Finn Ut Antall Engel

Bildebokbiografier om kvinner i sport

Det er vanskelig å tro at det en gang var en gang kvinner og jenter ble motet fra å drive sport eller bli involvert i atletiske sysler. Som du vet fra min liste over bildebøker om kvinner i historien , det er noen beundringsverdige kvinnelige trailere i sportens verden.Bokliste over barn

Når jeg valgte disse biografiene, ønsket jeg virkelig å inkludere et eklektisk utvalg av sportslige sysler. Det var morsomt å lese om alle de fryktløse kvinnelige idrettsutøverne som skrev historie i sporten sin, enten det var ved å slå rekorder, baner vei for fremtidige kvinner eller oppnå utrolige prestasjoner av styrke og utholdenhet.

Denne listen begynner med et utvalg av sport og slutter med flere bøker i noen få populære kategorier: baseball, tennis og friidrett.

(Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker som tjener provisjon.)

Barnebøker om kvinnelige idrettsutøvere av alle slag

Tillie den fryktelige svensken: Hvordan en kvinne, en syål og en sykkel endret historien

av Sue Stauffacher

Amazon | IndieboundSpør barna dine om hvordan de liker å sykle mens de har på seg lange tunge skjørt. Spør deretter hvordan de ville ha det hvis de ikke fikk fart ned bakker med vinden som pisket gjennom håret. Da vil de forstå hvorfor svensk innvandrer, Tillie Anderson, sydde seg et skandaløst tettsittende antrekk og begynte å delta i sykkelritt der hun ikke lenger måtte begrense seg til å ri elegante figuråtter. En fantastisk kvinnelig idrettsutøver som er verdt å vite!


Roller Derby Rivals

av Sue Macy

Amazon | IndieboundDette er akkurat hva en biografibiografi om kvinnelige idrettsutøvere skal være! Roller Derby Rivals er en spennende, spennende, informativ tekst som fagmessig integrerer historien med fakta og illustrasjoner som transporterer deg til arenaen! Det er 1948 og to rivaler derby-dronninger står overfor. Midge 'Toughie' Brasuhn og Gerry Murray opptrådte som rivaler akkurat som dagens brytere, og alle venter åndeløst på sitt neste TV-kamp! ' Kjempegøy om et emne som ikke ofte dekkes i barnebøker.


Mermaid Queen: The Spectacular True Story Of Annette Kellerman, Who Swam Her Way To Fame, Fortune & Swimsuit History!

av Shana Corey

Amazon | IndieboundAnnette Kellerman hadde vanskeligheter med å gå som barn, så faren oppfordret henne til å begynne å svømme som en måte å styrke bena på. I en tid da kvinner ikke var tillatt på den konkurransedyktige svømmescenen, begynte Kellerman å utvikle en mer kunstnerisk form for svømming som vi nå tenker på som vannballett. Hun utførte svømming, dykking og akvakrobatikk for å tilbe folkemengder og presset seg alltid til å gjøre mer og gjøre det bedre. Denne boka om litt kjent heltinne er kjempegøy.


Basketball Belles

av Sue Macy

Amazon | Indiebound

I 1896 spilte Agnes Morley i det første kvinnelige basketballspillet noensinne. Det var Stanford vs Berkeley, i tilfelle du lurte på. Ekspert sportsbiograf, Sue Macy, introduserer leserne til fødselen av kvinnebasket. Macy forteller historien om Morleys overgang fra rancheliv til sportshistorie.


Isbryter: Hvordan Mabel Fairbanks endret kunstløp

av Rose Viña

Amazon | Indiebound

Mabel Fairbanks var den første afroamerikanske kvinnen som ble innført i den amerikanske kunstløpshallen. Hun fikk sin start i en tid da bare hvite var tillatt på offentlige skøytebaner, men Fairbanks holdt ut og underholdningssjef, Wally Hunter, bygde henne en bane i sitt hjem slik at Fairbanks kunne gå på skøyter når som helst. Selv om Fairbanks-karrieren ikke var alt hun ønsket, og hun aldri fikk lov til å konkurrere i en større begivenhet, var hun viktig for å bane vei for fremtidige afroamerikanske skøyteløpere.


Nadia The Girl Who Couldn't Sit Still

av Karlin Gray

Amazon | Indiebound

Rumensk gymnast, Nadia Comaneci, skrev historie ved OL i Montreal i 1976, og hun kom dit fordi moren hjalp henne med å konsentrere all sin overflødige energi til en bestemt sport! Greys biografi forteller historien om Nadias fremvekst til gymnastikk og Christine Daveniers illustrasjoner fanger fantastisk den flytende bevegelsen til Comanecis atletiske talent.


En jente kalt Genghis Khan: Hvordan Maria Toorpakai Wazir lot som om hun var en gutt, trosset Taliban og ble en verdensberømt squashspiller

av Michelle Lord

Amazon | Indiebound

I Pakistan kjeder Maria seg med tradisjonelle kvinnelige sysler som baking og rengjøring. Hun lengter etter å komme seg ut og drive med sport som sin bror. Når en mann slår ansiktet for å ha volleyball offentlig, begynner hun å kle seg som en gutt og blir med i en squashklubb. Som den eneste kvinnen av 400 menn utholdt hun mobbing på grunn av kjønn, men ga seg ikke. Marias historie om kvinnelig empowerment og utholdenhet er avgjørende.


Tennis

Følgende bildebokbiografier om kvinnelige idrettsutøvere forteller historien om store tennislegender!

Nothing but Trouble: The Story of Althea Gibson

av Sue Stauffacher

Amazon | Indiebound

Før Venus og Serena var det Althea. Althea vokste opp i Harlem som en bølle tomboy og fortsatte med å bli den første afroamerikaneren som vant Wimbledon Cup. Min favorittdel av boka er måten Greg Couch illustrerte Althea på, med en slags konstant regnbuevibrasjon. Dette er en morsom høytlesning, spesielt for sportsfans, som vil like å etterligne stemmen til en kunngjører.

182 betydning

Sisters and Champions: The True Story of Venus og Serena Williams

av Howard Bryant

Amazon | Indiebound

Hvem elsker ikke den inspirerende atletikken til Williams-søstrene? Her er en verdig biografi om to stjernekvinner og deres oppgang til storhet! Bryant, en sportsjournalist, fokuserer på forholdet mellom Venus og Serena, samt den viktige rollen faren deres spilte for å oppmuntre dem til å spille tennis.


Martina & Chrissie: The Greatest Rivalry in the History of Sports

av Phil Bildner

Amazon | Indiebound

Uansett om du tror at Chris Evert og Martina Navratilova hadde størst rivalisering i hel idrettshistorie, vil Bildners aggressive forsøk på å overtale leserne trekke barn inn i opp- og nedturer i livet til disse to tennisstorhetene som kan ha vært rivaler, men også ble venner.


Baseball

Disse biografiene inneholder kvinnelige idrettsutøvere som var stjerner i baseballverdenen. For mer bilde- og historiebøker med baseball-tema, sjekk ut dette liste over barnebøker om baseball .

Hun elsket Baseball: The Effa Manley Story

av Audrey Vernick

Amazon | Indiebound

Effa Manley er den eneste kvinnen som ble innlemmet i Baseball Hall of Fame. Hun var forretningsfører for Newark Eagles, et Negro League Baseball-lag, som hun og mannen hennes grunnla. Hun kjempet hardt for rettighetene og tilstrekkelig anerkjennelse for afroamerikanske ballspillere.


The Kid from Diamond Street: The Extraordinary Story of Baseball Legend Edith Houghton

av Audrey Vernick

Amazon | Indiebound

I 1922 prøvde 10 år gamle Edith Houghton på - og gjorde kuttet med - Philadelphia Bobbies. Denne biografien forteller ikke bare høydepunktene i Houghtons interessante karriere ( hun ble senere rekrutterer ) men inkluderer også interessante detaljer som gjør historien levende.

brettspill fra forskjellige land

Catching the Moon: The Story of a Young Girl’s Baseball Dream

av Crystal Hubbard

Amazon | Indiebound

Marcenia Lyle er misfornøyd med karrieremulighetene som er tilgjengelige for jenter. Når en rekrutterer forteller henne at hun ikke kan spille ball på sommerleiren fordi hun er en jente, Marcenia ( senere 'Toni Stone' ) nekter å ta nei for svar.


Queen of the Diamond: The Lizzie Murphy Story

av Emily Arnold McCully

Amazon | Indiebound

Lizzie Murphy var den første kvinnen som spilte i et stort ligas utstillingsspill så vel som stjernespill. Lizzies far oppfordret henne til å spille ball, og medspillerne sto opp for henne da manageren prøvde å komme ut av å betale Lizzie en skikkelig lønn.


Kvinner i friidrett

Langarmet Ludy og det første kvinnelige OL

av Jean L. S. Patrick

Amazon | Indiebound

Den høye og tynne Lucille 'Ludy' Godbold oppdaget på Winthrop College at hennes lange armer ga henne en stor fordel i kulestøt-arrangementet. Hun kvalifiserte seg deretter til de første kvinnelige OL i 1922. Av frykt for at hun ikke ville ha midler til å reise til Frankrike for arrangementet, samlet presidenten for høgskolen, hennes jevnaldrende og lærere pengene for å sende henne.


Wilma Unlimited: Hvordan Wilma Rudolph ble verdens raskeste kvinne

av Kathleen Krull

Amazon | Indiebound

Wilma vokste fra en 4 pund baby til å være en av de raskeste kvinnene i verden og konkurrerte i OL. Dette er utrolig med tanke på at etter en barndom med polio ble det antatt at beinet hennes var permanent skadet. Wilma jobbet gjennom skaden som ung jente, fikk et atletisk stipend og vant tre olympiske gullmedaljer. Barna mine var fascinert av ideen om at hun vant medaljene sine selv om hun hadde en vridd ankel!


Hennes fryktløse løp: Kathrine Switzers historiske Boston-maraton

av Kim Chaffee

Amazon | Indiebound

I 1967, til tross for opposisjonen fra etableringen, ble Kathrine Switzer de første kvinnene som offisielt fullførte Boston Marathon. Hennes utholdenhet i møte med misbilligelse vil inspirere mange unge idrettsutøvere, jenter og gutter!

Flere biografier om kjente kvinner:

Del Med Vennene Dine: