Master P's nettoverdi og hvordan han bygget sitt imperium fra A $ 10.000 livsforsikring

InnholdsfortegnelseHvem er Master P?

Percy Robert Miller, populært kjent under scenenavnet Master P, er en amerikansk rapper, plateprodusent, skuespiller, tidligere basketballspiller og forfatter. Som rapper og plateprodusent er Master P kjent for rappeselskapet No Limit Records.

Rap-etiketten har oppfunnet og ommerket seg gjennom årene, og lanserte under forskjellige navn som New No Limits Records, Guttar Music Entertainment og No Limit Forever Records.

Kjappe fakta

Fullt navn: Percy Robert Miller
Populært navn: Master P
Kjønn: Mann
Bursdag: 29. april 1967
Alder: 53 år
Foreldre: Ukjent
Søsken: Vyshonne King Miller, Corey Miller, Kevin Miller og Germaine Miller
Fødested: New Orleans, Louisiana
Nasjonalitet:

amerikansk

Etnisitet: Afroamerikansk
Utdanning: Booker T. Washington High School, Warren Easton High School, University of Houston, og Merritt College i Oakland, California
Sivilstatus: Skilt. Tidligere gift med Sonya Miller (1989 - 2014)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Romeo Miller, Cymphonique Miller, Hercy Miller, Tytyana Miller, Mercy Miller, Young V, Veno Miller, Itali Miller, Inty Miller
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 200 millioner (per 1. august 2020)
Rikdomskilde: Rapping, plateproduksjon, skuespiller, filmproduksjon og regi, manusforfatter, basketballspill og andre satsinger
Høyde: 6 ′ 4 ″ (1,93 m)
Vekt: 100 kg; I pund: 220 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Master P ble født 29. april 1967 i New Orleans, Louisiana. Etter at foreldrene hans ble skilt da han var veldig ung, flyttet Miller og hans fire søsken sammen med faren. Familien bodde i de kriminelle og fattigdomsstyrte Calliope-prosjektene i New Orleans.

Master P gjorde sitt inntog i musikkbransjen ved å investere $ 10 000 som han arvet som en del av bestefars misforståelsesoppgjør i en rapbutikk kjent som No Limits Records. Senere lanserte han sitt eget plateselskap med samme navn.

Hans første prosjekt var en kassett-EP fra 1990, med tittelen Mind of a Psychopath. Året etter ga han ut debutalbumet Get Away Clean. Master P har siden gitt ut totalt 24 album. 15 av disse er soloprosjekter, mens 6 og 3 er fellesprosjekter med henholdsvis TRU og 504 Boyz.

På grunn av nedgang i platesalget, ba Master P’s No Limit Records konkurs 17. desember 2003. Rapperen bestemte seg for å fokusere på å pleie sine andre satsinger.

I tillegg til musikk har Master P også skåret seg en karriere innen film- og tv-bransjen. Noen av filmene han har spilt i inkluderer Soccer Mom, I Got the Hook Up, Gone in 60 Seconds, Foolish og Toxic. I fjernsyn huskes Master P for sin opptreden i sitcom Romeo (2003 - 2006), der han spilte sammen med sønnen Romeo Miller.

På slutten av 90-tallet signerte Master P separate kontrakter med to NBA-klubber, Charlotte Hornets og Toronto Raptors. Imidlertid spilte han ikke for noen av lagene. 1. september 2007 ga Master P ut sin første bok med tittelen Garantert suksess.

Master P’s nettoverdi

Fra 1. august 2020 hadde Master P en nettoverdi på 200 millioner dollar. Han har tjent mye av sin rikdom fra rapping, plateproduksjon og musikkrelaterte satsinger. I tillegg til musikk, har Master P også tjent sin rikdom fra skuespill og filmproduksjon, manusforfattere, basketballspill og andre investeringer som ikke er relatert til musikk.

Nå har Master P vist seg på topp ti-listen over de rikeste rapperne i verden i noen tid nå. Noe som er ganske overraskende, med tanke på at han ikke har gitt ut noen stor hit på mer enn et tiår. Det er enda mer overraskende at Master P kan finne seg selv blant verdens rikeste rappere da hans helt egen rap-label, No Limit Records, søkte konkurs i desember 2003.

119 betydning

Verre ennå, det nylige selvutgitte studioalbumet hans gikk ikke bra, kommersielt sett. Albumet solgte bare 75 000 eksemplarer, noe som er betydelig lavt for noen som er rangert blant de fineste og rikeste rapperne verden noensinne har kjent. Så, hva er historien bak Master Ps imponerende nettoverdi?

Det hele startet på begynnelsen av 90-tallet, etter bestefarens død. Master P brukte livssikringsoppgjørsjekken på $ 10 000 som han mottok etter bestefarens død for å lansere et av de mest vellykkede forretningsimperiene på 90-tallet. Rapperen åpnet en platebutikk på San Pablo Avenue i Richmond, California, kjent som No Limit Records & Tapes.

Master Ps platebutikk fokuserte på salg av gangster rap-album fra West Coast, en sjanger som spilte en grunnleggende rolle i populariseringen av merkevaren hans. Han utnyttet sin raskt økende popularitet for å signere flere avtaler med store plateselskaper på den tiden.

Mest bemerkelsesverdig sluttet Master P’s No Limit-selskap en avtale med Priority Records. I henhold til kontraktsvilkårene vil No Limits motta en forskuddsbetaling på $ 375 000 for hvert produserte album, samt 75% av grossistprisen for hvert solgte album.

Følgende er Master Ps mest kommersielt vellykkede sanger så langt:

• Get Away Clean (1991)
• Mama’s Bad Boy (1992)
• Ghettos Tryin to Kill Me! (1994)
• 99 måter å dø (1995)
• Ice Cream Man (1996)
• Ghetto D (1997)
• MP Da Last Don (1998)
• Bare Gud kan dømme meg (1999)
• Ghetto Porto (2000)
• Game Face (2001)
• Good Side, Bad Side (2004)
• Ghetto Bill (2005)
• Gaven (2013)
• Empire, fra hetten til Hollywood (2015)
• Intelligent Hoodlum (2017)

Mens rap-etiketten hans brøt økonomiske barrierer på 90-tallet, var ikke Master P i ferd med å lene seg tilbake og sole seg i glansen over prestasjonene hans. I stedet utvidet han imperiet sitt ved å investere i forskjellige sidekast. Noen av dem inkluderer et sportsledelsesselskap, et eiendomsmeglerfirma, et reisebyrå, en kleslinje, en telefonseksforretning, et filmstudio og et videospillfirma.

Fra 1992 til 1998 hadde Master P’s No Limits Records solgt mer enn 120 millioner dollar i album. Bare i 1998 brakte rapperens forskjellige forretningsinnsatser hjem over 160 millioner dollar, hvorav 110 millioner dollar kom fra No Limit Enterprises.

Livsundervisning og karriereinformasjon

1. Vær forsiktig med utgiftene dine

Mester P kunne ha kastet bort $ 10.000 han arvet fra bestefaren. Tross alt jobbet han ikke for det. Imidlertid investerte han beløpet i sin første platebutikk, et trekk som han aldri angret på.

2. Respekt ydmyk begynnelse

Master Ps imperium vokste fra bunnen av. Han startet i en nedslitt bygning hvor han jobbet som bygningens renholder for å tjene sine tre første måneders leie.

3. Ha en finger i hver kake

Selv om han for det meste huskes som en rapper, har Master P siden diversifisert seg i flere andre virksomheter. På et tidspunkt prøvde han til og med å presse lykken i basketball og profesjonell bryting.

Berømte sitater av Master P

“Jeg tror min ting er at jeg vokste opp i gettoen, og jeg var i stand til å få en ny sjanse. Det er det jeg prøver å fortelle barna. ”

«Jeg tror du har gode mennesker og dårlige mennesker i alt du gjør. Hvis du begynner å gjøre en stor del av det, så er det et problem. Det er som i livet. Vi har dårlige leger og advokater. Vi har dårlige prester! Vi retter oss ikke mot hver prest og sier at han er dårlig. Du må gå i kirken, og du må oppsøke noen leger. Noen mennesker må være gode. ”

'Hvis jeg kan gå gjennom det jeg har vært igjennom og gjøre et TV-program med sønnen min og så være en gutt fra hetten og lage plater for folkene jeg lager plater til, er det virkeligheten.'

'Arbeid hardt og gjør aldri unnskyldninger.'

Endelig ord

Master P gir kanskje ikke ut album lenger. Men han har satt sine spor i rapbransjen. Hans liv snakker til en mann som var klar til å la ingen stein stå uberørt i et forsøk på å trekke seg fra fattigdom.

Del Med Vennene Dine: