Fordeler og ulemper ved å leve i en yurt

En hva? En yurt. Et mongolsk telt, opprinnelig brukt av nomader. Hundre mennesker i Nederland bor i en yurt.2. august dyrekretsen

Det handler om å leve enkelt, bærekraftig og i direkte kontakt med naturen. I Holland tillater flere og flere steder å bo i det. Formelt er det ulovlig.

Hvis du tror det bare er for hippier, avsporet mennesker eller mennesker som ikke ønsker å bli integrert i samfunnet, tar du feil. Bare vanlige mennesker, alle slags mennesker, lever i det. Også familier med barn.

Innholdsfortegnelse

Ingen kjøleskap, ingen vinkjøler, ingen TV

En yurt er et telt. Et rundt telt, laget av en tre rammeverk dekket av ull og filt. Størsteparten av tiden stående et sted nær en gård eller i skogen. Men alltid i landet.

Gulvet er dekket med tepper, og det er en vedovn for oppvarming av teltet inni. For det meste må du også lage mat på den. Det er (for det meste) ingen strøm, ikke kjøleskap, ingen vinkjøler (oversatt til nederlandsk: klimaskap for vin ), ingen TV. Hundre nederlendere bor i det.

Det kan bli fuktig inni

En yurt eller gert er kjent for sin varme, selv om det er kald vinter. Du kan bygge den opp eller rive den ned innen en time. Men i Holland , det er ikke tilfelle.

Du kan bo der permanent på en bondes plass eller i et halvt år på camping. Det kan føles som glamping i Andalucía men det er annerledes. På grunn av det nederlandske klimaet kan det bli fuktig inne, så du må brenne ovnen og lufte teltet regelmessig.

En Yurt er stor

Bor i en hybel har ingenting med ferie å gjøre. Eksperter mener at alt handler om å leve sakte. Du må være klar for den slags stil.

Det må være mulig å leve slik. Det er ikke som å bo i en campingvogn, og det er ikke et hus. Ikke engang en lite hus . Det er også mye mer enn et vanlig telt. En yurt er stor.

Yurtelskere forteller

Desto mer slående er at folk ikke trenger mye ting i en yurt. Yurtelskere forteller: “Vi har varme, vann, et koselig hus, et arbeidssted. Vi har alle klærne våre i to skuffer, i stedet for i tre store klesskap vi hadde før. Vi bruker dusj og toalett i en nærliggende kursbygning. “

beste bøker for 3 år gamle jenter

Så hvis du vil bli inspirert av å leve i en yurt, kan du be folk slippe deg inn. De vil være begeistret over å fortelle deg alt om det og inspirere deg til denne måten å leve på. Plukk opp skuldervesken din (oversatt til Duch: skulderveske ) og finn en.

Del Med Vennene Dine: