Les høyt kapittelbøker for 4 og 5 (og 6) åringer

Det sier seg selv at du bør fortsette å Les bildebøker for førskolebarn og barnehagebarn , men hvis barna dine er klare, kan det å legge til i akkurat den rette kapittelboken legge til en ny dimensjon til høytlesetiden din. Kvaliteten til de beste kapittelbøkene for å lese høyt for 4-6 åringer er enkel. Bøkene må:  • Har relativt korte kapitler
  • Innlemme engasjerende og minneverdige karakterer
  • Fortell quirky og unike opplevelser
Liste over kapittelbøker å lese høyt for 4, 5 og 6 åringer

Se denne videoen for å se de tre beste valgene mine for første kapittelbøker, og rull deretter ned for å se ytterligere ti valg, slik at du kan velge akkurat den rette kapittelboken du vil lese høyt for 4-6-åringene dine. Du kan finne enda flere valg på listen min over 50+ kapittelbøker å lese høyt for førskolebarn .

I tillegg, hvis du er lese høyt for barn i forskjellige aldre , alle følgende valg er også gode for eldre barn.

Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon.


Teddy og Co.

av Cynthia Voight

Kjøpe: Amazon | Indiebound

11 mai dyrekretsen

En helt søt historie om en gruppe leker som elsker å utforske verden. Jeg elsket hvordan Teddy alltid var tapt i sine filosofiske tanker, og elefanten Umpah var en storbaker. Når flere nye leker blir med i gruppen, Mr. B kaninen med en frilly krage, og en dukke som ønsker å bli en dronning, finner de andre at de tar litt tid å bli vant til. Dette er en av de bøkene som jeg faktisk synes fungerer bedre som høytlesning enn uavhengig lesning, og det slo meg som en slags moderne Winnie-the-Pooh.


The Very Very Far North-boken

The Very Very Far North

av Dan Bar-El

Kjøpe: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Dette er min nye favorittlesning høyt, og det sier jeg ikke lett! Isbjørnen Duane har en nysgjerrighet og følelse av eventyr som fører ham først til et forlis der han møter C.C. uglen. Deretter møter han enda flere nye venner som Handsome the musk ox, Magic the artic fox og Major Puffin. Sammen utforsker de underverkene i det nordlige landskapet. Støpen av dyr er like forskjellige i deres personligheter som de er i arter, og historiens tråd fokuserer på å lære å sette pris på vennene sine. En absolutt må-lese bok, og et utmerket valg for barn i alle aldre.En mus kalt ulv

av Dick King-Smith

Kjøpe: Bokhandel | Amazon | Indiebound

På denne bloggen har jeg ofte anbefalt bøkene til den produktive forfatteren Dick King-Smith. Hans bøker er gode valg for barn som leser og lytter til kapittelbøker for første gang. Han er mest kjent bok er Babe: The Gallant Pig og Vannhesten men En mus kalt ulv er en annen bok med varig appell. En ung mus oppkalt etter Wolfgang Amadeus Mozart bruker talentet sitt for å synge for å underholde og hjelpe andre.


Trollmannen fra oz

The Wonderful Wizard of Oz

av L. Frank Baum

Kjøpe: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Da jeg først begynte å lese dette for guttene, var jeg litt nervøs. For noen år siden hadde jeg prøvd det, men min eldre sønn ble skremt av syklonen. Denne gangen spiste imidlertid guttene det. De nektet rett og slett å la meg legge den fra meg. Jeg måtte til og med gjøre sammendrag av handlingen mens jeg pusset tennene til den yngste sønnen min! Filmen ( mens de er fantastiske i seg selv ) er ikke en akseptabel erstatning. Les denne originale 'American Fairy Tale' med barna dine. Et råd: fordi denne boken nå er i det offentlige området, er det mange svære versjoner der ute. Du må sørge for at du får en kopi med originalfargeillustrasjonene. (Denne jubileumsutgaven gjør det, men mange av de andre e-bok- og paperback-versjonene som er tilgjengelige på Amazon, gjør det ikke. Få det på biblioteket eller i en bokhandel hvis du vil være helt sikker.)

engel nummer 434

Min fars drage

av Ruth Stiles Gannett

Kjøpe: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Ja, ja, denne trilogien med bøker er nevnt på flere av boklistene mine. Jeg tar det med her igjen fordi det ærlig talt alltid overrasker meg at jeg fremdeles møter mennesker som aldri har hørt om Min fars drage . Det er også en god påminnelse for meg. Ikke alle har hatt like stor eksponering for barnebøker. Uansett… Dette er min første anbefaling for et aller første kapittel høytleset. Jeg overdriver ikke når jeg sier at vi har lest alle tre bøkene minst 5 ganger. Historien følger Elmer, som løper med en ryggsekk full av forskjellige ting som gummistrikk og slikkepinner. Han er på oppdrag for å redde en babydrage, men han kan bare gjøre det hvis han er flink nok til å komme forbi en haug med ganske selvopptatte ville dyr. Da sønnens barnehagelærere leste dette høyt og sønnen min kom hjem og insisterte på at jeg også leste det igjen. Det er så bra.


Velsign denne musen

av Lois Lowry

Kjøpe: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Dette er en nydelig kort kapittelbok om en gruppe mus som bor i Saint Bartholemews kirke. Mouse Mistress Hildegarde passer på sitt fellesskap av lodne venner, og sørger for at de holder seg utenfor syne. Når en av musene blir oppdaget, må musene komme med en smart plan for å hindre utryddelsesforsøket, og alt på tærskelen til festen til Saint Francis.


Detektiv Gordon: Den første saken

av Ulf Nilsson

Kjøpe: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Jeg leste denne sjarmerende svenske importen til barna mine for noen måneder siden. Detektiv Gordon, den lokale kriminelle stopperen, har mer en forkjærlighet for te og kaker enn han gjør for politiarbeid, og tenker ikke engang på å be ham bruke pistolen. Han får en liten, men entusiastisk assistent når han møter en ung mus, som han feilaktig tar for kriminelle i en sak han må løse. Sammen lager de en plan for å oppdage den virkelige tyven, som har stjålet alle ekornens nøtter. De nydelige, fargerike illustrasjonene er et fantastisk akkompagnement.

dyrekapittelbøker for 4. klassinger

Jenny and the Cat Club

av Esther Averill

Kjøpe: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Averill begynte å skrive om Jenny og hennes gjeng med feline venner på 1940-tallet, og de holder fremdeles i dag. Dette er korte kapittelbøker og går raskt for barn med mindre enn fantastiske oppmerksomhetsspenn.


The Adventures of a South Pole Pig: En roman om snø og mot

av Chris Kurtz

Kjøpe: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Jeg leste dette høyt for begge guttene da de var i alderen 8 og 4 år, og vi syntes det var veldig deilig. På toppen av gjødselhaugen hennes, drømmer Flora om spennende opplevelser; hun lengter etter å komme ut i verden! Hun vil på ekspedisjon og løpe med sledehundene! Det er bare ett problem. Hun er en gris. Hun befinner seg på et skip som er på vei mot Antarktis, og graver dypt inne i sitt optimistiske og modige lille selv for å få drømmene til å gå i oppfyllelse


Prins Puggly av Spud og Kingdom of Spiff

av Robert Paul Weston

Kjøpe: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Denne herlige romanen er skrevet helt i vers. Forutsetningen er fantastisk dum: i Kingdom of Spiff er alle besatt av mote, og latterlig forseggjort mote på det. Vel, nesten alle - prinsessen foretrekker pyjamas ... og bøker. I Spud er ting imidlertid litt annerledes, og når Puggly of Spud og Frannie of Spiff møtes, satte de seg for å lære de andre en ting eller to om hva som er veldig viktig. Dette er veldig morsomt å lese høyt på grunn av det fantastiske vokabularet og rimekopplingene. Selv skrifttypen er 'fancified'. Jeg anbefaler det imidlertid for mer erfarne lyttere. Jeg tror absolutt at en 5-åring kan høre på den, men det er ikke den vanlige prisen, og jeg fant ut at mini-sammendrag av handlingen før vi begynte hver lesesesjon var ekstra nyttig. Likevel var det en hit.


Vil du ha flere bøker å lese høyt for 4, 5 og 6 åringer? Prøv disse listene:

Del Med Vennene Dine: