Finn Ut Antall Engel

Bildebøker for å lære empati

Denne boken liste over bildebøker å lære empati ble inspirert av en av dere! En leser sendte meg en e-post og ba om en liste over bøker som kunne hjelpe barnet hennes til å tenke litt mindre på verdslige varer, og litt mer på viktigheten av å sette pris på ikke-håndgripelige verdier som sjenerøsitet, ydmykhet, medfølelse og vennlighet. Dette er med andre ord bøker som hjelper å lære barn å avvise en følelse av privilegert rett.BarnJeg har tatt med titler som dekker en rekke emner, for eksempel fattigdom, handlinger av vennlighet, på jakt etter skjønnheten i verden rundt oss og veldedighet. De er bøker som jeg håper vil hjelpe deg med å starte en samtale med barna om hvor mye de har eller ikke har og hva det betyr i den større verden, samt hvilke handlinger de kan ta. Tenk på det som en ledsagerliste til listen min over bøker for å inspirere barna til å forandre verden . ( Det er noe kryss over bøker. )

125 engelnummer

Jeg vil gjerne høre fra deg hvis du har flere forslag. Som alltid, oppfordrer jeg deg til å legge igjen favorittbøkene dine for å lære empati i kommentarene. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Siste stopp på Market Street . En gutt og bestemoren hans tar bussen. Vi vet ennå ikke hvor de er på vei, men underveis stiller gutten spørsmål om hvorfor de ikke har viss luksus. Han vil vite hvorfor de ikke har bil eller iPod. Bestemoren har et klart svar om fordelene med det de har, og oppfordrer ham til å tenke på positive sider ved manglende materielle goder. Når de når målet deres ... vel ... det vil bli enda mer inspirerende. En må lese.
Tight Times . En gutt vil ha en hund, men foreldrene hans forteller ham at tiden er tett. Den unge fortelleren forklarer at trange tider betyr at de har suppe til middag i stedet for roastbiff, at de spiser bulk kornblanding i stedet for den slags i små bokser, og går til sprinklerne i parken i stedet for innsjøen. En dag mister faren jobben sin, og gutten setter kursen mot bøylen mens foreldrene snakker. Utenfor finner han en katt. Det er ikke en hund, men foreldrene hans lar ham beholde den. Jeg liker at det ikke er noen ryddig løsning på historien. Problemene deres er ikke løst, faren får ikke mirakuløst en ny jobb. I stedet fortsetter livet i den kjærlige familien, og vi sitter igjen med et realistisk bilde som ikke alt er en rask oppløsning.
The Spiffiest Giant in Town . George er en veldig scruffy gigant! Han bestemmer seg for å klippe seg og et nytt sett med klær og ... voilà! Han blir den spiffiest giganten i byen. Imidlertid, mens han reiser gjennom området og synger litt om din spiffy -ness, møter han noen få skapninger som trenger hans hjelp. Han gir en slips til en giraff med kald hals, tilbyr sokken til en rev som trenger sovepose, og før du vet ordet av det, har han begavet bort alle sine nye klær. Hans vennlighet går ikke ubemerket hen, og snart mottar han en gave som er mer dyrebar enn klærne han ga bort.


Sam og Lucky Money . Sam er spent på å kunne bruke sine heldige nyttårspenger. Han har fire dollar, og moren har fortalt ham at han kan kjøpe hva han vil. På turen gjennom nabolaget merker Sam en hjemløs mann med bare føtter. Når han tenker på hvordan han skal bruke pengene sine, blir han frustrert over at de fire dollarene aldri er nok til å kjøpe det han vil. Moren minner ham om å sette pris på det han har. Under et andre møte med den hjemløse mannen forstår Sam hvordan han best kan bruke pengene sine.
En stol for min mor er en nydelig bok om familiær kjærlighet. Fortelleren, en ung jente, beskriver hvordan familien hennes mistet alt i en brann. De fant et nytt hjem og naboene donerte møbler, men det de manglet var en behagelig stol for moren å hvile seg i etter hennes arbeidsdager som servitør. Familien lagrer skiftet i en krukke, og når myntene endelig når toppen, setter de i vei for å kjøpe den perfekte stolen. Historien er stille tiltalende og deler en verdifull leksjon ikke bare om utholdenhet og kjærlighet, men om å erkjenne at for mange familier er det en luksus å ha en god stol.
De skoene . Denne boken handler godt om temaet fattigdom og viktigheten av å sette andres behov foran våre egne ønsker. Jeremy vil ha det nyeste par trendy sko. Alle vennene hans har dem, men bestemoren har ikke råd til å kjøpe et par til ham. Jeg liker at hun aldri skammet ham for at han ønsket det han ikke kunne ha. Jeremy finner et par i en bruktbutikk og kjøper dem selv om de er for små. Når han blir venn med et barn på skolen som trenger dem mer enn han gjør, gir han dem til ham. Jeg elsker hvordan denne boken er ærlig om kampene Jeremy har om å gi bort skoene. Han vil virkelig beholde dem for seg selv, men gjør til slutt det rette på egenhånd. Jeremy føler seg flau over skoene han må ha og som ikke forsvinner, noe som gjør vennligheten enda kraftigere.


Hver godhet . Ny jente, Maya, befinner seg alene på skolen. Hennes åpenbare fattigdom skiller henne fra hverandre, og de andre barna avviser hennes vennskap. En annen jente, Chloe, forteller om handlingen og måten de andre barna avviser Maya, inkludert hennes egen innrømmelse, 'Hun er ikke min venn.' En dag slipper læreren deres en stein i en bolle med vann for å demonstrere hvor kraftige krusninger fra en enkelt godhetshandling kan være. 'Selv små ting teller,' sier hun. Chloe bestemmer seg for at neste dag vil hun være snill mot Maya, men Maya kommer aldri tilbake til skolen og Chloe får ikke sjansen. Denne boka kunne så lett synke ned i det deprimerende og didaktiske, men Woodsons vakre tekst løfter historien til en gripende påminnelse om å vise godhet hver sjanse vi får.


Zen Slips . Jeg venter spent på Muths kommende Zen sokker . Jeg er en stor fan av alle bøkene hans! Denne boken handler mindre om verdslige varer og mer om å komme forbi våre feilinntrykk av andre. Den stadig rolige pandaen Stillwater introduserer sine tre venner, Michael, Karl og Addy for den eldre frøken Whitaker. Barna har hittil tenkt på Miss Whitaker som en kjerring gammel dame, men når hun hjelper Michael med å forberede seg på stavebien, kommer gruppen til bedre forståelse av hverandre.dagbok av en slem gutt lignende bøker


Hvordan Dalia satte en stor gul dyne i en liten blå boks: Og andre underverk i Tzedakah . På samfunnshuset lærer Dalia om tzedakah, og hun lager sin egen tzedakah-boks . Hjemme hjemme forklarer hun til yngre bror, mens hun slipper penger i esken, at boksen holder hennes ønsker, kyss, klemmer, så vel som en stor gul dyne, en sommerfuglbuske og en banankremkake. Broren hennes forstår ikke helt, så Dalia bringer ham til samfunnshuset der barna deler pengene sine og tar de lovede varene til den eldre frøken Ross. Selv om tzedakah-boksen er en jødisk tradisjon, kan folk i alle trosretninger ( og burde! ) praktisere tzedakah.


Rude Cakes er en quirky bok om en kake uten oppførsel. Den aktuelle kaken sier aldri takk, deler aldri, venter aldri på sin tur - du får ideen. En dag kommer en gigantisk syklop med og gjør den frekke kaken til en søt hatt. ( Ja jeg vet. ) Dette er den viktige katalysatoren som gjør Rude Cake rundt, og den lærer at den kanskje burde tenke på andre før seg selv. ( Merk: Chronicle Books sendte meg en no-strings-attached review copy. )

Flere lister som dette:

  • Kapittelbøker som lærer empati
  • Bøker for å inspirere barna til å forandre verden
  • Bøker for å hjelpe barn med å bekjempe rasisme
  • Barnebøker som lærer empati (Hjemmelagde venner)
  • Bøker om godhet (Kaffekopper og fargestifter)

Få vår nye bokliste hver mandag levert rett til deg .

Bildebøker om raushet

16 august stjernetegn

Del Med Vennene Dine: