Middle Grade Books for Women's History Month

La oss si det åpenbare. Vi bør ikke begrense læring om kvinnehistorie til en måned av året. Å feire kvinnehistorimåneden i mars er imidlertid en stor påminnelse om behovet for å innlemme bøker om kvinnehistorie hele året! Disse middelklassebøkene for Women's History Month ( og hver måned ) er gode valg for barn i ungdomsskolen og ungdomsskoleelever.collage av bøker for kvinner

( Merk: denne boklisten inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon. )

Denne boklisten er delt inn i tre seksjoner:

  • Historiske fiksjonsromaner
  • Memoarer og selvbiografier
  • Biografier

Aldersanbefalinger er bare en veiledning, ikke harde og raske regler.

Romaner

Det er mange fantastiske historiske skjønnlitterære bøker for barn som fokuserer på opplevelsene til kvinner og jenter. Spesielt for denne listen har jeg valgt noen som er basert på virkelige historier fra viktige øyeblikk i historien. Finn flere av våre historiske skjønnlitterære anbefalinger her .

brev fra cuba bokomslag

Brev fra Cuba

av Ruth Behar

Finn det: Amazon | Bokhandel

jeg kunne ikke slutte å snu på sidene i denne utmerkede epistoromanen. I 1938 forlater Esther moren og broren i Polen og blir med faren sin på Cuba. Esther forteller historien sin i en serie brev til søsteren. Gjør reisen alene, som en jødisk flyktning, ser Esther frem til sitt nye hjem. Vel fremme på Cuba blir hun forelsket i øya og naboene. Faren hennes har jobbet som selger, men Esther er en talentfull syerske og finner suksess med å selge ettertraktede kjoler, slik at hun og faren endelig kan sende til resten av familien. Behar baserte boka på historien til bestemoren. Alder 9 og oppover.


Betty Before X bokomslag

Betty Before X

av Ilyasah Shabazz, med Renée Watson

Finn det: Amazon | Bokhandel

En engasjerende, fiktiv beretning om 11 år gammel, Betty, som ville vokse opp til å bli borgerrettighetsleder, Dr. Betty Shabazz. Betty lærte om kraften til aktivisme gjennom livet i kirken, hørte på mektige talere, inkludert Thurgood Marshall, og dannet vennskap med likesinnede individer. Bettys reise er personlig og politisk, og denne boka er vanskelig å legge ned. Alder 9 og oppover.


Finding Wonders bokomslag med tre jenter som ser på stjernehimmelen

Finn underverker: tre jenter som endret vitenskap

av Jeannine Atkins

Finn det: Amazon | Bokhandel

I denne versbiografien forteller Atkins historiene til tre jenter og hvordan deres nysgjerrighet og vilje til å begrense begrensningene for deres kjønn endret verden. Maria Merian var en naturforsker født på 1600-tallet. På 1800-tallet søkte Mary Anning etter fossiler på klippene utenfor Englands kyst, og Maria Mitchell utforsket nattehimmelen fra bredden av Nantucket. Alder 8 og oppover.


Ahimsa

av Supriya Kelkar

Finn det: Bokhandel | Amazon

I 1942 slutter Anjalis mor seg til Gandhis motstandsbevegelse i India. Dette betyr noen store endringer for 10 år gamle Anjali og hennes livsstil, og Anjali må arbeide for å overvinne sine fordommer mot noen av Indias lavere klasser, som de 'urørlige'. Til tross for sin dedikasjon til ikke-vold, går Anjalis mor i fengsel, og Anjali må bestemme seg for om hun skal begynne å jobbe. Dette er en rørende historie om jentens reise mot å lære om ulikhet og viktigheten av sosial rettferdighet. ( Se også hvor pent omslaget er! ) Fra 8 år og oppover.


For flere fantastiske biografier om kvinner gjennom historien, besøk vår stor bildebokliste overBøker for kvinnehistorikkmåneden

Memoarer og selvbiografier

Dette utvalget av bøker inkluderer kvinner som gjør historie i dag, så vel som kvinner som har bidratt i løpet av det siste århundret. Du kan også glede deg over følgende liste: Middels klasse versbiografier og memoarer

The Beloved World of Sonia Sotomayor bokomslag som viser dommer som ung jente og dommer som voksne kvinner

Den elskede verden av Sonia Sotomayor

av Sonia Sotomayor

Finn det: Amazon | Bokhandel

La oss først diskutere hvor søt Sotomayor var som en jente! Dette er Sotomayors tilpasning av memoarene hennes, Min elskede verden , for unge lesere. Sotomayor forteller historien om å vokse i Bronx og følge drømmene sine med støtte fra familien og samfunnet. Hun presenterer et nyansert bilde av utfordringene og prestasjonene som setter henne på veien for å bli høyesteretts første Latina-rettferdighet. Inspirerende. Alder 10 og oppover.


Stolt: Living My American Dream bokomslag som viser kvinnelig muslimsk olympisk medaljevinner

Proud: Living My American Dream (Young Readers Edition)

av Ibtihaj Muhammad

Finn det: Amazon | Bokhandel

innfødte amerikanske myter for barn

I sin selvbiografi forteller Muhammad sin reise fra barndommen til OL i 2016, hvor hun ble den første kvinnen som konkurrerte i gjerde med hijab, samt den første kvinnelige amerikanske muslimen som fikk en olympisk medalje. Muhammeds historie om utholdenhet vil inspirere middelklasse- og tenåringslesere. Alder 10 og oppover.


Brown Girl Dreaming av Jacqueline Woodson bokomslag

Brun jente som drømmer

av Jacqueline Woodson

Finn det: Amazon | Bokhandel

Woodson beskriver hennes minner fra oppveksten i South Carolina, og senere i Brooklyn, på bakgrunn av borgerrettighetsbevegelsen. Versromaner er fantastiske å lese høyt ettersom tråkkfrekvens og rytme gir et ekstra lag til lytteopplevelsen. Fortellingen er morsom og gripende når Woodson finner ut hva som gjør henne spesiell og oppdager hennes kjærlighetsord. Alder 8 og oppover.


I Am Malala bokomslag som viser jente i rosa hijab mot blå bakgrunn

I Am Malala (Young Readers Edition)

av Malala Yousafzai

Finn det: Amazon | Bokhandel

Jeg er Malala har blitt påkrevd lesing i mange ungdomsskoler og videregående skoler, det er jeg glad for å si! Nobels fredsprismottaker, Malala Yousafzai, ble skutt i hodet av Taliban i en alder av 15. Etter hennes mirakuløse bedring ble hun - og er fortsatt - en sterk stemme og talsmann for jenter og utdannelse over hele verden. Alder 10 og oppover.


vender 15 på veien til frihetsbokomslag

Turning 15 on the Road to Freedom: My Story of the Selma Voting Rights March

av Lynda Blackmon Lowery, illustrert av PJ Loughran

Finn det: Bokhandel | Amazon

Dette er en tiltalende samtalestil, førstepersonsfortelling av Lynda Blackmon Lowery, den yngste personen som marsjerer helt fra Selma til Montgomery. Lowery beskriver hennes opplevelse å bli fengslet ni ganger ( alt før fylte 15 år ) og slått på Bloody Sunday i Selma, Alabama. Det er en fantastisk og iøynefallende historie. Lowery snakker direkte til barn og forteller dem at de har en stemme og kan også være historikere. En endelig referanse til Høyesteretts avgjørelse fra 2013 og påstanden om at det ikke lenger eksisterer diskriminering, utfordrer leseren: 'Hvem som har stemmerett blir fortsatt avgjort i dag.' En suveren, må-lese bok. Alder 10 og oppover.


Reaching for the Moon bokomslag som viser Katherine Johnson som en jente mot en matematisk bakgrunn

Nå for månen

av Katherine Johnson

Finn det: Amazon | Bokhandel

13. juni tegn

Johnson skriver en veldig lesbar selvbiografi som begynner med sin tidlige barndom ( hun gikk på videregående som 14-åring ) gjennom sin utdannelse på college der lærerne måtte komme opp med nye klasser for å holde tritt med hennes matematiske talent. Hun fortsatte med å bli en av de første svarte kvinnene som jobbet på NASA og hjalp til med å få de første mennene på månen. Gjennom selvbiografien beskriver Johnson veisperringene hun møtte på grunn av rasisme og sexisme. Alder 9 og oppover.


Dette løftet om endring bokomslag som viser svarte barn som marsjerer med skolebøker

Dette løftet om endring: One Girl's Story in the Fight for School Equality

av Jo Ann Allen Boyce og Debbie Levy

Finn det: Amazon | Bokhandel

I 1956 var Jo Ann Allen en av 12 afroamerikanske studenter integrert Clinton High School i Tennessee. Boyce forteller historien sin i dette veldig lesbare versminnet. Dikt adresserer både hennes følelser om kampen for sivile rettigheter og hennes egen erfaring med typiske tenåringsfølelser. En side-turner for sikker! Alder 9 og oppover.


The Diary of a Young Girls av Anne Frank som viser fire oppriktige bilder av Anne

Dagboka til en ung jente

av Anne Frank

Finn det: Amazon | Bokhandel

Du trenger ikke at jeg introduserer denne livsendrende boken. Anne Franks førstehåndsberetning om livet hennes i skjul under den nazistiske okkupasjonen av Nederland er viktig lesning for enhver person. Det vil forandre livet ditt. 11 år og oppover.


Biografier

The Girl Who Drew Butterflies bokomslag som viser jenta som leser opp for å tegne en flygende sommerfugl

Jenta som tegnet sommerfugler: Hvordan Maria Merians kunst endret vitenskap

av Joyce Sidman

Finn det: Amazon | Bokhandel

Helt tilbake på 1600-tallet, Maria Merian ( også i Finne underverk , se ovenfor ) var den første personen som dokumenterte sommerfuglens metamorfose. Hun var en selvlært kunstner som var dedikert til å illustrere den naturlige verden, og hun elsket spesielt insekter. Sidman bruker fotografier og illustrasjoner for å detaljere Marians fascinerende liv og kunst, og beskriver hvordan hun kjempet mot rammen av sitt kjønn, slik at hun kunne reise og forfølge sine interesser i en mannsdominert verden. Inkluderer mange nyttige sluttnotater, som tidslinjer, ordlister, etc. Alder 8 og oppover.


Historien om Anna May Wong lilla bokomslag med illustrasjoner av asiatisk amerikansk kvinne i klaffkjole

Historien om filmstjernen Anna May Wong

av Paula Yoo

Finn det: Amazon | Bokhandel

Lee og Low’s 'Historien om ...' serie biografier er en skattekiste av informasjon om mangfoldig historisk skikkelse. ( Selv om det hittil bare inkluderer tre kvinner. Hmmm. ) Biografiene skjever mot et yngre publikum enn de fleste av bøkene på denne listen. Imidlertid er de utmerkede raske lesninger for eldre barn også, og jeg fant dem alle fascinerende, inkludert denne biografien om en asiatisk-amerikansk filmskuespillerinne som kjempet for ikke-stereotype roller for asiatiske skuespillere. For barn som vil lære mer, inneholder boka ressurser for videre lesing. Alder 7 og oppover.

Merk: Paula Yoo har en fantastisk billedbok om Wong, Shining Star: The Anna May Wong Story . Og utvilsomt vil leserne dine like å lære mer om artister fra bøkene på vår liste over biografier av kvinnelige artister .


Fighter in Velvet Gloves gul bokomslag som viser Alaskan Native woman in Rosie the Riveter pose

Fighter i fløyelhansker

av Annie Boochever & Roy Peratrovich Jr.

Finn det: Amazon | Bokhandel

Dette er en kort bok ( under 100 sider ) om Elizabeth Peratrovich, et medlem av Tlingit-nasjonen som kjempet for borgerrettighetene til innfødte Alaskans i midten av 1900-tallet, og bidro til å få Alaskas antidiskrimineringslov vedtatt i 1945. Etter det fortsatte hun å jobbe på vegne av innfødte Alaskans. i alle livets områder. Morsom fakta: Peratrovich er på en minnemynt på $ 1 i 2020. Alder 10 og oppover.


Radium Girls bokomslag i grønne og svarte farger

The Radium Girls (Young Readers Edition)

av Kate Moore

hva du skal gjøre med gamle markører

Finn det: Amazon | Bokhandel

Undertittelen til The Radium Girls er 'den skumle, men sanne historien om giften som fikk folk til å lyse i mørket.' Og ja, når leserne lærer om historien til unge kvinnelige klokkemalere som sakte ble forgiftet med radium tidlig på 1900-tallet, vil de virkelig være redde. ( Bare ikke på en måte som skriker-gjemmer seg under sengen. ) Dette er en velskrevet bok og vil starte samtaler om alle slags emner fra kjemi til arbeidstakeres rettigheter til sexisme. Alder 10 og oppover.


Aldri fanget bokomslag som viser Ona Judge i profil

Never Caught, the Story of Ona Judge (Young Readers Edition)

av Erica Armstrong Dunbar og Kathleen Van Cleve

Finn det: Amazon | Bokhandel

Dunbar og Van Cleve har skrevet en ekstremt lesbar biografi som beskriver hvordan Ona Judges liv ville ha vært, hvordan Washingtons så på slaveri, hvordan de behandlet deres slaver og avgjørende, hvordan de forfulgte Judge etter at hun slapp. Denne boken er en øyeåpner for barn hvis utsikt over Washington ble dannet rundt kirsebærtre-myten. Visste du at Washington forsøkte å bryte sin egen flyktningelov for å fange dommer? Ikke akkurat bildet av en rettferdig og rettferdig leder. Når det er sagt, selv om forfatterens sympati helt klart ligger hos dommer, demoniserer ikke boken presidenten. Alder 9 og oppover.


Amelia Mistet bokomslag som viser fotografi av Amelia Earhart

Amelia Lost: The Life and Disappearance of Amelia Earhart

av Candace Fleming

Finn det: Amazon | Bokhandel

Prisbelønte forfatteren, Fleming, har skrevet et eklektisk utvalg av bøker, men titlene jeg liker aller best er hennes faglitteratur i mellomklassen. Flemings usedvanlig godt etterforskede biografi veksler kapitler mellom Earharts oppvekstår, og de siste dagene før hennes berømte forsvinden. Leserne kommer bort med et nyansert syn på Earhart både som en kvinne som var interessert i å kurere hennes offentlige personlighet og som en intenst nysgjerrig aviatrix. Alder 9 og oppover.


Foto av Hillary Rodham Clinton på bokomslag

Hillary Rodham Clinton: Gjør alt det du kan

av Cynthia Levinson

Finn det: Amazon | Bokhandel

En titt på den første kvinnekandidaten til president for et stort parti som går utover de sensasjonelle overskriftene. Levinson kroniserer Clintons liv fra jentetiden sin til i dag, med fokus på Clintons mantra av 'Gjør alt det du kan', et sitat fra metodisten John Wesley. Levinson beskriver respektfullt Clintons personlige liv, forhold til venner, familie og kolleger og understreker hennes arbeid som aktivist. Barn vil sette pris på å lære at en person som både ble demonisert og lønnet, faktisk bare er et komplekst individ, som alle andre. Alder 8 og oppover.

MER: Bilder av biografier om kvinnelige politikere og kvinnelige aktivister.


Astronauts Women on the Final Frontier Graphic Novel

Astronauts: Women on the Final Frontier

av Jim Ottaviani, illustrert av Maris Wicks

Finn det: Amazon | Bokhandel

I denne spennende grafiske romanen går forfatteren og illustratøren sammen for å fortelle historien om Mary Cleave og Valentina Tereshkova, de første kvinnene i verdensrommet. Fortellingen sentrerer seg om kvinnens reise gjennom opplæringen ved NASA og deres erfaring i en hvit mannsdominert verden. Ottaviani og Wicks har skrevet en fantastisk fortelling med en tung dose humor; Jeg syntes jeg lo mye mer enn jeg forventet av en bok om astronauter! Alder 9 og oppover.


Hidden Figures bokomslag som viser bilde av en gruppe svarte kvinnelige matematikere

Hidden Figures (Young Readers Edition)

av Margot Lee Shetterly

Finn det: Amazon | Bokhandel

Jeg anbefalte å se på Skjulte figurer film med barna dine i min liste over filmer du kan se med tweens , men for å få den mer nyanserte historien, kan du lese boka med dem også. Shetterlys unge leserutgave av boken hennes forteller historien om fire fantastiske svarte kvinnelige matematikere, Dorothy Vaughan, Mary Jackson, Katherine Johnson, ( se Johnsons selvbiografi ovenfor ) og Christine Darden. Kvinnene bidro til NASAs vellykkede oppdrag, men ble stort sett ukjent før nylig. Barn vil også bli fascinert av å lære hvordan kvinnene fullførte alle sine komplekse beregninger ved hjelp av moderne datamaskiner! Alder 9 og oppover.

MER: lære om andre kvinner som har fløyet under radaren innen vitenskapsfeltene: Bøker om kvinnelige pionerer i STEM-fag .

Del Med Vennene Dine: