Bildebokbiografier om mindre kjente svarte helter

På skolen lærer barn om svarte helter som Fredrick Douglas, Martin Luther King, Jr., Harriet Tubman, men kjenner de historiene til Carter Woodson, MaVynee Betsch og Mary Fields? Sørg for å inkludere disse bildebokbiografiene om mindre kjente svarte helter i barnets leseplan, og de vil lære om de fascinerende og verdensforandrende livene til viktige historiske personer.

Collage av bildebokbiografier om mindre kjente svarte helter

Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon.

Mennene og kvinnene som er omtalt i disse barnebiografibøkene kjempet for rettferdighet, skapte kunst, fullførte vågale bragder og gjorde til og med gatene tryggere. Livet ditt vil bli rikere ved å vite om dem.Selv om vi oppfordrer deg til å beskytte biblioteket og den lokale bokhandelen, bør du vurdere bokhandel hvis du velger å kjøpe bøker på nettet. Bokhandel støtter uavhengige bokhandlere. For enkelhets skyld har jeg kuratert denne listen over svarte biografier på Bookshop her .

Trenger du en pdf-versjon av denne boklisten? Finn den nederst i dette innlegget.

Carter leser avisens bokomslag

CARTER LESER AVISEN av Deborah Hopkinson, illustrert av Don Tate

Finn det: Amazon | Bokhandel

Jeg begynner denne listen med en bildebokbiografi om Carter G. Woodson fordi Woodson er allment sett på som faren til Black History Month. Woodson vokste opp med å lese avisen for sin far fordi, selv om faren ikke kunne lese, mente han at han burde bli informert. Da Woodson flyttet bort og gikk på jobb i kullgruvene, tok livet hans en vending da han begynte å lese for de andre gruvearbeiderne, og tok seg tid til å finne materiale som ville interessere dem. Woodson tok videre en doktorgrad fra Harvard, og en professor utfordret ham til å bevise at svarte mennesker hadde en historie verdt å lære om. Han gjør det, og mer. Alder 6 og oppover.

Sting for Stitch bokomslag

STING FOR STING av Connie Schofield-Morrison, illustrert av Elizabeth Zunon

Finn det: Amazon | Bokhandel

Jeg fant livet til Elizabeth Hobbs Keckley så overbevisende at jeg fikk mannen min til å lese denne barneboken! Keckley ble født slavebundet og behandlet av sine hvite eiere med samvittighetsløs grusomhet. Da den ble solgt, fikk den nye eieren henne til å lære å sy, og Keckley utviklet et utrolig talent. Hvite kvinner, inkludert Robert E. Lees kone, søkte hennes håndverk. Hun var til slutt i stand til å kjøpe friheten sin og gikk i virksomhet for seg selv, og ble den offisielle kommoden for førstedame Mary Todd Lincoln. Ikke gå glipp av denne. Fra 7 år og oppover.

9. okt dyrekretsen

MER: Bildebokbiografier om afroamerikanske kvinner

Saving the Day bokomslag

REDDER DAGEN av Karyn Parsons, illustrert av R. Gregory Christie

Finn det: Amazon | Bokhandel

Som gutt som vokste opp i en bondefamilie, var Garret Morgan ivrig etter å hjelpe, men han var ikke like flink til gårdsarbeid. Imidlertid elsket han å drømme. Foreldrene hans oppmuntret ham til å flytte til byen for å studere, hvor han pleiet interessen for å fikse og fikse ting. Etter å ha vært vitne til en kollisjon mellom en bil og en hest og vogn, kommer han på ideen til et trafikksignal. Lyse og dristige illustrasjoner følger med en rimende tekst, noe som gjør dette til en flott høytlesning. Alder 4 og oppover.

Nina bokomslag

NINA: EN HISTORIE OM NINA SIMONE av Traci N. Todd, illustrert av Christian Robinson

Finn det: Amazon | Bokhandel

Todds bildebokbiografi om den afroamerikanske musikeren, Nina Simone, begynner i Ninas barndom. Moren hennes var en pastor og en hushjelp og unge Eunice ( som hun ble kjent da ) startet pianotimer som mammas arbeidsgiver hjalp til med å arrangere. Eunice fortsatte å spille musikken sin i det segregerte sørlandet, men ble nektet adgang til Curtis Institute of Music på grunn av hudfargen hennes. Men Eunice klarte ikke å stoppe musikken i henne, og hun begynte å spille på barer og klubber, og brakte musikk til borgerrettighetsbevegelsen. Alder 6 og oppover.

MER: Bildebøker om fantastiske afroamerikanske kvinner

Saving American Beach bokomslag

SAVING AMERICAN BEACH av Heidi Tyline King, illustrert av Ekua Holmes

Finn det: Amazon | Bokhandel

MaVynee Betsch vokste opp i Jim Crow Florida hvor havet hadde en bokstavelig taulinje som skilte mellom der hvite og svarte kunne svømme. Bestefaren hennes kjøpte en strand hvor afroamerikanere kunne komme for å nyte havet. MaVynee vokste opp til å bli operasanger, men da hun kom hjem, fant hun stranden full av søppel og på grensen til å bli overtatt av utviklingen. Hun brukte resten av dagene på å redde «American Beach». Alder 6 og oppover.

Runaway bokomslag

RUNAWAY: DEN DRIFTIGE RØMMING AV ONA-DOMMER av Ray Anthony Shepard, illustrert av Keith Mallett

Finn det: Amazon | Bokhandel

Ona Judge vokste opp under slaver av George Washingtons familie. Når Martha Washington gir Ona til barnebarnet sitt, løper Ona. Teksten er skrevet som om fortelleren snakker til Ona, stiller henne spørsmål om hennes valg og beskriver omgivelsene hennes. Denne narrative innbilskheten gjør det lettere å stille barna gjennomtenkte spørsmål om Onas opplevelse. Jeg tror Onas historie er spesielt viktig som et motstykke til alle George Washington-som-heltens bildebøker. Ikke for å forminske Washington, men for å gi barna en klarere og mer nyansert forståelse av livet på den tiden. Alder 6 og oppover.

Mørk var natten bokomslag

MØRK VAR NATTEN av Gary Golio, illustrert av E. B. Lewis

Finn det: Amazon | Bokhandel

Denne lyriske biografien leser som et kjærlighetsbrev til 'Blind Willie' Johnson. I 1977 sendte NASA en samling opptak ut i verdensrommet. Utvalgene ble valgt fordi de representerte Jorden og menneskeheten. En av Johnsons ordløse sanger var blant dem. Golio begynner Johnsons historie i barndommen. Moren hans døde tidlig og unge Willie ble blind rundt syv år. Men Johnson brakte lys inn i verden med sin sang og nyskapende musikkstil som 'formidlet følelsen av ensomhet som alle mennesker føler.' Nydelige illustrasjoner speiler den beroligende rytmen i teksten. Fra 5 år og oppover.

14 september dyrekretsen

MER: Civil Rights bildebøker for barn

La Er Buck bokomslag

LA OSS ER BUCK av Vaunda Micheaux Nelson, illustrert av Gordon C. James

Finn det: Amazon | Bokhandel

Da George Fletchers familie flyttet til Oregon, vokste han opp og lekte med barn fra Umatilla-indianerreservatet, og lærte språket deres og hestekunsten. I tenårene begynte han å konkurrere i rodeo. I Pendleton Round-Up fra 1911 konkurrerte Fletcher mot en hvit rancher og en Nez Perce cowboy. Selv om Fletcher presterte bedre enn de andre mennene, gikk prisen til den hvite mannen. Den lokale sheriffen ville imidlertid ikke la urettferdigheten stå og ledet en kampanje for å få Fletcher hedret som 'The People's Champion'. Forfatteren inkluderer utmerkede sluttnoter. Alder 6 og oppover.

Mellom linjene bokomslag

MELLOM LINJENE av Sandra Neil Wallace, illustrert av Bryan Collier

Finn det: Amazon | Bokhandel

Ernie var et stille barn som elsket å tegne. Hendene hans tegnet hender. Men det stoppet ikke fotballtreneren på videregående fra å rekruttere ham til å spille fotball. Ernie studerte kunst på college mens han var på et fotballstipend. Selv om han fortsatte å spille ball, drev han fortsatt med kunst. Han sluttet aldri å se skjønnheten i verden rundt seg. Som vanlig er Colliers malerier fantastiske. Alder 6 og oppover.

Lizzie krever et Seat bokomslag

LIZZIE KREV PLASS av Beth Anderson, illustrert av E. B. Lewis

Finn det: Amazon | Bokhandel

Dette er en fantastisk bok for å starte en samtale med barn om hvordan fraværet av slaveri ikke betydde tilstedeværelsen av likhet. Elizabeth Jennings var en fri svart kvinne som bodde i 1800-tallets New York, som da var en 'fri' stat. Når en hvit konduktør forteller Lizzie at hun må vente med å kjøre gatebilen for 'fargede' personer, blir hun opprørt og går til sak. Utmerkede sluttnotater gir ytterligere informasjon og kontekst. Alder 6 og oppover.

Fearless Mary bokomslag

FREDLØSE MARY av Tami Charles, illustrert av Claire Almon

Finn det: Amazon | Bokhandel

20. februar tegn

I 1895 trenger byen Cascade, Montana en diligenssjåfør. Denne spesielle ruten er farlig og krever at sjåføren forsvarer diligensen mot fredløse, ville dyr og potensielt farlige forhold. Tidligere slave, Mary Fields, vil ha stillingen. Ikke overraskende er det få som tror at en svart kvinne er egnet for jobben. Men Mary er bestemt. En morsom, fartsfylt historie som er flott å lese høyt. Fra 5 år og oppover.

MER: Stor liste over barnebøker for Black History Month