Finn Ut Antall Engel

Mytologi-inspirerte bøker for barn i alderen 7–13

Hvis barna dine elsker eventyrlige historier, vil disse romanene inspirert av mytologi fra hele verden få dem til å lese.Hva er årsaken til mytenes varige appell? Mange barn går gjennom en fase hvor de leser så mye gresk mytologi som de kan finne; ofte går de så over til å lese norrøne eller egyptiske myter. Men hvorfor holde seg til de tre store? Det er et vell av dynamisk mytologi fra alle verdenshjørner.collage av barn

Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon.

Jeg har visket ut grensene mellom myte og folklore for formålet med denne listen, men jeg er sikker på at de som holder fast i det, vil tilgi meg. Mytologi omhandler generelt guder, gudinner og store, hellige og grunnleggende historier, mens folklore tar for seg ting i mindre skala som dyr, lurehistorier og lignende.

Sidenotat: Barnet ditt har sannsynligvis allerede hørt om Rick Riordans bøker , så jeg har ikke listet dem opp her. Bare i tilfelle de ikke har lest alle seriene hans (som Percy Jackson ), men gå til 'R'-delen i biblioteket ditt, og du vil finne en zillion eksemplarer av hver av bøkene hans. Les dem alle, men velg ut noen fra denne listen også.Vi tar til orde for å beskytte ditt lokale bibliotek og lokale uavhengige murstein og mørtel bokhandel. Hvis du velger å kjøpe bøker på nett, kan du fortsatt støtte uavhengige bokhandlere gjennom bokhandel og til og med se denne boklisten på Bookshop .7 år og oppover

Disse valgene er flotte for mytologifans som nettopp har begynt med kapittelbøker.

Beasts of Olympus bokomslag med Pan og Pegasus

Dyrene fra Olympus

serie av Lucy Coats, illustrert av Brett BeanFinn det: Amazon | BokhandelDemon ( forkortelse for Pandemonium ) er sønnen til Pan, som setter ham i gang med en jobb å passe på mytiske beist på Olympen. Hera tar med seg den skadde Hydra til stallen. Demon må finne kuren, ved hjelp av noen dryads, eller møte Heras vrede. Det er åtte bøker i serien.


bokomslag for Athena the Brain og Zeus and the Thunderbolt of Doom

Heroes in Training / Goddess Girls

serie av Joan Holub og Suzanne Williams, illustrert av Craig Phillips

Helter: Amazon | BokhandelGudinner: Amazon | Bokhandel

Jeg er ikke en fan av markedsføringen av disse to seriene, da det ser ut til at den ene serien handler om/for 'guttegudene' og den andre handler om/for 'jentegudinnene.' Men... hver bok har leksjoner om å bli din egen person og lære å hevde dine egne spesielle talenter. De er lettlest, barna vil sannsynligvis like dem, og det er tolv zillioner bøker i hver serie, slik at barna dine vil holde bibliotekarene opptatt med å sjekke ut bøker.


MER: Adventure Early Chapter Books


Alder 8 og oppover

For unge lesere som er klare til å gå over fra tidlige kapittelbøker til lengre mytologiske romaner, er dette utmerkede valg.

Zeus the Mighty bokomslag med hamster i toga på Olympus-fjellet

Zeus den mektige

serie av Crispin Boyer

Finn det: Amazon | Bokhandel

Zeus, en mektig og liten hamster, sitter på den høye hyllen ved Mount Olympus Pet Center. Han og Demeter ( en cricket ), Athena ( en katt ), og Ares ( å mops ) er overbevist om at de er de faktiske greske gudene. Dyrene blir fanget opp i morsomme kapringer, spesielt etter at Zevs hører en podcast av historien om Jason and the Argonauts og bestemmer seg for å øke rivaliseringen med Poseidon the pufferfish.


Thundercluck! Chicken of Thor bokomslag med en hane og en flygende krigerjente

Thundercluck! Kylling av Thor

av Paul Tillery IV og Meg Wittwer

Kjøpe det: Amazon | Bokhandel

22 juni dyrekretsen

Hvis livet ditt til nå har manglet halvguddommelige kyllinger som kjemper mot det onde og reddet Asgard, er dette bokserien for å fylle gapet. Når et egg blir truffet av en torden, blir det Thundercluck, den utvalgte som er bestemt til å redde Asgard fra den onde Under-Cook. Strålende deadpan humor og et absurd genialt plot er en match made in Asgard.


bokomslag til Thor

Thors bryllupsdag: Av Thialfi, geitegutten

av Bruce Coville, illustrert av Matthew Cogswell

Finn det: Amazon | Bokhandel

Jeg skal innrømme at jeg ikke forventet å nyte denne boken, men jeg likte den like godt som sønnen min, og vi lo begge høyt mens jeg leste den. Det er en veldig morsom tilpasning av en klassisk fortelling fra norrøn mytologi der Thor må kle seg ut som brud for å få tilbake den stjålne hammeren sin. Jeg anbefaler den på det sterkeste som høytlesning.


Aru Shah and the End of Time bokomslag som viser jente som holder glødende lys og fargerik drøm som dyr.

Aru Shah og tidens ende

serie av Roshani Chockshi

Finn det: Bokhandel | Amazon

Jeg elsker at historien er avhengig av hinduistisk mytologi for å ta leserne med på en fantastisk reise. Aru har en tendens til å strekke sannheten, og mens hun tilbringer skoleferien på Museum of Ancient Indian Art and Culture ( moren hennes er arkeolog ), utfordrer klassekameratene henne til å bevise påstanden hennes om at lampen til Bharata er forbannet. Men det som skjer videre involverer frosne klassekamerater, det hinduistiske episke diktet Mahabharata , en demon og dødsriket! Det er tre ( så langt ) bøker i serien.


Sort og hvitt Odd and the Frost Giants bokomslag

Odd og Frostgigantene

av Neil Gaiman, illustrert av Chris Riddell

Finn det: Amazon | Bokhandel

I det gamle Norge er en gutt som heter Odd midt i en uflaksperiode. I skogen møter han en bjørn, en rev og en ørn som forteller ham en merkelig historie som sender ham ut på en reise for å redde gudenes by fra Frostkjempene. Det er egentlig ganske herlig og vil gjøre en morsom høytlesning mens du nipper til et krus med varm sjokolade. Det er et godt valg for barn som elsker norrøn mytologi.


MER: Skandinaviske folkeeventyr


Where the Mountain Meets the Moon bokomslag med kinesisk jente som rir på en rød drage

Hvor fjellet møter månen

av Grace Lin

Finn det: Bokhandel | Amazon

Dette er en av mine favoritt kapittelbøker noensinne, og jeg anser den som en moderne klassiker. Minlis familie lever i fattigdom og Minli legger ut på et oppdrag for å finne Månens gamle mann og endre familiens skjebne. Underveis blir hun akkompagnert av Jadedragen, og reisen hennes er fylt med skjebnesvingninger. Lin vever behendig sammen Minlis søken, farens historier og fantastiske illustrasjoner for å skape en minneverdig historie. Ikke glem følgebøkene, Starry River of the Sky og Da havet ble til sølv .


MER: Bøker som Mulan


Alder 9 og oppover

Mange av disse mytologi- og folklorebaserte romanene er gode å lese høyt.

Secrets of Selkie Bay bokomslag som viser innsjøen i farger

Secrets of Selkie Bay

av Shelley Moore Thomas

Finn det: Amazon | Bokhandel

Cordie og hennes tre søstre bor sammen med faren sin på kysten av Irland i en kystby som tjener på historier om mytiske selkies, seler som kan kaste huden for å bli mennesker på land. Faren deres pleide å forske på de lokale nisseselene, som nå alle på mystisk vis har forsvunnet. Moren deres har også forsvunnet. Når Cordie spinner en fortelling for søsteren sin, Iona, blir den yngre søsteren overbevist om at moren deres er en selkie, returnert til havet. Vær forberedt på en overraskende slutt!


MER: Gjenfortellinger av eventyr


Lalani of the Distant Sea bokomslag som viser jente i rød båt mot et stort tre

Lalani fra det fjerne hav

av Erin Entrada Kelly

Finn det: Bokhandel | Amazon

Denne boken vil fange barnets oppmerksomhet fra første side. Rikt ordforråd og bilder hentet fra filippinsk folklore tar lesere og lyttere med på et spennende og helt unikt eventyr. Jeg elsket denne boken og klarte ikke legge den fra meg. Lalanis mor blir syk og Lalani legger ut på en reise over havet til det legendariske Mount Isa i håp om å kurere henne. Temaer spenner fra grensene for personlig ansvar, familiære relasjoner og lojalitet, og misbruk av makt og lederskap.


Storm Runner bokomslag med fargede lag av vulkan og store øyne

Stormløperen

serie av J.C. Cervantes

Finn det: Bokhandel | Amazon

I Stormløperen , Maya-mytologien står i sentrum. Tretten år gamle Zane får vite at vulkanen i bakgården hans i New Mexico faktisk er et fengsel for en maya-gud. Når Brooks, en mystisk jente som skifter form, dukker opp for å hjelpe Zane med å oppfylle sin skjebne, begynner eventyret.


Jumbies bokomslag som viser glødende øyne i en blå skog og barn som gjemmer seg.

Jumbies

serie av Tracey Baptiste

Finn det: Bokhandel | Amazon

Baptiste bruker haitisk folklore for å fortelle historien hennes. Corrine La Mers tante Severine er en 'jumbie', en mystisk skapning i skogen. Severine leter etter mennesker som kan forvandle seg til knaller og Corrine må finne en måte å stoppe henne på. I den andre boken drar Corrine til havet for å få svar om øyas savnede barn fra hav-jumbie.


MER: Diverse fantasybøker for barn


Slangen

Slangens hemmelighet

serie av Sayantani DasGupta

Finn det: Bokhandel | Amazon

DasGuptas originale historie bygger på bengalske myter og folklore. Kiranmala og indisk sjetteklasses interdimensjonal demondreper er bekymret. En trolldom som har gått galt har sendt foreldrene hennes inn i en annen dimensjon, og hun er i ferd med å bli spist av en rakkhosh demon på sitt eget kjøkken. Dermed begynner et svært engasjerende og morsomt eventyr der Kiranmala avviser to prinsers tilbud om å redde henne, reiser til en magisk dimensjon full av fantastiske beist, kjemper mot demoner, løser gåter og redder New Jersey.


When You Trap a Tiger bokomslag som viser tiger og en veltet krukke med gnistre

Når du fanger en tiger

av Tae Keller

Amazon | Indiebound

Lily, broren og moren flytter inn hos hennes koreanske bestemor. Halmoni ( hennes bestemor ) pleide å fortelle sengetidshistorier basert på koreansk folklore, og nå ser Lily en magisk tiger. Halmoni har dårlig helse og Lily gjør et kupp med tigeren slik at bestemoren hennes kan bli frisk. Fantastisk og magisk.


Tristan Strong bokomslag som viser gutt rygg mot rygg med Paul Bunyon i krigerstilling

Tristan Strong slår et hull i himmelen

serie av Kwame Mbalia

Finn det: Amazon | Bokhandel

Tristan Strong sørger over tapet av sin beste venn og dro motvillig til Alabama for å bo hos besteforeldrene. Mens han kjemper med en merkelig skapning slår han et tre, og åpner en passasje mellom verden hans og MidPass. Eventyr og kamper følger mens Tristan møter personer og skapninger fra afroamerikanske og vestafrikanske myter og folklore. Unge lesere som elsker episke eventyr, listige fiender og heroiske legender vil elske denne historien. Sterkt anbefalt.

Del Med Vennene Dine: