Vitenskap

Vindturbinfakta og arbeidsark

En vindturbin er en enhet med en horisontal og vertikal akse som konverterer vind kinetisk energi til nyttig elektrisk energi. Klikk for flere fakta.

Les Mer

Vindfakta og arbeidsark

Vind er luft i bevegelse som er et resultat av forskjeller i lufttrykk i atmosfæren vår. Klikk for flere fakta eller arbeidsark.

Les Mer

Vannmelon fakta og arbeidsark

Klikk for enda flere fakta eller last ned arbeidsarkene og les om vannmelon som er både en frukt og en grønnsak. Flott for skole og hjemmebruk.

Les Mer

Værfakta og arbeidsark

Været er tilstanden til atmosfæren. Det er det som skjer på himmelen; du kan se været ved å se på himmelen. Klikk for flere fakta og arbeidsark.

Les Mer

Vostok 1 fakta og arbeidsark

Klikk for flere fakta og arbeidsark om Vostok 1 som var den første romferden til Vostok-programmet og den første bemannede romferden i historien.

Les Mer

Vernal Equinox fakta og arbeidsark

Equinoxes er øyeblikkene når solen er nesten over ekvator to ganger i året når jorden går i bane rundt solen. Det skjer 20. eller 21. mars og 22. eller 23. september.

Les Mer

Vulkanfakta og arbeidsark

En vulkan er et fjell der lava (varm, flytende stein) kommer fra et magmakammer under bakken. De fleste vulkaner har et vulkansk krater på toppen. Klikk for å se faktafilen nedenfor for mer informasjon og vulkanfakta, eller alternativt kan du laste ned vår omfattende arbeidsarkpakke.

Les Mer

Venus Flytrap fakta og arbeidsark

Dionaea Muscipula, Venus fluefanger er den mest populære kjøttetende planten i verden. Charles Darwin beskrev planten som 'en av de mest fantastiske i verden.' Se faktafilen for mer informasjon om Venus fluefangerne eller alternativt kan du laste ned vår 21-siders Venus fluefanger-arbeidsarkpakke.

Les Mer

Venus fakta og arbeidsark

Venus fakta og arbeidsark. Inkluderer leksjonsplaner og studiemateriell. Tilgjengelig i PDF- og Google Slides-format. Flott for skole og hjemmebruk.

Les Mer

Vannkretsløpsarbeidsarket

Interaktivt regneark for vannsyklus for å lære barna om hoveddelene av vannsyklusprosessen, komplett med interaktive diagrammer og aktiviteter.

Les Mer

Uranus fakta og arbeidsark

Uranus er den syvende planeten fra solen. Den har den tredje største planetariske radiusen og den fjerde største planetariske massen i solsystemet.

Les Mer

Universfakta og arbeidsark

Universet er hele det kosmiske systemet av materie, energi og liv. Vi er en del av universet. Klikk for enda flere fakta og last ned arbeidsarkene.

Les Mer

UFO-fakta og arbeidsark

En UFO (Uidentified Flying Object) er ethvert objekt som flyr på himmelen som ikke kan identifiseres av personen som ser det. Klikk for flere fakta eller arbeidsark.

Les Mer