Sakprosa-bøker om oppfinnelser og oppfinnere

For barn med nysgjerrige sinn ( det er alle barna i verden ), få ​​ting er mer inspirerende enn historier om mennesker som oppfant fascinerende produkter og maskiner. Disse sakprosabøkene om oppfinnelser vil fylle barnas hoder fulle av fantastiske fakta og deretter få dem ut av sofaen for å prøve seg på deres egne oppfinnelser. De er også gode bøker for å lære barna om STEM- og DAMP-fag!Sakprosa bøker om oppfinnelser og oppfinnere

Jeg valgte bøker om både store og små oppfinnelser, dyp og vanlig, fra tyggegummi til flymaskiner, fra sprøytepistoler til gårdsutstyr. Selv om jeg kvalifiserer disse som sakprosabøker flere av dem har sterke skjønnlitterære elementer, først og fremst ved å inkludere oppfunnet dialog. Så når du leser dem høyt for barna dine, kan og bør du diskutere hvordan forfatterne bruker dialog for å fortelle en historie og hvordan deres valg fargelegger vår oppfatning av emnet. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Pop !: The Invention of Bubble Gum av Meghan McCarthy. Dette er en morsom titt på hvordan tyggegummi ble oppfunnet av Walter Diemer, en regnskapsfører som jobbet på en godterifabrikk. Veldig fargerike illustrasjoner beveger historien videre, og barna vil føle spenningen ved å endelig lykkes etter å ha jobbet mot et mål. Alder 5 og oppover.


Jenta som tenkte på bilder: Historien om Dr. Temple Grandin av Julia Finley Mosca. En nydelig bok skrevet i rim om hvordan Grandins forskjeller faktisk er hennes styrker. Når tradisjonell utdannelse ikke kan tilpasse seg Grandin, finner hun sin plass på en gård der oppfinnelsene hennes hjelper til med å bygge bedre gårder og forbedre dyrenes liv. Alder 5 og oppover.


Hullhistorien om smultringen av Pat Miller. Hvem elsker ikke smultringer? Og har du noen gang lurt på hvorfor de har det nysgjerrige hullet, jeg mener hvem ville ta bort en del av den delikatessen? Nå kan du finne ut av det ved å lese om hvordan sjømann Hanson Crockett Gregory bestemte at hullet er en nødvendig ingrediens! Alder 5 og oppover.
Whoosh !: Lonnie Johnsons Super-Soaking Stream of Inventions av Chris Barton. Barn vil elske å lære hvordan deres favoritt Super-Soaker leketøy ble oppfunnet! Det kan også være overrasket at det ble oppfunnet av en mann som hadde en karriere hos NASA. Alder 5 og oppover.


Marvelous Mattie: Hvordan Margaret E. Knight ble en oppfinner av Emily Arnold McCully. Mattie, den første amerikanske kvinnen som fikk patent, begynte å finne på ting da hun bare var en jente. Hun fant ut hvordan hun skulle lage raskere sleder, bedre drager, og da hun var tolv, oppfant hun et apparat for å beskytte vevarbeidere. Hun oppfant også en maskin for å produsere papirposer. Illustrasjonene i denne boka er fantastiske. Flytende akvareller er ledsaget av tegning som tegninger av Matties oppfinnelser.


Mr. Ferris and His Wheel av Kathryn Gibbs Davis. Dette er et fascinerende blikk på hvordan en ingeniør trosset tyngdekraften for å skape det ikoniske pariserhjulet. Illustrasjonene er rett og slett fantastiske, og teksten kombinerer effektivt en overbevisende og ganske spennende fortelling med historiske fakta om oppfinnelsen. Alder 5 og oppover.MER: Se alle våre saklitteraturboklister !


Six Dots: A Story of Young Louis Braille av Jen Bryant. Oppfinnelser handler ikke alltid om å blande sammenblandinger i et laboratorium. Dette er den interessante historien, skrevet i førstepersonsfortelling, som ser på Brailles barndom, hvordan han mistet synet og hvordan han oppfant et lesesystem for blinde. Alder 5 og oppover.


Boo-Boos som forandret verden av Barry Wittenstein. Hva gjør du når kona din fortsetter å skade seg selv? Vel, du jobber med å finne ut av en enkel måte for henne å bandasje sårene sine, selvfølgelig! Jeg har alltid syntes det er søtt at barn har et kjærlighetsforhold med plaster, og de vil glede seg over denne historien der speiderne i Amerika spiller en avgjørende rolle! Alder 5 og oppover.
Jenter tenker på alt: Historier om geniale oppfinnelser av kvinner er en fascinerende samling av historier om kvinner du aldri har hørt om og deres oppfinnelser som du kanskje eller ikke er kjent med. Alder 8 og oppover.

flerkulturelle bøker for barnehageelever


Øreklokker for alle !: Hvordan Chester Greenwood ble kjent som oppfinneren av øreklokker av Meghan McCarthy. Bøker om oppfinnelser handler ikke alltid om ting som WOW. Noen måtte finne på øreproppen, ikke sant? Chester Greenwood var ikke en fan av kalde ører som ble brakt av Maine-vintrene, og han bestemte seg for å gjøre noe med det, utviklet øreproppen og patenterte den da han bare var nitten år gammel! Alder 5 og oppover.


The Fabulous Flying Machines of Alberto Santos-Dumont av Victoria Griffith. En veldig morsom bok å lese høyt! Du har kanskje hørt om Wright-brødrene, men vet du om Alberto Santos-Dumon? Han var en brasiliansk oppfinner som fløy sitt eget selvgående fly over Paris. Anbefales på det sterkeste for barn i alderen 5 år og oppover.

Hva du skal lese etter denne listen over bøker om oppfinnelser:

Beste faglitterære dyrebøker for barn

Bildebøker for å inspirere barn til å tenke og finne på

STEM-bøker for barn i alle aldre

Se hovedindeks over alle våre 200+ boklister !

Del Med Vennene Dine: