Finn Ut Antall Engel

Eksempler på tegnsetting og arbeidsark

Tegnsetting inkluderer tegn, ikke ord, som hjelper strukturen til en setning og hjelper leseren å forstå eller navigere i setningen: Tegnsetting inkluderer kommaer, semikolon, kolon, punktum, sitater og apostrof. Tegnsetting hjelper leseren å vite hvor setninger begynner eller slutter. De kan også hjelpe deg å forstå når du skal puste eller ta en pause når du leser en setning. Tegnsetting er viktig fordi det gjør skriving og setninger tydelige, effektive og forståelige. Tegnsetting hjelper til med å formidle ideer til leseren din ved å veilede dem gjennom språket, setningene og tankene dine.

Punktum er en form for tegnsetting som signaliserer slutten på en setning, eller hvor en setning stopper. Se på setningene nedenfor.

-John gikk til butikken. Han måtte kjøpe såpe.

- Jeg gikk ned til huset til vennen min. Hun ba meg komme bort.

nummer 922

Du kan se at punktumene forteller oss når en hel setning, eller en fullstendig tanke, slutter. På denne måten vet vi når en ny setning begynner. Vi har andre skilletegn som avslutter en setning, men de gir oss mer følelser. Et utropstegn er et skilletegn som både avslutter en setning og gir oss sterkere følelser.

-Jeg elsker pandabjørner!

-Se på det fjellet!

-Jeg kan ikke tro at!

Spørsmålstegn indikerer slutten på en setning og at taleren stiller et spørsmål.

  • Liker du jordbær?

Se hvordan utropstegnet både avslutter setningen og hjelper foredragsholderen eller forfatteren å formidle sterke følelser, som sinne, spenning eller nervøsitet.

Komma hjelper oss å bryte ned setninger eller viser oss når vi trenger å ta en pause i en setning: de kan også kombinere to komplette tanker eller setninger.

Se på hvordan listen nedenfor bruker kommaer. Kommaene skiller elementene i listen slik at vi enkelt kan lese den og forstå hver vare den enkelte trenger på markedet.

  • Jeg dro til markedet for å kjøpe appelsiner, epler, gulrøtter og bananer.

Komma kan kombinere to fulle klausuler.

21. februar dyrekretsen
  • Hun liker å spille piano, og hun liker å spille trommer.

Komma kan fortelle oss når vi naturlig bør ta en pause når vi leser en setning eller når det må legges vekt.

  • Til tross for at det regner, vil jeg fortsatt til dyrehagen.

Sitater er skilletegn som forteller oss når noen snakker

  • John sa: 'Vi så sjiraffer i dyrehagen.'

Kolon kobler sammen to uavhengige klausuler, spesielt når den andre setningen er direkte relatert til eller understreker den første setningen.

  • Se aldri direkte mot solen: Lyset kan skade øynene dine.

Alle disse skilletegnene hjelper oss å lese gjennom setningene og forstå dem bedre, i tillegg til at skriften ser penere ut. De skaper ikke bare ordentlig struktur, men de kan også gi følelser til setninger.

Tegnsettingsark

Denne pakken inneholder 5 klare til bruk Tegnsettingsark som er perfekte for å teste elevenes kunnskap og forståelse av tegnsetting. Du kan bruke disse tegnsettingsarkene i klasserommet med elever, eller med hjemmeunderviste barn også.

84 betydning

Link/siter denne siden

Hvis du refererer til noe av innholdet på denne siden på ditt eget nettsted, vennligst bruk koden nedenfor for å sitere denne siden som den opprinnelige kilden.

Eksempler på tegnsetting og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 12. januar 2018

Link vil vises som Tegnsettingseksempler og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 12. januar 2018

Bruk med hvilken som helst læreplan

Disse regnearkene er spesielt utviklet for bruk med enhver internasjonal læreplan. Du kan bruke disse regnearkene som de er, eller redigere dem ved hjelp av Google Slides for å gjøre dem mer spesifikke for dine egne elevferdighetsnivåer og læreplanstandarder.

Del Med Vennene Dine: