Slangefakta og arbeidsark

Slanger er reptiler som for det meste finnes i tropiske områder av verden. De eneste stedene hvor det ikke er slanger er Island, Grønland, New Zealand, Irland og Antarktis. De er kaldblodige krypdyr som er avhengige av varmen fra solen og omgivelsene for å kontrollere temperaturen på kroppen. For mer informasjon om slanger, se listen nedenfor eller alternativt last ned vår omfattende regnearkpakke for å bruke i klasserommet eller hjemmemiljøet. • Det er rundt 3000 forskjellige typer slanger, og av disse er rundt 375 giftige. Det er 126 typer slanger i USA, men bare 19 er skadelige for mennesker. Giften til kongekobraen, verdens største giftige slange, er sterk nok til å drepe en elefant.
 • Slanger er reptiler som har lange, fleksible kropper og ingen armer eller ben, og de kommer i en rekke fysiske former og størrelser. De som lever i vann har en tendens til å være lange og flate, mens trelevende slanger er lange og tynne, med en hale som de kan bruke til å vikle rundt grener. Slanger som graver seg ned i bakken har en tendens til å være kortere og mer kompakte. Alle slanger har ikke blinkende, lokkløse øyne, som hver er beskyttet av en gjennomsiktig skala. Slanger er døve for luftbårne lyder, og derfor 'hører' de ved å fange opp vibrasjoner gjennom kjevebeina.
 • Slanger kommer i en rekke farger og mønstre. Giftige slanger har en tendens til å være fargerike, da lyse farger fungerer som en advarsel til rovdyr om at de bør holde seg unna.
 • Det er noen ikke-giftige slanger som også er fargerike, og dette er slik at rovdyr vil bli lurt til å tro at de er giftige, og vil la dem være i fred. Mange slanger har lignende farge som miljøet, som et middel for kamuflasje, som hjelper dem å holde seg skjult for både rovdyr og byttedyr. Slanger som lever i fangenskap kan leve veldig lange liv. Det er en boa constrictor som er 27 år gammel og en søramerikansk anakonda som er 28 år gammel, som begge bor i dyrehager.
 • Slanger kommer i mange størrelser og lengder, avhengig av art. En jordslange er omtrent 5 tommer lang, mens en pyton kan vokse til 30 fot lang og kan veie oppover 200 pund. En anakonda kan vokse opp til 38 fot lang, men den blinde brahminslangen er bare 2 tommer lang, noe som gjør den til den minste slangen i verden.
 • Slanger spiser bare når de er sultne. Det kan bety at en slange spiser hver 3. eller 4. dag, en gang i uken eller en gang i måneden. Hvis en slange ikke beveger seg veldig mye og ikke bruker mye energi, som noen som holdes i dyrehager, kan de bare spise et par ganger i året. En art av Fer-de-lance, en dødelig hoggorm, er registrert som svelger byttedyr 1,6 ganger sin egen kroppsvekt.
 • Slanger har mer enn 200 tenner som peker bakover, som de ikke bruker til å tygge, men bruker til å bite og gripe byttet sitt sikkert. Slanger har den unike evnen til å kunne svelge byttedyr som er tre ganger større enn munnen. De kan gjøre dette fordi senene i munnen deres er svært strekkbare og fordi kjevene deres ikke er stivt festet til hverandre.
 • En slanges skalaer er veldig glatte og passer perfekt sammen, så det er ikke noe sted for smuss eller andre gjenstander å fange på slangeskinn. Alle slanger kaster huden regelmessig i en prosess kjent som molting. De gjør dette etter hvert som de blir større og etter hvert som de eldes, og slik er skjellene deres vanligvis i veldig god stand da de erstattes av ny vekst regelmessig.
 • Noen slanger føder bittesmå levende slanger som glir av og tar vare på seg selv helt fra starten, men de fleste slanger legger egg.
 • Slanger kaster huden ved å gni hodet mot noe grovt og hardt, som et trestykke eller en stein. Dette fører til at huden, som allerede er strukket, åpnes. Slangen fortsetter å gni huden på ulike grove gjenstander, noe som resulterer i at huden flasser av hodet, slik at den kan skli ut og snu den gamle løse huden ut.
 • Slanger er veldig nyttige for mennesker. De små spiser skadelige insekter og insekter, og de større spiser rotter, mus, gophers og dyr som ødelegger avlinger. Mange typer slanger forsvinner fullstendig, ettersom de blir drept for skinnet eller rett og slett av frykt, og habitatene deres er kontinuerlig å være invadert og ødelagt av mennesker.

Snake arbeidsark

Denne pakken inneholder 10 klare til bruk Snake-arbeidsark som er perfekte for studenter som ønsker å lære flere slanger som for det meste finnes i tropiske områder i verden. De eneste stedene som ikke har slanger er Island, Grønland og Antarktis. De er kaldblodige krypdyr som er avhengige av varmen fra omgivelsene og solen for å kontrollere temperaturen på kroppen.

Slange bort

Nødsituasjon

hva betyr 77

Ikke-giftige slanger

Slangemåltider

Rask Quiz

Nedlastingen inkluderer følgende arbeidsark

 • Slangefakta
 • Rask Quiz
 • Titan Snake
 • Slange
 • Slang bort! – Ordsøk
 • Nødsituasjon
 • Ikke-giftige slanger
 • Slangemåltider
 • Snakey Math
 • Speilbilde

Link/siter denne siden

Hvis du refererer til noe av innholdet på denne siden på ditt eget nettsted, vennligst bruk koden nedenfor for å sitere denne siden som den opprinnelige kilden.

Snake Facts & Worksheets: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 27. august 2017

Link vil vises som Snake Facts & Worksheets: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 27. august 2017

Bruk med hvilken som helst læreplan

Disse regnearkene er spesielt utviklet for bruk med enhver internasjonal læreplan. Du kan bruke disse regnearkene som de er, eller redigere dem ved hjelp av Google Slides for å gjøre dem mer spesifikke for dine egne elevferdighetsnivåer og læreplanstandarder.

Del Med Vennene Dine: