Middelklasse biografier og memoarer i vers

En av de mest lesbare sjangrene for ungdomsskoleelever er historier skrevet i vers. Korte dikt og mye hvitt rom på siden appellerer til motvillige lesere, mens meningslag som den poetiske formen gir, oppmuntrer til dyp refleksjon. Middelklassebiografier og memoarer i vers tjener en ekstra fordel - de gir innsikt i livene til ekte mennesker.Versbiografier og memoarer for ungdommer i ungdomsskolen

I min erfaring, ungdomsskoler elsker å lære om historiske og moderne figurer . Kanskje er det fordi de blir kjent med virkelige mennesker som har opplevd følelser, uro, konflikter og triumfer de selv har gjennomgått - selv om de levde omstendighetene var så forskjellige.

Skorpionens seksuelle kompatibilitet

Ungdomsskolebarn elsker også å se hvordan virkelige mennesker har vedtatt sosial endring og overvunnet forholdene deres. Faktisk vil de absolutt bli imponert over fantastiske stemmer i disse historiene!

LES OGSÅ: Barnens skjønnhetsromaner skrevet i vers .

Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon.

Biografier i vers

Etset i leire

Etched in Clay: The Life of Dave, Enslaved Potter and Poet

av Andrea Cheng

Amazon | Indiebound

Vi vet få detaljer om Dave, en slaveri som bodde i South Carolina tidlig på 1800-tallet. Han lærte å lese og skrive og laget vakkert keramikk der han etset navn og poesi i. Cheng har brukt disse få detaljene til å lage en gripende hyllest i vers til Daves liv og arbeid.


Finne underverk

Finding Wonders: Three Girls Who Ended Science

av Jeannine Atkins

Amazon | Indiebound

I denne trippelversbiografien forteller Atkins historiene til tre jenter og hvordan deres nysgjerrighet og vilje til å begrense begrensningene til deres kjønn forandret verden. Maria Merian var en naturforsker født på 1600-tallet. På 1800-tallet søkte Mary Anning etter fossiler på klippene ved Englands kyst, og Maria Mitchell utforsket nattehimmelen fra bredden av Nantucket.


Fred Korematsu snakker opp

Fred Korematsu snakker opp

av Laura Atkins og Stan Yogi

Amazon | Indiebound

Under andre verdenskrig ble Korematsu fengslet for å nekte å bli avrundet og begrenset til en interneringsleir for folk av japansk avstamning. Atkins og Yogi maler et rørende portrett av Korematsu, og introduserer barn for en viktig og modig skikkelse de ellers kanskje ikke hører om i historiebøkene.


Du kan fly

Du kan fly: Tuskegee Airmen

av Carole Boston Weatherford

Amazon | Indiebound

Dette er en kraftig, poetisk beretning om Tuskegee Airman som ble noen av de mest vellykkede pilotene fra andre verdenskrig, til tross for den voldsomme rasismen de møtte.


The Poet Slave of Cuba: A Biography of Juan Francisco Manzano

av Margarita Engle

Amazon | Indiebound

Engle forteller grasiøst historien om Manzanos liv på begynnelsen av 1800-tallet på Cuba. Født i slaveri, men viser et geni for ord, oppdrettet slaveeieren ham som sitt eget barn til hennes død da han fremdeles var gutt. Engle viker ikke unna slaveriets brutalitet. Selv om hun har laget en utmerket bok, anbefaler jeg den ikke til følsomme barn.


Memoarer i vers

Enchanted Air versminne

Enchanted Air

av Margarita Engle

Amazon | Indiebound

4. februar dyrekretsen

Margarita ble født i USA, men moren kom fra Cuba. Forfatteren vokste opp i midten av 1900-tallet i Los Angeles og føler at lojaliteten hennes blir testet av de to landene. Hun tilbringer ferier på Cuba, men alt begynner å endres ettersom forholdet mellom Cuba og USA forverres. Historier om innvandrere er så viktige akkurat nå ( vel, når som helst, egentlig ) og dette er en nydelig om en jente som også lærer å elske lesing og poesi underveis.


Brun jente drømmer

Brun jente drømmer

av Jacqueline Woodson

Amazon | Indiebound

Woodson beskriver hennes minner fra oppveksten i South Carolina, og senere i Brooklyn, på bakgrunn av borgerrettighetsbevegelsen. Versromaner er herlig å lese høyt for 11-åringer, da tråkkfrekvens og rytme gir et ekstra lag til lytteopplevelsen. Fortellingen er morsom og gripende når Woodson finner ut hva som gjør henne spesiell og oppdager kjærlighetsordene sine.


Dette løftet om endring

Dette løftet om endring: One Girl's Story in the Fight for School Equality

av Jo Ann Allen Boyce og Debbie Levy

Amazon | Indiebound

I 1956 var Jo Ann Allen en av 12 afroamerikanske studenter integrert Clinton High School i Tennessee. Boyce forteller historien sin i dette veldig lesbare versminnet. Dikt adresserer både hennes følelser om kampen for sivile rettigheter og hennes egen erfaring med typiske tenåringsfølelser. En side-turner for sikker!


Flere bøker å elske:

Del Med Vennene Dine: