Topp 10 mest spennende romaner fra Jack Reacher

InnholdsfortegnelseHvem er Jack Reacher

Jack Reacher er en fiktiv hovedperson som dukker opp i mer enn 20 actionthriller romaner, noveller og noveller. De fleste av Jack Reacher-romanene er forfattet av Jim Grant, ved hjelp av penn heter Lee Child. Grant er en dyktig og prisbelønt britisk forfatter.

I nesten alle Jack Reacher-romaner går karakteren rundt og tar rare jobber, hvorav de fleste inkluderer å undersøke potensielt mistenkelige situasjoner, spesielt i New York City og Los Angeles. Imidlertid fører hans lidenskap for etterforskning ham også til mindre byer i Midtvesten og Sør-USA, så vel som utenfor landet til byer som London, Paris og Hamburg.

Etter å ha tjent som major i United States Army Military Police Corps, bærer Jack Reacher med seg et vell av etterforskningserfaring. Reacher utnytter sin erfaring for å ta ut skurkene og knekke noen av de vanskeligste forbrytelsene.

5. okt dyrekretsen

Følgende er en gjennomgang av de 10 beste Jack Reacher-bøkene.

1. Drap på gulvet

Drap på gulvet

Killing Floor er den aller første boka i Jack Reacher-serien. Historien foregår i en fiktiv by i Georgia, kjent som Margrave. Jack Reacher går av en buss og tar en 14 mil lang spasertur langs en landevei. Den lille byen virker stille, men det er en understrøm av frykt og usikkerhet.

Tilsynelatende ble Blind Blake, en bluesmusiker, drept i byen nylig. Og kort tid etter ankomst til Margrave blir Jack Reacher arrestert på en lokal spisestue og anklaget for drapet.

Reacher innser snart at dette er et stoppested han aldri burde ha gjort. Han må nå bevise sin uskyld i en sak der alt virker mot ham. Hvordan kunne Blind Blake ha blitt myrdet på en dag da Jack Reacher var den eneste fremmede i byen?

Kjøp på Amazon

2. Uten svikt

Uten Fail Jack Reacher

Without Fail skildrer Jack Reacher som en ensom som fører et ganske ukonvensjonelt liv. Han har ingen jobb og ingen ID. Heller ikke han har en sist kjent adresse.

En slik person er ikke bare arbeidsledig, men er også en trussel for samfunnet sitt. Likevel, midt i alle hans tilsynelatende begrensninger, får Jack Reacher en lukrativ og prestisjefylt jobb (hvis vi kan kalle det det).

En vakker hemmelig tjenesteagent ved navn Mary Ellen (M. E.) Froelich sporer ham opp og trenger hans hjelp for å beskytte den amerikanske visepresidenten hvis liv er i fare.

Kjøp på Amazon

3. Midnattslinjen

The Midnight Line A Jack Reacher Novel

Jack Reacher merker en West Point Graduation-ring gjennom et pantebutikkvindu. Etter å ha vært West Pointer selv, forstår han hvor mye kvinnen må ha ofret for å få ringen.

Så hvorfor la hun det stå i pantelageret? Jack kjøper ringen og legger ut på oppdrag for å gjenopprette den til den opprinnelige eieren.

Han regner med at for å selge en så dyrebar og sentimental ring i en pantelager, må eieren ha vært i alvorlig nød. Oppdraget med å finne den opprinnelige ringeieren viser seg å være mer utfordrende enn Jack kunne ha forestilt seg.

Kjøp på Amazon

4. Blåmåne

Blue Moon-A Jack Reacher Novel

Denne romanen utspiller seg i en navnløs by. Jack Reacher går ut av en Greyhound-buss for å hjelpe et offer for kriminalitet.

Offeret er en eldre mann som ligger i et sete med en kontantkonvolutt hengende fra lommen. Rett før offeret blir mugged, går Jack inn for å redde situasjonen.

Mens den gamle mannen uttrykker takknemlighet for Jacks vennlige bevegelser, vil han ikke at Reacher skal ta ham med hjem. Jack oppdager snart at han er blitt kastet i sentrum av en torvkrig mellom to rivaliserende gjenger.

Kjøp på Amazon

5. Ekko Burning

Echo Burning Jack Reacher

I Echo Burning ansluter Jack Reacher en drosje i Texas. Han blir drevet av Carmen, en ung, vakker og velstående kvinne som bor i en avsidesliggende ranch i Echo County.

Carmen, som er mor til en ung jente, er viklet inn i et voldelig forhold. Hun har prøvd å flykte fra ekteskapet, men familien hennes støtter ikke. De vil ikke at hun skal engasjere politiet, advokater eller noen for å få hjelp. Så hun er bokstavelig talt alene. Hun ber om Jacks hjelp. Jack er opprinnelig nølende, men Carmen snakker ham til slutt om det.

Når Jack blir bedre kjent med Carmen, avdekker han imidlertid et nett av løgner, hat og mistillit. Carmen blir til slutt arrestert og siktet for drapet på mannen sin. Jacks misjon endres plutselig fra å hjelpe Carmen, til å etterforske hennes rolle i hennes tumultøse ekteskap og manns drap.

Kjøp på Amazon

6. Tidligere tid

Past Tense Jack Reacher

Jack Reacher bestemmer seg for å besøke Laconia, NH. Laconia er tilfeldigvis farens hjemby, så han er nostalgisk knyttet til den lille byen.

Han oppdager et ungt par som prøvde å komme seg til New York City, men som nå er strandet på et avsidesliggende motell, som viser seg å være et farlig sted.

Denne boka svinger mellom Jack Reachers fortid og nåtid. I løpet av omveien til denne lille byen prøver Jack å spore farens trinn. Men uansett hvor han går, får han beskjed om at ingen som heter Reacher noen gang har bodd der.

Kjøp på Amazon

7. Die Trying

Die Trying Jack Reacher

De fleste Jack Reacher-romaner snakker om en mann med en dyp forkjærlighet for å spasere rundt i gatene og landeveiene. Og i Die Trying er Jack Reacher alene i en Chicago-gate.

Han rusler og tenker på sin egen virksomhet når han snubler over en ung kvinne ved navn Holly Johnson som sliter med krykker. Den stadig snille Reacher strekker seg ut og tilbyr kvinnen en fast arm.

Mens han snur seg, merker han en pistol som sitter fast i kvinnen. De to er samlet i en mørk varebil og kjørt 2000 miles unna til et avsidesliggende sted. Nå må de utarbeide en rømningsplan.

innfødte amerikanske bildebøker for barn

Kjøp på Amazon

8. Tripwire

Tripwire Jack Reacher

Helt siden han forlot United States Army Military Police Corps, har ikke Jack Reacher funnet en ordentlig jobb ennå. I Tripwire bruker han dagene på å grave bassenger for hånd. Og om natten jobber han som en spretter i en toppløs bar som ligger i Florida Keys.

Jack prøver å opprettholde en lav profil og vil ikke bli oppdaget. Men en fru Jacob har siden ansatt en etterforsker i New York for å spore ham. Jack finner ut at fru Jacob faktisk er kjent som Jodie Garber, og er datteren til general Leon Garber, Jacks surrogatfar ved hæren, som også nylig er død.

Jodie Garber ber Jacks hjelp til å undersøke farens siste prosjekt. Så, hvem ville ha etterforskeren død, og var det også en menneskelig hånd i døden til general Leon Garber? Jack går på faktaoppdrag.

Kjøp på Amazon

9. Ett skudd

Fem drap er rapportert i en rolig by i hjertet. Totalt avfyres seks skudd for alle de fem drapene. I løpet av få timer klarer politiet å pågripe den mistenkte, som de bygger en lufttett sak mot.

Men den psykopatiske drapsmannen nekter å samarbeide og hevder at han er uskyldig. Så sier han 'Få Jack Reacher for meg.'

Etter å ha sett på nyhetene, dukker Reacher opp i byen, ikke for å hjelpe tiltalte, men for å implisere ham ytterligere. Han setter ut på et oppdrag for å etterforske våpenmannens skyld og avdekker i prosessen mer overraskende fakta om den påståtte våpenmannen og drapene.

Kjøp på Amazon

10. Fienden

På nyttårsdagen, 1990, blir kroppen til en tostjerners general oppdaget i en motelseng i North Carolina. Ordet sier at soldaten fikk et hjerteinfarkt mens han hadde et dampende sex med en prostituert. Det er en forlegenhet som USA. Hæren er ikke klar til å takle.

Så Jack Reacher, som er offiseren, har ansvaret for å forhindre at saken eskalerer. Mordet ser ikke ut til å ha en menneskelig hånd på det, før Reacher oppdager at soldatkofferten mangler og også snubler over kroppen til kona.

Jack Reacher må handle raskt for å bringe gjerningsmennene for retten. Og det faktum at den avdøde kofferten ble stjålet, betyr også at følsomme militære detaljer mangler, noe som bare legger til saken haster.

Kjøp på Amazon

Konklusjon

Disse ti Jack Reacher-romanene er preget av spennende og actionfylte plott. De er alle bevis på at ting i den kriminelle underverdenen ikke alltid er det de ser ut til.

Del Med Vennene Dine: