Religion

Buddhisme fakta og arbeidsark

Buddhisme er en religion grunnlagt av Siddhartha Gautama for omtrent 2500 år siden i India. I dag regnes den som en av verdens største religioner med mer enn 470 millioner følgere. Klikk for å se faktafilen for flere interessante fakta eller alternativt kan du laste ned vår omfattende regnearkpakke.

Les Mer

Kristendomsfakta og arbeidsark

Kristendommen er verdens største religion, med over 2,4 milliarder troende. Kristne følger livet og læren til Jesus Kristus, Messias eller Frelser. Klikk for å lese flere fakta om kristendommen eller last ned den omfattende arbeidsarksamlingen.

Les Mer

Diwali fakta og arbeidsark

Diwali, også referert til som Deepavali og Divali, er en femdagers hinduistisk festival som i stor grad feires i India. Klikk for flere fakta eller arbeidsark.

Les Mer

Hinduisme fakta og arbeidsark

Hinduismen er den eldste religionen i verden, som antas å ha startet for 4000 år siden i Nord-India. Det er den tredje største religionen i verden med mer enn 900 millioner følgere. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

Jainisme fakta og arbeidsark

Jainisme er en religion i India som dukket opp på 600-tallet fvt – samtidig med buddhismen. I dag er det over 4 millioner jains, eller tilhengere, rundt om i verden.

Les Mer

Hajj fakta og arbeidsark

Hajj er en islamsk pilegrimsreise til den hellige byen Mekka i Saudi-Arabia. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

Islam fakta og arbeidsark

Klikk for flere fakta og arbeidsark og lær om islam som er en monoteistisk religion og folk som praktiserer og følger islam kalles muslimer.

Les Mer

Jødedomsfakta og arbeidsark

Klikk for flere fakta og arbeidsark og lær om jødedommen som er rundt 3800 år gammel og er en av de eldste monoteistiske religionene.

Les Mer

Mormons fakta og arbeidsark

Mormoner er en religiøs gruppe som kombinerer ideer funnet i kristendommen med åpenbaringer skapt av grunnleggeren deres. Klikk for flere fakta og arbeidsark.

Les Mer

Muharram fakta og arbeidsark

Muharram er den første av de fire hellige månedene i den islamske kalenderen. Klikk for mer fakta eller last ned regnearksamlingen i dag.

Les Mer

Koranfakta og arbeidsark

Koranen er den sentrale religiøse teksten i islam, som muslimer mener er en åpenbaring fra Gud. Det er allment ansett som den fineste...

Les Mer

Ramadan-fakta og arbeidsark

Ramadan er en islamsk religiøs årlig overholdelse av den hellige fastemåneden. Klikk for å lese mer fakta eller laste ned arbeidsarkene.

Les Mer

Bibelens fakta og arbeidsark

Bibelen er en samling av hellige skrifter, som ble skrevet av over 40 forfattere fra forskjellige bakgrunner og tider. Klikk for flere fakta eller arbeidsark

Les Mer

Sikhisme fakta og arbeidsark

Sikhisme er en religion i India som dukket opp på 1500-tallet og ble grunnlagt av Guru Nanak Dev på høyden av intoleranse mellom hinduer og muslimer.

Les Mer