Finn Ut Antall Engel

Faglitteratur Earth Science Books for Kids

Å lage denne listen over ikke-faglitterære jordvitenskapelige bøker for barn, satte virkelig et lys på hvor kresne jeg er når jeg velger sakprosabøker . Det er lett nok å legge inn et emne, for eksempel 'vulkaner', i bibliotekatalogen og finne massevis av bøker, men hvilke vil du faktisk like å lese med barna dine? Nå er mange av de faglitterære jordvitenskapelige bøkene du finner i hyllene helt gode, velskrevne og veldig nyttige for barn som leter etter fakta om hvorfor orkaner dannes, eller hvor mange lag jorden har, og jeg vil ikke banke på dem. Men for å være helt ærlig vil jeg ikke lese dem!

Nonfiction Earth science bøker for barn

Så med all min kresenhet håper jeg at jeg har laget en liste over ikke-skjønnlitterære jordvitenskapelige bøker som tar for seg noen av de relevante feltene, som geologi, meteorologi, økologi og oseanografi som barna dine og dere kan ha glede av sammen.51 engelnummer

Som en bonus, hvis du som meg ikke har en omfattende akademisk bakgrunn innen jordvitenskap, vil du lære noe sammen med barna dine! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

Meteorologibøker


Orkaner av Gail Gibbons. Jeg liker virkelig Gibbons samling av faglitterære bøker. Hun har et stort arbeid og tekstene hennes er informative og enkle å lese, perfekte for yngre grunnskoleelever. Imidlertid vil alle som leter etter grunnleggende informasjon om orkaner gjøre det bra å lese denne boken også. Jeg tenker ofte på mye av min vitenskapelige kunnskap som voksen har kommet fra å dele denne typen sakprosabøker med barna mine! Jeg anbefaler også Tornadoer! Alder 4 og oppover.


Druknet by: orkanen Katrina og New Orleans av Don Brown. Denne rørende boken er formet som en grafisk roman og ser på den fysiske ødeleggelsen av orkanen Katrina, så vel som den emosjonelle tollen for innbyggerne. Alder 12 og oppover.


Se på været av Britta Teckentrup. Dette er min slags jordvitenskapelige bok! Denne store, tykke boken klarer å flyte som en poetisk bildebok, mens den fremdeles passer inn mange fakta om meteorologi og værhendelser. Jeg elsker måten teksten ber leserne om å stoppe og tenke på sin egen opplevelse av vær - vind, regn, is, skyer og mer. Og illustrasjonene er fredelige og fristende. En skikkelig godbit. Alder 6 og oppover.

Geologibøker


Grand Canyon av Jason Chin. Alle Chins bøker er spektakulære, og denne boken som undersøker geologien i Grand Canyon er ikke noe unntak. Historien følger et barn og en voksen på en spasertur gjennom Grand Canyon, og beskriver hvordan lagene ble dannet, plantene og dyrelivet som lever i bassenget. Det er så mye informasjon her at du og barna dine vil lese den om og om igjen, og så vil du umiddelbart begynne å planlegge din neste ferie! Sørg for å se etter Jason Chins andre bøker på sakprosahyllen! Alder 5 og oppover.


Begravet sollys: Hvordan fossile brensler har forandret jorden av Molly Bang og Penny Chisholm. Dette er helt nydelige bøker, og illustrasjonene spretter virkelig historien om hvordan fossile brensler som kull, olje og gass blir til gjennom millioner av år. Jeg elsket ideen om at de virkelig er begravd sollys. Bang og Chisholm har andre bøker i denne serien som du bør lese! Alder 5 og oppover.


Planet Earth / Inside Out av Gail Gibbons. Her er nok en bok av Gibbons som er verdt å lese. Denne boka gjør nøyaktig hva tittelen antyder: den viser lagene på jorden og hvordan de jobber sammen for å danne en fantastisk planet. Alder 5 og oppover.

finkesymbolikk


Da planeten jorden var ny av James Gladstone. Dette er en fin oversikt over jordens evolusjon med tiltalende illustrasjoner som tar barna med på en litt poetisk reise i planets historie! Alder 4 og oppover.


Eldre enn skitt: En vill men sann historie fra jorden av Don Brown og Michael Perfit. Som med Browns bok om orkanen Katrina (se ovenfor), vil barna elske den grafiske romantilnærmingen til geologisk historie. En quirky groundhog og en orm påvirker fakta når de utforsker jorden, dens naturlige underverk og ustabile historie. Alder 5 og oppover.


National Geographic Kids Everything Vulkaner og jordskjelv av Kathy Furgang. National Geographic er alltid en utmerket kilde til informasjon, og barna vil elske å lære om vulkaner og jordskjelv i dette omfattende og veldig lesbare oversikten over fenomenene. Alder 5 og oppover.


Geology Lab for Kids: 52 prosjekter for å utforske steiner, edelstener, geoder, krystaller, fossiler og andre underverk på jordens overflate av Garret Romaine. Jeg kaster denne aktivitetsboken i denne listen over jordvitenskapelige bøker for barn, fordi jeg virkelig elsker LAB-serien med aktivitetsbøker. Etter å ha lest alt om hvordan jorden er satt sammen, vil barna ønske å utforske det selv!

Oseanografi og økologi bøker


Alt vannet i verden av George Ella Lyon. En nydelig poetisk forståelse av hvordan vann sykler rundt om i verden. Jeg elsker bildene i illustrasjonene og rytmen i teksten. Alder 4 og oppover.


Livets tre: Den utrolige biologiske mangfoldet av livet på jorden av Rochelle Strauss. En titt på de fem kongedømmene på jorden, med vakre illustrasjoner. Mange detaljer og nytt ordforråd vil fylle barna som er sultne på ny informasjon om jordens økosystem.


Life on Surtsey: Islands Upstart Island av Loree Griffin Burns er en tittel fra de store Scientists in the Field-serien med vitenskapsfokuserte bøker. Det er et fascinerende blikk på hvordan livet utvikler seg på nytt land (1963!) Og er spesielt nyttig for eldre barn. Alder 8 og oppover.


Ocean Sunlight: How Tiny Plants Feed the Seas og Levende sollys: Hvordan planter gir jorden liv av Molly Bang og Polly Chisholm. To flotte jordvitenskapelige bøker som vil blende barna med illustrasjonene sine, samtidig som de gir mye informasjon om hvordan jordens økosystemer fungerer. Alder 5 og oppover.

Flere faglitterære bøker for barna dine:

Sakprosa-bøker om oppfinnelser og oppfinnere

kreft sex

Beste sakprosa dyrebøker for barn

Del Med Vennene Dine: