Poetry Writing Challenge {Final Week} - Hyperbole and Haiku

Jeg håper denne månedens ukentlig poesi skriving utfordringer har vært like hyggelig for deg og barna dine som de har vært for oss. i motsetning til poesi lesing utfordring der jeg kunne finne opp dikt å lese på bestemte tidspunkter av dagen, har denne skriveutfordringen vært mye mer spontan.Utfordre barna dine til å lære om poesi ved å skrive hyperbole og haiku

Jeg finner meg selv plutselig i å chatte med guttene om ukens poesiemne i de vanskelige øyeblikkene som å gjøre seg klar til sengs, gå hjem fra skolen, så vel som vår vanlige familiemiddagstid.

Som en oppsummering er det vi har gjort hittil:

 • Uke 1: Simile og Acrostic
 • Uke 2: Alliterasjon og fargedikt
 • Uke 3: Onomatopoeia og Couplets

Den andre hyggelige overraskelsen om denne skriveutfordringen er hvor morsom den er. Hver øvelse og aktivitet får oss til å løse seg opp i fniser! Derfor bestemte jeg meg for å endre ukens planlagte 'metafor' til 'hyperbole'.

Skriveutfordring nr. 1: Hyperbole

Skriv flere hyperbolske setninger eller setninger.Hva er hyperbole? En hyperbole er en overdrevet uttalelse eller sammenligning som ikke er ment å bli tatt bokstavelig. Noen av oss ( * ahem * hoste-hoste ) snakker ofte i hyperbole. Selvfølgelig ville jeg aldri gjort det, ikke om en million år.

Eksempler på hyperbole i poesi:

Jeg vil elske deg, kjære, jeg vil elske deg
Inntil Kina og Afrika møtes,
Og elva hopper over fjellet
Og laksen synger i gata,
Jeg vil elske deg til havet
Er brettet og hengt opp for å tørke–W.H. Auden, fra 'Som jeg gikk en kveld'

18. september dyrekretsen

Jeg lager en pizza på størrelse med solen,
en pizza som sikkert veier mer enn ett tonn,
en pizza som er for massiv til å plukke opp og kaste,
en pizza strålende med hav av saus.

–Jack Prelutsky, fra 'A Pizza the Size of the Sun'Utvidelsesaktiviteter:

 • Finn eksempler på hyperbole i poesibøker eller billedbøker for barn.
 • Illustrer hyperbolene dine.
 • Tegn et bilde som representerer en hyperbole og la andre gjette hva det er.
 • Ha en hyperbolkonkurranse. Fortsett å prøve hverandre for å se hvem som kan komme med den mest opprørende uttalelsen. Prøv å inkludere mange beskrivende ord.

Skriveutfordring nr. 2: Haiku

Skriv en haiku.

Haiku er ofte en av de første poesiformene som barna lærer, men jeg har forlatt den sist. Vi har skrevet haiku før, og jeg er nysgjerrig på å se hvordan barna mine haiku blir etter de siste 3 ukene med å lære og øve på forskjellige litterære enheter.

Hva er haiku? Haiku er en tradisjonell form for japansk poesi. Tradisjonelt inspirerer naturen innholdet i diktene, men moderne haiku dekker ofte en rekke emner. Den har en formell struktur på 17 stavelser. Den første linjen er 5 stavelser, den andre er 7 og den siste er 5. ( Haiku har en rik tradisjon, og det er mange nyanser av 'reglene' - men jeg holder meg til de moderne grunnleggende her. Dette er ikke en avansert poesikurs! )

Utvidelsesaktiviteter:

 • Les haiku av mestrene. Haiku for People er en flott ressurs, spesielt hvis du vil lære mer om skjemaet.
 • Illustrer haikuen din
 • Lage en haiku tunnelbok !
 • Sjekk ut titler fra listen vår over haiku bøker for barn .

haiku bøker for barn

Det er slutten på Poetry Writing Challenge for National Poetry Month!

Gjennomførte du noen eller alle utfordringene? Vær så snill, vennligst gi meg beskjed! ( jeg ber deg .) Hvordan gikk det? Var det gøy? Modifiserte du noen av ideene på en måte som fungerte for familien din? Jeg ELSKER å høre historiene dine!

Del Med Vennene Dine: