Finn Ut Antall Engel

Bildebøker om kvinnelige forskere og kvinner i STEM

Både gutter og jenter trenger å lære og lese om kvinnelige ledere i STEM-fag. Selv om mars er Women's History Month, håper jeg du vil lese disse biografibilder om kvinnelige forskere, samt titlene på listene mine over bildebøker om kvinner i historien med barna dine hele året. Jeg har tidligere nevnt at jeg er veldig kresen når det gjelder billedboksbiografier. Jeg forestiller meg at det er vanskelig å skrive overbevisende og engasjerende sakprosa historier om historiske figurer på 32 sider. Jeg holder meg generelt unna pocketbiografiene du finner i historiklokaler over hele landet. De tjener absolutt et formål, men de gjør generelt ikke god høytlesning.Bildebokbiografier av kvinnelige forskere

Antall bildebøker om kvinner i STEM-felt har økt de siste årene, er jeg glad for å si. Jeg ser at skoler, barn og foreldre er sultne på mer interessante og inspirerende bøker om kvinner som har gitt viktige bidrag innen naturvitenskap, matematikk, biologi, ingeniørfag og andre vitenskapelige undersøkelsesfelt. ( Merk: Jeg vet at flere bøker kommer, og jeg jobber med å oppdatere denne listen etter behov. )

Jeg har gruppert bøkene nedenfor ( løst ) etter kategori. Hvis du har flere bøker å anbefale, kan du legge dem igjen i kommentarene. (Merk: omslag og titler er tilknyttede lenker.)

Bøker om kvinnelige naturforskere og biologer

Det største antallet bøker om kvinnelige forskere faller inn i denne kategorien. Disse kvinnene er leger, naturforskere, oseanografer, miljøvernere og biologer.


Legen med øye for øynene: Historien om Dr. Patricia Bath . Dette er en fantastisk biografi om en kvinne du sannsynligvis aldri har hørt om, men som har gitt betydelige bidrag til medisin, inkludert behandling for blindhet. Skrevet i rim flyter fortellingen godt og illustrasjonene er engasjerende. Sluttmateriale, inkludert et brev fra Dr. Bath, fotografier, en tidslinje og ytterligere detaljer om Dr. Baths liv og arbeid gjør denne biografien ekstra spesiell.
Hvem sier at kvinner ikke kan være leger ?: Historien om Elizabeth Blackwell . Denne flotte boken vekker liv til en kvinne som vedvarende fulgte målene sine og brøt barrierer fra 1800-tallet for å få lov til medisinstudiet, møtte avvisningen fra medstudentene og deretter kollegene, samtidig som hun beviste at hun var smartere enn de var. Jeg elsker de livlige, energiske illustrasjonene.


Life in the Ocean: The Story of Oceanographer Sylvia Earle . Denne boka starter med de stille 'undersøkelsene' til en jente som ser på en dam. Når familien hennes flytter til Florida, starter hun undersøkelsene av Mexicogolfen. Earles kjærlighet til havet og dets liv glir av siden, og dette er en overraskende rørende bok med detaljerte illustrasjoner å utforske. Det er en fantastisk bok å starte en samtale med barna dine, ikke bare om hvor viktig livet i havet er for planeten ( det er også Earles lidenskap ), men hvordan ens egen interesse kan utløse et større formål.


The Watcher: Jane Goodall's Life with the Chimps . Forfatter Jeanette Winter har spesialisert seg på biografibøker, og jeg finner vanligvis bøkene hennes, med hennes ekstra, men bevisste illustrerende stil, veldig lesbare. Vinteren formidler out-of-the-box-undersøkelsen og livet til Jane Goodall, og barna vil komme bort med en rikere forståelse av hva som er primatolog ( og 'en seer' ) virkelig er.
Meg . . Jane er en god bok å følge The Watcher. Det handler mer om drømmeren Jane Goodall, og fokuserer på barndommen så vel som hennes prestasjoner. Jeg liker spesielt måten McDonnell stillte bilder av Jane Goodall sammen med illustrasjonene sine.


The Tree Lady: The True Story of How One Tree-Loving Woman Changeed a City Forever . Som byboer er jeg spesielt glad i treklemmer, spesielt de som ser verdien av trær og planteliv i urbane omgivelser. Katherine Olivia Sessions var den første kvinnen som ble uteksaminert fra University of California med en grad i naturvitenskap. Etter å ha flyttet til en nesten treløs by i San Diego, gikk hun inn for og ledet en kampanje som forvandlet området til et frodig grønt land. Jeg håper Sessions historie inspirerer andre barn til å gjøre en forskjell i samfunnet deres. Dette ville være et flott tillegg til listen over bøker for å inspirere barna til å forandre verden .


Summer Birds: Butterflies of Maria Merian . Tretten år gamle Maria må fange og studere insekter i det skjulte, ellers vil hennes naboer fra det 17. århundre beskylde henne for hekseri. Metamorfosen av sommerfugler og møll, eller 'sommerfugler', ble ikke forstått, og slike skapninger ble ansett som 'djevelens dyr'. Denne boken handler like mye om kjærlighet til den naturlige verden som den handler om en av de første kjente kvinnelige naturforskerne.
Rachel Carson og hennes bok som forandret verden . Rachel Carson's Silent Spring var en vekker om effekten vår bruk av kjemikalier har på miljøet. Denne boken ser på Carson liv fra begynnelsen gjennom utgivelsen av hennes banebrytende bok. Det er ikke en perfekt biografi, men en å hente hvis barna dine er interessert i miljøvitenskap.


Mama Miti: Wangari Maathai and the Trees of Kenya . Wangari Maathai var den første afrikanske kvinnen som mottok Nobels fredspris. Hun ble anerkjent for sitt arbeid med å restaurere trær til Kenya. Det fantastiske med Maathais historie er at den involverer samarbeid av et utvidet kvinnesamfunn og vil gjøre barna oppmerksomme på individers kraft til å bringe positive, langvarige globale endringer. Som alltid er Kadir Nelsons illustrasjoner imponerende. I tillegg likte jeg Jeannette Winter sin versjon av Wangaris historie i bildeboken, Wangari’s Trees of Peace: A True Story from Africa . Du kan også finne flere andre bøker om Wangari på biblioteket ditt.

Wangari er en av de uredde kvinnene på våre kvinnekort fargeleggingsside! Klikk her for å laste ned og skrive ut kvinnekortfargeleggingssiden gratis!


Rare Treasure: Mary Anning and Her Remarkable Discoveries . Det er flere bøker om Mary Anning, som oppdaget den første komplette fossilen til en plesiosaur i 1823. Anning begynte å oppdage fossiler da hun var jente, og noen bøker beskriver henne som nærmest en overnaturlig evne til å gjøre det. Jeg likte denne historien som fokuserer på pasientens besluttsomhet om å videreføre sin fars fossile jaktarv, og hennes partnerskap med broren.


Elefantforskeren . Denne boken er en teksttung bok som passer for barn fra 8 år og oppover, eller for yngre barn som kan ha en intens interesse for elefanter. Forsker Caitlin O'Connell studerte elefanter i Afrika og gjorde viktige oppdagelser om deres oppførsel og hvordan de kommuniserer med hverandre. Dette er faktisk en veldig fascinerende bok, full av informasjon ikke bare om O'Connell, men om elefanter og deres habitat. Voksne vil like å lese den like mye som barna.

Bøker om kvinnelige oppfinnere og ingeniører

Det er noen fantastiske skjønnlitterære billedbøker om jenter som oppfinner ting. Du finner noen få av dem på listene mine bildebøker for å inspirere oppfinnere og ingeniører , men ikke for mange om faktiske kvinnelige oppfinnere, som det er mange av i denne verden.


Verden er ikke et rektangel: et portrett av arkitekt Zaha Hadid av Jeanette Winter. Hadid ble født i Irak og utdannet i London, og tegnet fascinerende bygninger over hele verden. Men som muslimsk kvinne var veien ikke lett, og hun måtte overvinne hindringene for fordommer. Denne biografien er skrevet enkelt, noe som gjør det til et godt valg for det tidlige elementære settet. Sørg også for å se på fotografier av Hadids vakre bygninger.

83 engelnummer


Maya Lin: Artist-Architect of Light and Lines . Denne vakkert illustrerte bildeboken forteller historien om kinesisk-amerikanske Maya Lin, arkitekten og kunstneren som skapte Vietnam Veterans Memorial. Den sporer reisen hennes fra en jente som var fascinert av naturen, bygde og lære om kunsten til strukturer til høyskolestudenten som deltar i en konkurranse om å designe minnesmerket. En forfatternotat gir ytterligere informasjon.


Marvelous Mattie: Hvordan Margaret E. Knight ble en oppfinner Mattie begynte å finne på ting da hun bare var en jente. Hun fant ut hvordan man skulle lage raskere sleder, bedre drager, og da hun var tolv, oppfant hun en enhet for å beskytte vevarbeidere. Hun oppfant også en maskin for å produsere papirposer. Illustrasjonene i denne boka er fantastiske. Flytende akvareller er ledsaget av tegning som tegninger av Matties oppfinnelser.


Julia Morgan bygget et slott . Har du et barn som elsker å bygge? Presenter dem for arkitekten som er ansvarlig for Hearst Castle. Julia Morgan tok seg inn i den mannlige École des Beaux Arts i Paris og ble den første lisensierte kvinnelige arkitekten i California. Ignorer det dårlige valget av skrift på omslaget til boka, og hent det et bibliotek.


Jenter tenker på alt: Historier om geniale oppfinnelser av kvinner er faktisk ikke en 32-siders biografibiografi, men jeg sniker den inn på listen uansett. Det er en fascinerende samling historier om kvinner du aldri har hørt om og deres oppfinnelser som du kanskje eller ikke er kjent med. Alder 8 og oppover.

Bøker om kvinnelige matematikere, fysikere og kjemikere

Det er færre bøker i denne kategorien enn jeg ønsker, men antallet vokser!


Hidden Figures: The True Story of Four Black Women and the Space Race . En film med samme navn brakte disse lite kjente kvinnene i lyset, og vi er alle bedre for det! Dette er historien om fire fantastiske matematikere, Dorothy Vaughan, Mary Jackson, Katherine Johnson og Christine Darden, som bidro til NASAs suksess ved å gi viktige beregninger. Men det var ikke lett, og de måtte overvinne sterke rasemessige og kjønnsmessige barrierer for å lykkes.


Slå opp !: Henrietta Leavitt, banebrytende kvinnelig astronom . Denne boken fokuserer dypt på det intellektuelle livet til en kvinne som nå regnes som en av de viktigste astronomene. Etter at hun ble uteksaminert, fikk hun jobb ved Harvard Observatory, hvor hun - sammen med andre kvinner - talt stjerner for de mannlige astronomene. Imidlertid gjorde Leavitt oppdagelser om stjernens lysstyrke og avstandsberegninger som fikk de andre astronomene til å innse verdien hennes. Colons illustrasjoner er helt topp, som vanlig.


Ada Byron Lovelace and the Thinking Machine . Jeg elsker denne illustrerte biografien om en kvinne som nylig har blitt 'oppdaget' som den første dataprogrammereren. Datteren til den beryktede dikteren, Lord Byron, Adas matteelskende mor reiste henne bort fra henne. Ada har et nysgjerrig, nysgjerrig sinn og når hun møter Charles Babbage ( som oppfant den første mekaniske datamaskinen ), er det Ada som finner ut hvordan man programmerer det. En fascinerende og nydelig bok med morsomme detaljer som vil fascinere barn.


Grace Hopper: Queen of Computer Code . Har du aldri hørt om fru Hopper? Du blir rikere for å ha lest denne boka! Fra og tidlig alder elsket Hopper å finne ut hvordan ting fungerte. Oppmuntret av foreldrene sine til å studere matematikk og naturfag, til tross for at mennene dominerte feltet, hjalp Hopers nysgjerrige sinn henne til å holde ut, og hennes sinnsstyrke førte henne til å verve seg til WAVES, kvinnedivisjonen til Sjøforsvaret, under andre verdenskrig. Hopper ble i marinen til hun var 80 ( ! ) løse utrolig komplekse dataprogrammeringsproblemer. En helt fascinerende historie.


Margaret og månen: Hvordan Margaret Hamilton reddet den første månelandingen . Margaret Hamilton vokste opp fra å være en nysgjerrig jente som elsket å løse problemer til en MIT-kandidat som jobbet for NASA. Hun skrev en datakode som kunne løse ethvert problem et romfartøy skulle støte på ( som høres ut som en umulig bragd for meg! )


Mae blant stjernene . Ikke så teksttung som mange bilder fra biografier, dette er en fantastisk bok om den første afroamerikaneren i verdensrommet, Mae Jemison, og den vil inspirere yngre barn. Fortellingen fokuserer på den unge Mae og hennes drømmer om å se jorden fra verdensrommet. Når hun lærer at hun trenger å være astronaut for å gå ut i rommet, lærer hun så mye hun kan om stjernene og hva som trengs for å være astronaut. Foreldrene hennes oppfordrer henne til å drømme stort, selv i møte med andres skepsis.


Of Numbers and Stars: The Story of Hypatia . Jeg vil veldig gjerne se flere biografier om kvinnelige matematikere. I det 4. århundre fikk Hypatia, datteren til en matematiker, den slags utdannelse de fleste kvinner ble nektet. Historien følger Hypatia fra barndommen, da faren viet seg til å lære henne alt han vet, fra aktiviteter som fiske, til viktigheten av grammatikk. Da hun vokste opp, søkte menn og kvinner henne om mange emner. Heldigvis henvises Hypatias død i hendene på en pøbel til forfatterens notat, slik at barna kan fokusere på hennes læring og prestasjoner.


Marie Curie: Prisvinnende forsker . Jeg har faktisk ikke lest denne boken, men kunne ikke lage en liste over bildebøker om kvinnelige forskere uten å inkludere Curie. Jeg er ganske sjokkert over at jeg ikke kunne finne noen andre bildebøker om denne viktige kvinnen! Det er mange bøker av 'historierom', og kanskje noen av dem er gode, så sjekk dem ut, men det er tydelig at det er en 32-siders bildebok om Marie Curie vakuum som skal fylles ut. ( Kanskje jeg overså en bok, fortell meg i kommentarene. )

Så fortell meg! Har du noen biografier om kvinnelige forskere å anbefale? Les høyt bøker er spesielt ønskelig!

FLERE BOOKLISTER Å UTFORSKE:

  • Bilder av biografier om kvinner i historien
  • Bøker om kvinner i politikk og kvinneaktivister
  • Bildebokbiografier av afroamerikanske kvinner
  • Bøker for små oppfinnere og ingeniører
  • 55 naturvitenskapelige bildebøker
  • Over 100 temalister i indeks over alle boklistene mine for barn

Inspirer fremtidige forskere med STEM-tema sammenkoblinger av bøker og leker .

Del Med Vennene Dine: