Dikt for kvinnehistorisk måned

Selv om mars er Women's History Month, sier det seg selv at når som helst er et godt tidspunkt å lese om noe av de fantastiske bidragene fra kvinner gjennom historien til i dag. En måte å blande ting på er å lese flotte dikt for kvinnehistoriens måned! Tross alt er det også en fin måte å gjøre seg klar for april: National Poetry Month!betydningen av 6666
Kvinner som leser poesi i årgangsillustrasjon

Her er samlet en rekke ressurser for lesing av poesi av kvinner og om kvinner. Jeg anbefaler på det sterkeste å tilbringe tid med barnet ditt til å huske et av favorittdiktene til kvinnene. Belønningen er mange. Amy of Sunlit Pages har noen gode tips om hvordan du kan huske dikt med barn hvis du akkurat er i gang.

Jeg har samlet en bokliste og en liste over samtidsdikt av kvinner med lenker til hele diktet, samt video av dikteren når den er tilgjengelig. I tillegg inkluderte jeg en utskrift av noen klassiske dikt av kvinner, slik at du kan lese poesi til frokost, te eller middag. På slutten kan du finne en liste over ytterligere ressurser.

Og hvis du ikke er overbevist om at poesi vil forbedre livene dine, utfordrer jeg deg til å lese disse 8 måter poesi beroliger barn og gir glede i hverdagen .

Dikt om kvinner

Les om stjernekvinner i historien - i vers! Følgende bøker inneholder dikt som forteller historiene om kvinner gjennom historien. Hver og en har et annet format, slik at du kan finne den rette måten å lese dikt for kvinnehistorikkmåneden som passer din familie.

Diktbøker om kjente kvinner

Riste opp ting: 14 unge kvinner som forandret verden , red. av Susan Hood. Jeg elsker denne boka !!! Dette er en diktsamling om banebrytende unge kvinner. Hvert dikt har et annet emne, dikter og illustratør. Spektakulær. Alder 6 og oppover.Alt av seg selv av Ann Whitford Paul. Nok en diktsamling om sterke kvinner gjennom historien. Noen navn vil være kjent, andre vil være nye for deg. Alder 6 og oppover.

Finding Wonders: Three Girls Who Ended Science av Jeannine Atkins. Denne versromanen forteller historien om Maria Merian, Mary Anning og Maria Mitchell. Alder 8 og oppover.

Bildebøker om kvinnelige poeter

Disse bildebokbiografiene om kvinnelige poeter vil inspirere barna dine. Bøkene varierer i aldersanbefalinger, som jeg har listet opp nedenfor.Biografier om kvinnedigtere

Rise !: From Caged Bird to Poet of the People, Maya Angelou av Bethany Hegedus. Historien om Angelous reise som frihetskjemper og dikter. Best fra 8 år og oppover.

Onkelen min Emily av Jane Yolen. En søt historie om Emily Dickinson og viktigheten av sannhet, fortalt av Dickinsons nevø, Gilbert. Alder 6 og oppover.

A Voice of her Own: The Story of Phillis Wheatley, Slave Poet av Kathryn Lasky. Stjålet fra afrikansk og slaver som en ung jente, ble Wheatley Amerikas første publiserte afroamerikanske dikter. Alder 7 og oppover.Emma’s Poem: The Voice of the Statue of Liberty av Linda Glaser. Vet barna at ordene til Lady Liberty ble skrevet av en kvinne? Dette er historien om hvordan det ble til.

1019 betydning

Bøker av kvinnelige poeter

For hver av forfatterne jeg har valgt å presentere her, er det dusinvis flere. Oppsøk flere kvinnelige poeter i delen 'Flere ressurser' nedenfor!

Barn

Hva er du glad for? Hva er du sint på ?: Dikt for når en person trenger et dikt av Judith Viorst. Visste du at forfatteren av Alexander and the No Good Very Bad Day var en dikter? Nå gjør du det. Alder 5 og oppover.

Mirror Mirror: A Book of Reverso Poems av Marilyn Singer. Dikt som leses frem og tilbake forteller to forskjellige sider av en historie. Barna dine vil bli fascinert. Alder 4 og oppover.

Cast Away: Poems for Our Time av Naomi Shihab Nye. Young People's Poet Laureate's samling av dikt i tide vil snakke høyest til tenåringer. 11 år og oppover.

Møt Danitra Brown av Nikki Grimes. Jeg fortsetter å anbefale denne boken fordi jeg elsker den mye. Det er en samling sprudlende dikt fortalt av en ung jente, Zuri Jackson, om hennes beste venn, Danitra. En gledelig ode til en venn. Alder 5 og oppover.

7. september stjernetegn

Flere poesiressurser for kvinnehistorikkmåneden

Kvinner som leser i biblioteket

Følgende er en liste over lenker til noen av mine favoritt samtidsdikt for Women's History Month som jeg tror vil appellere til barn, spesielt tenåringer og tweens. Alle disse diktene er utmerkede valg for memorisering.

Mange klassiske dikt for Women's History Month er ikke lett tilgjengelig for moderne barn på grunn av lengde, stil, emne eller ordforråd. Jeg har kirsebærplukket noen få som jeg tror fans av tenåringer og poesi vil glede seg over, inkludert dikt av Emily Dickinson, Emma Lazarus og Alice Dunbar-Nelson. Fyll ut skjemaet nedenfor for å få gratis utskrift.

Følgende lenker er gode ressurser for enda flere poesier om kvinners historie:

God poesilesing!

Del Med Vennene Dine: