Purple Brew: Læring om syrer og baser

Jeg vedder på at du ikke visste at kål er en indikator for syre og baser! Dette er så gøy hjemme vitenskapelig eksperiment å gjøre med barna. Jeg innrømmer at det imponerte litt (ok, mye) i tillegg til å sette et stort smil på ansiktet til sønnen min. Det var ikke så vanskelig å sette sammen, selv om det krever litt forberedelse. Det involverte alle sønnens favorittdeler av lære om vitenskap : Mye miksing og magi og bobling.Vitenskap hjemme med barn: endre fargen på væske med et syre-base eksperiment

Vi fant dette vitenskapsprosjektet i boka, Super Science Concoctions ( tilknyttet lenke ) .Boken kaller den 'Blue Brew', men jeg aner ikke hvorfor, siden jeg ikke kan forestille meg rødkål som blir vannblå. Hallo? Det er lilla, folkens.

barnebok fylt med stereotypier

Trinn ett: hakk opp kål og la koke i 20 minutter for å lage en kjølig lilla væske. Dette trinnet var overraskende spennende nok for Kiddo! Hvem visste at han ville bli så fascinert av det faktum at matkål ville gjøre vannet lilla.

Trinn to: Etter at det lilla brygget er avkjølt (vi laget det om morgenen og fortsatte deretter på ettermiddagen), samle noen små og store krukker. Legg ca 1/4 ts natron og 1/4 ts vann i en krukke, en liten mengde eddik i en annen og ca 1/4 kopp lilla brygge i en tredjedel.

Trinn tre: Jeg la noe av brygget i en målebeger for Kiddo å helle, og han øste 1/4 ts av brygget i hver av de første små glassene. Vitne de groove fargene endres!

Trinn fire: i den tredje krukken helte han ca 1/4 kopp eddik, som magisk blir brygget rødt!

Deretter satte han 1/4 ts natron i den samme potionen, og etter litt herlig fizering snudde fargen.

hvordan lage tåke i en flaske

Trinn fem: la Kiddo gjøre hvilken blanding han vil med de gjenværende løsningene og se forskjellige nyanser av blått, rosa, rødt og lilla komme og gå.

klassiske bøker for 10 åringer

Kiddo ble ganske involvert i dette eksperimentet, og så lagret jeg litt lilla brygger i kjøleskapet til en annen regnværsdag. Boken antyder at vi også prøver å blande den med boraks, fløte av tannstein, sitronsaft, tannkrem, såpe og andre væsker, samt å bruke den til å lage lakmusstrimler for å teste maten! Selvfølgelig involverer dette eksperimentet begrepet baser og syrer og pH, men siden Kiddo ennå ikke er 5, var disse konseptene over hodet på ham, og vi holdt fast ved den morsomme delen.

Finn flere morsomme vitenskapelige ideer om Pinterest-brettet mitt :
Følg Erica • Hva gjør vi hele dagen? S tavle Vitenskapelige aktiviteter for barn på Pinterest.

Del Med Vennene Dine: