President John Quincy Adams fakta og arbeidsark

John Quincy Adams, også kjent som 'Old Man Eloquent' var den sjette presidenten i USA (1825-1829). Han var den eldste sønnen til den tidligere presidenten, John Adams. Før presidentskapet ble han utnevnt til president James Monroes utenriksminister. Han forfattet først og fremst Monroe-doktrinen fra 1823. Se faktafilen nedenfor for mer informasjon om John Quincy Adams eller alternativt last ned vår omfattende regnearkpakke for å bruke i klasserommet eller hjemmemiljøet.11. juni tegn

Tidlig liv:

 • John Quincy Adams ble født 11. juli 1767 i Braintree, Massachusetts. Han var den eldste sønnen til John Adams (2. USAs president) og Abigail Smith. Den unge John Quincy fulgte ofte sin far, som da var minister i Frankrike, med sine reiser til Paris, Amsterdam og St. Petersburg. Den 16. juli 1797 giftet han seg med Louisa Catherine Johnson, som han fikk fire barn med.
 • John Quincys eksponering for politikk startet da han var 14 år gammel. Han fungerte som sekretær og oversetter for Francis Dana under oppholdet i Russland. I 1783, da han kom tilbake til Paris, ble han sekretær for sin far, som var hovedforhandleren for å avslutte den amerikanske revolusjonskrigen.
 • I 1785 gikk han inn på Harvard College og fikk sin Bachelor of Arts-grad to år senere. I 1789 studerte han jus og ble senere tatt opp i baren. Kort tid etter praktiserte han jus i Boston.
 • President George Washington utnevnte ham til minister for Nederland i 1794, og minister for Portugal i 1796. I 1797 til 1801 ble han minister for Preussen.
 • Fra 1803 til 1808 tjente John Quincy som amerikansk senator etter å ha blitt valgt inn i Massachusetts State Senate i 1802. Han var medlem av Federalist Party før han begynte i det demokratiske republikanske partiet grunnlagt av Thomas Jefferson. I 1809 ble han utnevnt av president James Madison til minister for Russland. Han var også hovedforhandler under krigen i 1812 mellom USA og Storbritannia. Gent-traktaten avsluttet krigen i 1814. Under president James Monroes periode ble han utenriksminister i åtte år. Adams-Onis-traktaten også kjent som Florida-traktaten ble også kreditert Adams. I 1819 ble Florida en del av USA. I 1823 ble pres. Monroe kunngjorde politikken kjent som 'Monroe-doktrinen' som først og fremst ble skrevet av John Quincy. Politikken advarte europeiske nasjoner om ikke å kolonisere de nylig frigjorte latinamerikanske landene.

John Quincy Adams presidentskap

 • Den 4. mars 1825, et år før farens død, avla John Quincy Adams sin ed som USAs sjette president ved House Chamber, U.S. Capitol. Det amerikanske representantenes hus valgte ham som president etter at ingen av de fire kandidatene (Andrew Jackson, William Crawford, Henry Clay, John Quincy Adams) fikk nok valgstemmer til å vinne. Sørstatsmannen John C. Calhoun ble hans visepresident, mens Henry Clay ble utnevnt til utenriksminister.
 • President John Quincy Adams støttet tariffen fra 1828, som gjorde ham upopulær for folket fra sør. Det ble innkrevd toll på importerte varer med opptil 30 %. Sørlendinger (landbruket) fant det gunstig for nordlendingene (industrielt). Den ble deretter blokkert gjennom Tariff of Abominations. Han beskyttet indianerne i vest ved å nekte utvidelsen av amerikansk territorium.
 • Som president foreslo den yngre Adams det progressive nasjonale programmet. Det inkluderte føderal finansiering av mellomstatlige veier og kanaler, samt etablering av et nasjonalt universitet. Hans primære kritiker, Andrew Jackson, kom for å mobilisere anti-Adams mot presidentens forslag. Adams klarte ikke å få støtte fra kongressen, men han klarte å fullføre Erie-kanalen som forbinder de store innsjøene med østkysten, noe som muliggjorde handel og handel.
 • I 1828 klarte ikke Adams å vinne et gjenvalg, som sin far i 1800. Andrew Jackson beseiret ham med stor støtte fra sør og vest. Anklagen om korrupsjon skadet Adams kandidatur.

Post-presidentskap og død

 • I likhet med sin far var John Quincy en upopulær president. De klarte ikke begge å få støtte fra partiet sitt og ble sterkt kritisert av kongressen.
  Av bitre følelser deltok ikke John Quincy på innvielsen av hans etterfølger, Andrew Jackson. Adams trakk seg ikke fra politikken. I 1830 ble han den eneste tidligere presidenten som tjenestegjorde i kongressen. Han ble valgt inn i Representantenes hus for ni perioder på rad.
 • Som kongressmedlem var Adams en frittalende politiker mot slaveri. Han kjempet for å oppheve 'Gag Rule', som forbød diskusjoner mot slaveri. Han var en av støttespillerne bak etableringen av Smithsonian Institution. Det var den nasjonale institusjonen for vitenskap og læring som han foreslo da han var president.
 • I 1841 argumenterte han for friheten til fangede afrikanske slaver nær Long Island. Adams motsatte seg annekteringen av Texas i 1845 så vel som den meksikansk-amerikanske krigen i 1846.
 • Som en ledende kongressmedlem fikk han kallenavnet 'Old Man Eloquent' på grunn av hans taler angående utdanning, slaveri og ytringsfrihet.
 • Den 23. februar 1848 døde John Quincy i Washington, D.C. etter å ha lidd av en hjerneblødning mens han var på sesjon. Han ble gravlagt i United First Parish Church sammen med foreldrene og kona.
 • Det første presidentbiblioteket ble bygget av sønnen Charles Francis fra farens 8500 bind store personlige bibliotek, papirer og dagbøker.

John Quincy Adams arbeidsark

Denne pakken inneholder 11 klare til bruk John Quincy Adams arbeidsark som er perfekt for studenter som ønsker å lære mer om USAs sjette president. Han var den eldste sønnen til den tidligere presidenten, John Adams. Før presidentskapet ble han utnevnt til president James Monroes utenriksminister. Han forfattet først og fremst Monroe-doktrinen fra 1823

Fly som minister

Alt om Massachusetts

The Monroe Doctrine Comics

Adams og Adams

J.Q.A. Beslutningspåvirkning

lag ditt eget brettspillsett

Berømte Adams

Nedlastingen inkluderer følgende arbeidsark

 • John Quincy Adams fakta
 • Gammel mann veltalende
 • Berømte Adams
 • Fly som minister
 • Regjeringsmedlemmer
 • Alt om Massachusetts
 • Ordsøk i utenlandske traktater
 • J.Q.A. Beslutningspåvirkning
 • Adams og Adams
 • The Monroe Doctrine Comics
 • Setter pris på utdanning

Link/siter denne siden

Hvis du refererer til noe av innholdet på denne siden på ditt eget nettsted, vennligst bruk koden nedenfor for å sitere denne siden som den opprinnelige kilden.

President John Quincy Adams fakta og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 20. september 2017

Link vil vises som President John Quincy Adams fakta og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 20. september 2017

Bruk med hvilken som helst læreplan

vannaktiviteter for førskolebarn innendørs

Disse regnearkene er spesielt utviklet for bruk med enhver internasjonal læreplan. Du kan bruke disse regnearkene som de er, eller redigere dem ved hjelp av Google Slides for å gjøre dem mer spesifikke for dine egne elevferdighetsnivåer og læreplanstandarder.

Del Med Vennene Dine: