Finn Ut Antall Engel

Math Chapter Books og Story Collections

Så lei meg for mangelen på en barnebokliste sist mandag håper jeg dette utvalget av Math Chapter Books og Matematikkhistorisamlinger gjør ventetiden verdt det. Vanlige lesere av denne bloggen ( Jippi! Takk for at du holder deg! ) kan være lei av å høre om sønnens lidenskap for tall. Naturligvis elsker han å lese sakprosa mattebøker, men visste du at det er mange flotte mattefiksjoner kapittelbøker og noveller der beregninger spiller en sentral rolle i historien?Math Chapter Books for kids: en liste med mer enn 10 titler

Ved hjelp av min 8-åring har jeg samlet denne listen over matematiske kapittelbøker og historiesamlinger hvor matematiske begreper spille en avgjørende del av historien. De er gode verktøy for læring på tvers av læreplaner. Best av alt, selv om barnets favorittfag på skolen er kunst eller drama eller historie, gjør alle bøkene matematikk tilgjengelig og forteller en god historie. (Og forresten, hvis barnet ditt elsker kunst, prøv en av disse fantastiske matte kunstprosjekter for barn .) {Merk: omslag og titler er tilknyttede lenker.}

MATTE KAPITTELBOKER:


Limonadekrigen . Evan er menneskesmart og hans yngre søster, Jessie, er boksmart. Søskenrivaliteten deres resulterer i en sommerkonkurranse for å se hvem som kan tjene mest penger på å selge limonade. Gjennom hele boken spiller både forretnings- og matteberegninger en viktig rolle, men de overvelder aldri det som egentlig er en historie om et søskenforhold. Også tilgjengelig for tenne.

Hvis du er kjent med Alex’s Lemonade Stand Foundation som samler inn penger for å bekjempe kreft hos barn, kan du være interessert i å vite at den sponser Den store limonadekrigen, inspirert av Davies ’bok der skoler konkurrerer om å skaffe penger. Hvis du tror at skolen din vil delta, kan du finne ut mer om deres offisielle nettside .


Sideways Arithmetic From Wayside School . Fans av den dumme humoren i Louis Sachar Sideways Stories from Wayside School vil nyte den sprø matematikken i disse to bøkene. Du vet at du har gått på en merkelig skole når læreren din kan forklare matematisk hvordan 'hun x han = sass.' Hvert kapittel fungerer som en veldig kort frittstående historie som sentrerer seg rundt et logisk problem som krever matteferdigheter. De er ganske sprø, men også ganske smarte (og ærlig talt utfordrende!). Bøkene inneholder også ledetråder og løsninger på hvert problemoppgave.
7 x 9 = Trøbbel! og Brøker = problemer! . Disse to bøkene var på listen min over Tidlig kapittel bokserie om gutter . Tredjeklassing, Wilson er flau over at han sliter med matte på skolen. Han gruer seg til tidsbestemte tester og frykter vennene hans vil finne ut at han har veileder. Det er mye komisk lettelse i form av en hamster! Sønnen min elsker disse bøkene og har lest dem om og om igjen. Også tilgjengelig for tenne.


Candy Corn Contest . I denne delen av The Kids of Polk Street School-serien sentrerer handlingen rundt en konkurranse for å se hvem som kan gjette antall godismais i lærerens krukke. Som du kanskje forventer, er det mye diskusjon om estimering. Imidlertid, som resten av serien, handler historien også om barn som overvinner usikkerheten og lærer tauene for å være en god venn. Også tilgjengelig for tenne .

populære kapittelbøker for barn


Tannkremmillionæren . Den praktiske siden av matematikken blir fremhevet når sjetteklassingene Rufus og Kate bestemmer seg for å finne på en overlegen tannkrem, selge den og gjøre formuer. Først utgitt for 40 år siden, Jean Merrills bok (hun skrev også Pushcart-krigen ) er fremdeles en svært underholdende feiring av den fantasifulle ånden. Etter å ha lest denne boken, ikke bli overrasket over å se barnet ditt starte opp et nytt gründerarbeid ved å bruke hans eller hennes matteferdigheter!
Math Wiz . Dette er en bok du kan finne på listen min over frittstående tidlige kapittelbøker for gutter . 3. klassing Marty ser på alt i livet som en matematisk ligning som skal løses. Dessverre ser han ikke ut til å kunne løse P.E. problem med hvilken som helst gjenkjennelig formel.Teksten inneholder bilder av de kreative måtene Marty ser verden på matematisk vis. Også tilgjengelig for Kindle.


Phantom Tollbooth . Å, tenkte du Phantom Tollbooth handlet bare om grammatikk og ordspill? Ikke glem Milo og Tock besøker Digitopolis, prate en Dodekahedron og utforske nysgjerrige matematiske begreper som uendelig med en matematiker. Også tilgjengelig for Kindle.


The Number Devil: A Mathematical Adventure . Dette er en merkelig slags bok, oversatt fra tysk, men 8-åringen min erklærte den som en vinner. 12 år gamle Robert har problemer med matematikk, og hver natt i drømmene møter han Number Devil som hjelper ham med å forstå forskjellige matematiske begreper, hvorav noen er ganske avanserte. Illustrasjoner er i farger, noe som er uvanlig for en kapittelbok og matematiske begreper vises visuelt. Også tilgjengelig for tenne .MATTE KORTHISTORIER:


Eventyrene til Penrose den matematiske katten , Videre eventyr av Penrose den matematiske katten og Fraktaler, googoler og andre matematiske fortellinger . Pappas ’bøker inneholder hver sin novelle snevre fokusert på et bestemt matematisk konsept. Du navngir konseptet, det er en forklarende historie om det. Bøkene inkluderer sideanmerkninger, store diagrammer, grundige forklaringer samt foreslåtte aktiviteter. Dette er kjempebra bøker for mattebesatte barn, men er også veldig nyttige for barn som kanskje trenger litt hjelp til å forstå et bestemt konsept. Også tilgjengelig for Kindle (selv om mange av anmeldelsene indikerer at Kindle-versjonene har mange skannefeil) .


Mannen som telte: En samling matematiske eventyr . I det gamle Arabia disponerer Beremiz Samir sin matematiske visdom for å løse problemer, gi råd og inspirert beundring hvor han enn går. Matematiske begreper og viktige matematikers historie fletter gjennom en manns eventyr under sine reiser.

Mer:

  • Matematikkbøker for babyer og småbarn
  • Matematikkbøker for førskolebarn
  • Matematikkbøker for tidlig elementære barn
  • Matematikkbøker om avanserte konsepter
  • Matematikkreferansebøker som faktisk er morsomme
  • Hender på matematikk læring: lage en bok om former (pluss formbøker)

Matematiske kapittelbøker som barna vil elske å lese.

Del Med Vennene Dine: