martha Stewarts modellkarriere fortsatte å ta form i løpet av college-årene. Hun har angivelig belastet så mye som $ 50 / time for modellering av konserter og brukt mesteparten av inntektene til å supplere college-stipendet.

Etter å ha fullført college, flyttet Stewart oppmerksomheten mot børsmegling. Hun etablerte også en cateringvirksomhet i et joint venture med Norma Collier, som hun hadde møtt i løpet av modelleringsdagene. Virksomheten var en stor suksess. Imidlertid dukket det opp konflikter mellom de to partnerne etter Colliers påstander om at Stewart ikke tok virksomheten seriøst nok. For å redde cateringvirksomheten fra å kollapse bestemte Stewart seg for å kjøpe Colliers del.

I løpet av denne tiden jobbet Marthas ektemann, Andrew Stewart, som president for publiseringsgiganten i New York City, Harry N. Abrams, Inc. Andrew kontraherte konas cateringfirma for å tilby cateringtjenester på en bokutgivelsesfest, hvor Martha skulle møte leder av Crown Publishing Group, Alan Mirken.

Mirken var imponert over hennes matlaging- og vertskapstalenter, og inngikk samarbeid med Stewart for å utvikle en kokebok kjent som Entertainment. Boken ble spøkelseskrevet av Elizabeth Hawes og utgitt i 1982.

Med tanke på suksessen til sin første bok fortsatte Martha Stewart å gi ut mange andre bøker under Clarkson Potter-utgivelsesavtrykket.

Noen av disse inkluderer:
• Martha Stewart’s Quick Cook (1983),
• Martha Stewart’s Hors D’oeuvres (1984),
• Martha Stewart’s Pies & Tarts (1985),
• Bryllup (1987),
• Bryllupsplanleggeren (1988),
• Martha Stewart's Secrets for Entertaining (1988),
• Martha Stewart’s Quick Cook Menus (1988), og
• Martha Stewarts jul (1989)

Stewarts karriere som forfatter inkluderte også å bidra med artikler til mange aviser og magasiner.

I 1990 utviklet Martha Stewart et nytt magasin kjent som Martha Stewart Living etter å ha signert med Time Publishing Ventures. Martha Stewart Living ga ut sin første utgave senere det året, med en innledende basissats på 250.000. Bladets formuer økte voldsomt de neste par årene, og toppet seg til slutt i 2002 med over 2 millioner eksemplarer per nummer.

I 1993 lanserte Martha Stewart et ukentlig TV-show på en halv time som er oppkalt etter bladet hennes. Akkurat som magasinet økte Martha Stewart Living-programmets popularitet astronomisk gjennom årene. Showet ble sendt til 2004.

I september 1997 sikret Martha Stewart, gjennom bistand fra forretningspartneren Sharon Patrick, midler til å skaffe seg ulike TV-, merchandising- og utskriftsforetak knyttet til merkevaren hennes 'Martha Stewart'. Hun konsoliderte alle sine satsinger i et nytt selskap kjent som Martha Stewart Living Omnimedia (MSLO).

19. oktober 1999 avslørte MSLO sitt første børsintroduksjon (børsintroduksjon) på New York Stock Exchange (NYSE), med børsnotering satt til $ 18 per aksje. På slutten av handelen handlet selskapets aksjer til $ 38 per aksje, noe som gjorde Stewart til den første egenproduserte kvinnelige milliardæren i USA. Senere ville hun miste sin milliardærstatus da selskapets aksjekurs gikk ned til $ 16 per aksje i februar 2002.

I desember 2015 fusjonerte MSLO med Sequential Brands Group, med Stewart som fortsatt majoritetseier. I april 2019 solgte Sequential Brands Group Stewarts eiendeler i MSLO til Marquee Brands for $ 175 millioner.

Martha Stewarts nettoverdi

aktive spill å spille inne

Per 1. januar 2021 hadde Martha Stewart en nettoverdi på 400 millioner dollar. Hennes nettoverdi kan være relativt lav for noen som en gang var milliardær, men det er fortsatt ikke noe å bli spottet av.

Som du kanskje har gjettet nå, kommer hovedparten av Stewarts formue fra hennes meget vellykkede satsing, Martha Stewart Living Omnimedia.

Følgende er noen av MSLOs mest innbringende år:

2010: Opptjent inntekt på $ 230,813 millioner
2011: Opptjent inntekt på $ 221,433 millioner
2012: Opptjent inntekt på $ 197,627 millioner
2013: Opptjent inntekt på $ 160,675 millioner
2014: Opptjent inntekt på 141,916 millioner dollar

Men selv før hun startet MSLO, tjente Martha Steward allerede enorme lønnsslipp fra sine forskjellige anstrengelser, blant annet som forfatter, cateringvirksomhetseier og TV-programleder med produsent. Og pengene sluttet aldri å komme inn selv etter å ha etablert MSLO. For eksempel, under Sequential Brands Group, tjente Stewart angivelig 6,6 millioner dollar bare i 2017, inkludert hundretusener i ikke-forretningsreiser, personlig form, skjønnhet og garderobe, samt verktøy og kommunikasjon.

Stewart eier også flere boliger over hele USA, med en eiendomsportefølje anslått til mer enn $ 100 millioner.

Følgende er noen av eiendommer som er tilknyttet Stewart:
• En 1 mål stor eiendom ved havet i Easthampton, New York, kjøpt tidlig på 90-tallet
• En 67 mål stor eiendom i Seal Harbor, Maine, kjøpt i 1997
• En eiendom på 7 mål i Seal Harbor, Maine, kjøpt i 2015 for 5,8 millioner dollar
• En eiendom på 152 mål i Katonah, New York
• Flere enheter i en bygning som ligger på Perry Street i West Village, New York City

Leksjoner fra Martha Stewart

1. Du kan lage det uansett bakgrunn

Selv om hun er en vellykket forretningskvinne i dag, ble Martha Stewart ikke født i velstand. I en alder av 10 år jobbet hun angivelig som barnevakt for forskjellige spillere for New York Yankees, som Mickey Mantle og Yogi Berra .

2. Bedriftens grådighet kan aldri komme deg langt

I 2004 ble Martha Stewart dømt for svindel med aksjehandel og hindring av rettferdighet. Tilsynelatende hadde hun samarbeidet med aksjemegler Peter Bacanovic i en konspirasjon som så henne motta materiell og ikke-offentlig informasjon om den forestående nedgangen i ImClone Systems formuer, der Stewart for tiden var en investor. Hun solgte alle aksjene i selskapet 27. desember 2001, og dagen etter falt selskapets aksjeverdi med 16%. Etter overbevisningen fortsatte Stewart å sone fem måneder i føderalt fengsel.

3. Det er mulig å sprette tilbake

Etter hennes overbevisning ville mange eksperter ha avskrevet Stewart fullstendig. Men etter løslatelsen i 2005 overrasket Stewart alle ved å foreta seg mange høyprofilerte satsinger gjennom Martha Stewart Living, inkludert partnerskap med kjente merkevarer som Kmart og Sears. Hun gjorde også et tv-comeback ved å være vert for The Martha Stewart Show.

Berømte sitater av Martha Stewart

'Hvis du lærer noe nytt hver dag, kan du lære noe nytt hver dag.'

'Mitt nye motto er: Når du er i endring, er du gjennom.'

'Et av mottoene mine er' riktig verktøy for riktig jobb. '

'Uten et åpensinn kan du aldri bli noen stor suksess.'

“Du bør ha det bra med å gjøre hjemmet ditt hyggeligere for familien og vennene dine. Du bør ha det bra med å lage en god middag og lage en kjole til et barnebarn, og skape en vakker bursdagsfest. Det hele er en del av livet. '

Pakk opp

Til tross for de forskjellige juridiske utfordringene Martha Stewart har møtt, er hun fortsatt en av de mest innflytelsesrike forretningskvinnene i verden. Og selv om hun ikke lenger eier Martha Stewart Living Omnimedia, har Stewart fortsatt rekorden for å være Amerikas første egenproduserte kvinnelige milliardær, alt takket være selskapet.

Del Med Vennene Dine:

3 feb tegn