Finn Ut Antall Engel

Vårdikt for barn og familier

Vår! En tid for fornyelse! En tid for blomstring, frisk luft og summende bier! Og også en tid for Poesi! Disse vårdiktene for barna vil vekke sansene og fylle dem med gnisten som bare kommer når jorden våkner fra vinterens grusomhet.

Var det for dramatisk? Aldri! Men seriøst folkens. Det er en grunn til at april er den nasjonale poesimåneden. Føler du deg versredd? Ikke vær! Lese denne introduksjonen om hvorfor du bør lese poesi og all frykten din vil smelte bort ( akkurat som den vintersnøen og isen ).Rosa vårblomstrer i skogen med tekst vårdiktning for barn og familier

Inkludert nedenfor er:

 • et utvalg av klassiske dikt, som du kan laste ned et utskriftsvennlig for å bære hvert sted du går ( du tror jeg tuller, men det er jeg ikke )
 • anbefalinger for moderne vårdikt for barn, med lenker for å følge og lese hele diktet
 • bokvalg av vårdigtsamlinger

Klassiske vårdikt for barn

Rosa epleblomstrer med tekst klassiske vårdikt

Ikke vær redd av klassiske dikt! Visst, noen av dem har arkaisk språk og grammatikk, men disse klassiske vårdiktene vil sikkert appellere til barna. Les gjennom valgene og start med den som først hopper ut mot deg ( eller den korteste! ).

Tips: Når du leser diktet høyt for barna dine, kan du be dem lukke øynene og se for seg bildene som blir beskrevet.Klassiske vårdikt i utskriften:

 • 'Kjære mars - kom inn' av Emily Dickinson
 • 'It Was a Lover and His Lass' av William Shakespeare
 • 'After the Winter' av Claude McKay
 • 'Magdalen Walks' av Oscar Wilde
 • 'Spring Storm' av William Carlos Williams
 • 'Spring, the Sweet Spring' av Thomas Nashe
 • '[in Just-]' av e.e. cummings
 • 'MR. Toad 'av Kenneth Grahame
 • 'The Rainbow' av Christina Rossetti
 • Sonnet 98 av William Shakespeare

Få en utskriftsversjon av diktene ved å plukke e-posten din i skjemaet nedenfor:

Samtids vårdikt

Jente vanning plante med oransje vannkanne med tekst moderne vårdikt

Hvis du fortsatt føler deg skremt av klassisk poesi, må du aldri bekymre deg! Disse moderne vårdiktene for barn får fantasien til å flyte. De pirrende første linjene i hvert dikt er nedenfor, sammen med en lenke for å lokke deg til å lese hele diktet. Nyt!april er en hunds drøm
det myke gresset vokser
den søte brisen blåser

'April Is a Dog's Dream' av Marilyn Singer

Vind i furu
vind på vannet
vind i rush
vind på fjær

'March Weather' av Tessa Ransford

Fuglene var høyere i morges,
raucous, glemsom, tvitrer sine tenåringsfulle fuglehjerner ut.

'Spring (Again)' av Michael Ryan

Jeg er i huset.
Det er fint ute: varmt
sol på kald snø.

'Poem' av Ron Padgett

Jeg har dette, og det er ikke en munn
full av navnene på rare blomster ...

151 engelnummer
'I Have This Way of Being' av Jamaal May

Vårpoesibøker for barn

collage av vårdiktbøker på løvetannbakgrunn

Gå til biblioteket og sjekk ut en bunke med lyrikkbøker. Her er noen titler som er spesielt gode for vårlesingen. ( Titler er tilknyttede lenker som kan tjene provisjon .)

Handsprings av Douglas Florian. Florian har en rekke fantastiske poesibøker med tema for barn. Hvert dikt i denne samlingen får deg til å smile.

Laughing Tomatoes: And Other Spring Poems / Jitomates Risuenos: Y Otros Poemas de Primavera av Francisco X. Alarcon, illustrert av Maya Christina Gonzalez. Jeg elsker Alarcons sesongbaserte poesibøker, med dikt på både engelsk og spansk. Jeg fortsetter å anbefale dem igjen og igjen!

Hello Earth, Poems to Our Planet av Joyce Sidman, illustrert av Miren Asiain Lora. April er også Earth Month, og disse muntre diktene vil oppmuntre barna til å feire vår mirakuløse planet. Sidman har til og med en nyttig leserveiledning !

The Cuckoo’s Haiku: and Other Birding Poems av Michael J. Rosen, illustrert av Stan Fellows. Akvarellillustrasjonene er nydelige, og fuglene er delt inn i årstider, noe som er perfekt for entusiastiske fuglekikkere og de som ønsker fugler velkommen som et vårtegn.

Del Med Vennene Dine: