Michael Jordans nettoverdi og hvordan han bygget sitt imperium

InnholdsfortegnelseHvem er Michael Jordan?

Michael Jordan , offisielt kjent som Michael Jeffrey Jordan, er en amerikansk tidligere profesjonell basketballspiller og forretningsmann. MJ, som de fleste foretrekker å kalle ham, er også hovedeier av National Basketball Association (NBA) -laget, Charlotte Hornets.

Michael Jordan er utvilsomt den største basketballspilleren gjennom tidene. I løpet av sine aktive år som profesjonell basketballspiller spilte Jordan totalt 15 sesonger og vant seks mesterskapstitler med sitt daværende lag, Chicago Bulls.

Michael Jordan var også den mest populære atleten i sin generasjon. Fra begynnelsen av 80-tallet til midten av 90-tallet var Jordan en viktig rolle i markedsføringen av NBA over hele verden. Hans imponerende ytelse viste seg ikke bare på banen, men gjenspeiles også på bankkontiene hans.

10 mars dyrekretsen

Kjappe fakta

Fullt navn: Michael Jeffrey Jordan
Populært navn: Michael Jordan
Kjønn: Mann
Bursdag: 17. februar 1963
Alder: 57 år
Foreldre: James R. Jordan Sr. og Deloris Jordan
Søsken: Larry Jordan, Roslyn Jordan, Deloris Jordan og James Jordan Jr.
Fødested: Brooklyn, New York
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Afroamerikansk
Utdanning: Emsley A. Laney videregående skole og University of North Carolina i Chapel Hill
Sivilstatus: Gift. Tidligere gift med Juanita Vanoy (1989 - 2006)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Yvette Prieto
Barn: Victoria Jordan og Ysabel Jordan (fra nåværende ekteskap) og Jeffrey Jordan, Marcus Jordan og Jasmine Jordan (fra første ekteskap)
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: 2,1 milliarder dollar (fra 1. juni 2020)
Rikdomskilde: NBA karriere, personlige investeringer og godkjenningskontrakter
Høyde: 6 ′ 6 ″ (1,98 m)
Vekt: 98 kg; I pund: 216 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Michael Jordan ble født 17. februar 1963 i Brooklyn, New York, av James R. Jordan Sr. og Deloris Jordan. Faren hans var utstyrsleder mens moren var bankmann. Da han fremdeles var småbarn, flyttet familien til Wilmington i North Carolina.

Michael Jordan deltok på Emsley A. Laney High School før du fortsatte til University of North Carolina i Chapel Hill på et basketballstipend. På universitetet tok han hovedfag i kulturgeografi.

Jordan begynte å spille basketball mens han fortsatt var på videregående skole. Og selv om han deltok i andre spill, som fotball og baseball, var øynene hans rettet mot basketball. I løpet av det andre året, prøvde han uten hell for varsity-basketballaget.

Til tross for sin fantastiske prestasjon på banen så langt, virket hans 5’11 ”høyde mot ham. Heldigvis klarte han å øke høyden med noen centimeter over et par måneder, og i 1981 ble han valgt til å delta i McDonald's All-American Game i 1981.

Jordan stilte opp et strålende show, og samme år vant han et basketballstipend til University of North Carolina i Chapel Hill. Michael Jordan fortsatte å pleie sin lidenskap og talent for basketball, og i 1984 ble han profesjonell. Han spilte for Chicago Bulls fra 1984 - 1993 og 1995 - 1998, deretter for Washington Wizards fra 2001 - 2003.

Her er noen av Michael Jordans personlige priser og utmerkelser:

• 10 All-NBA First Team-betegnelser,
• 10 tittelrekord av all tid
• 14 NBA All-Star-valg,
• 3 All-Star Game MVP Awards,
• 5 MVP-priser,
• 6 NBA-finaler Most Valuable Player (MVP) Awards,
• 9 All-Defensive First Team-utmerkelser, og
• NBA-utdelingen av NBA i 1988

Michael Jordans nettoverdi

Fra 1. juni 2020, Michael Jordan hadde en nettoverdi på 2,1 milliarder dollar. Han regnes for tiden som den rikeste tidligere idrettsutøveren på planeten, så vel som den første milliard-dollar-atleten i verden.

Michael Jordan ble en dollarmilliardær helt tilbake i 2014, etter å ha hevet seg i Charlotte Hornets basketballklubb. Selv om han er pensjonist, Michael Jordan driver vellykkede forretningsforetak og tjener betydelig høyere enn de fleste aktive idrettsutøvere.

Overraskende nok er mesteparten av Michael Jordan Rikdom kom ikke fra hans vellykkede karriere på banen. Ifølge statistikk fra Basketball Reference er Jordans totale inntjening med både Chicago Bulls og Washington Wizards anslått til 93 millioner dollar. Det er hans spenstige virksomhetsånd som gjorde ham utrolig velstående.

En av Michael Jordan Hans mest vellykkede forretningsforetak er hans partnerskap med Nike Air Jordan sneakers merkevare. I 1984 signerte Jordan en partnerskapsavtale med Nike til en verdi av $ 500.000 årlig i mer enn fem år. For tiden innbringer Air Jordan mer enn 3 milliarder dollar i årlige grossistinntekter, og Michael Jordan tar hjem $ 130 millioner ut av det.

engel nummer 97

Men Michael Jordan Årslønn fra Air Jordan blekner i forhold til hans inntjening fra Charlotte Hornets. Jordan begynte som minoritetsinteressent i klubben i 2006, før de kjøpte flere andeler i 2010. For tiden er Hornets verdsatt til rundt 1,5 milliarder dollar, og Michael Jordan har kontroll over klubben.

I tillegg til Air Jordan og Charlotte Hornets, har andre forretningsinvesteringer fra Michael Jordan inkluderer påtegningsavtaler med merker som Hanes, Upper Deck og Gatorade. Jordan er også tilknyttet en Nissan-forhandler og en rekke restauranter. Når det gjelder eiendom, eier han flere eiendommer i North Carolina, Illinois og Utah.

Livsleksjoner fra Michael Jordan

Michael Jordan er kjent både som en pensjonert profesjonell basketballspiller og en driftig forretningsmann. En leksjon vi kan lære av ham, er å aldri være avhengig av bare en inntektskanal.

En annen viktig leksjon vi kan lære av Jordan er at når du har bygget en hederlig offentlig profil, bør du beskytte den med sjalusi. Jordan er kjent for å avvise godkjenningskontrakter som han mener kan ødelegge hans offentlige image. Et eksempel er en lukrativ mulighet som han avviste med Beanee Weenees tilbake i dagene.

Til slutt, Michael Jordan minner oss om en annen hemmelighet av velstandsskaping - deling. Som mange milliardærer er Jordan en kjent filantrop. Han har donert millioner av dollar til mange formål.

Sitater av Michael Jordan

'Du må forvente ting av deg selv før du kan gjøre det.'

'Jeg har feilet igjen og igjen og igjen i livet mitt, og det lykkes meg derfor.'

“Jeg kan godta feil, alle mislykkes i noe. Men jeg kan ikke akseptere at jeg ikke prøver. '

'Gjør alltid en negativ situasjon til en positiv situasjon.'

'Jeg har alltid trodd at hvis du legger ned arbeidet, vil resultatene komme.'

Konklusjon

Michael Jordan er den klart største basketballspilleren noensinne som har prydet banen. Han er også en kløktig forretningsmann som er kjent for å ta kalkulerte risikoer og gjøre tilsynelatende ulønnsomme virksomheter til lukrative.

Del Med Vennene Dine: